Schumacher wint GP Australië

Vincent (Ali Salami)
Michael Shumacher heeft de Grand Prix van Australië gewonnen, na een race waarin maar acht coureurs de eindstreep wisten te halen. Juan Pablo Montoya werd tweede, Kimi Raikkonen pakte de derde plaats. De laatste stond voor de eerste keer in zijn carrière op het podium.

Al in de eerste bocht reed Ralf Shumacher op Rubens Barichello, die even daarvoor van pole position was gestart. De daaropvolgende crash betekende het einde voor maar liefst acht coureurs.

In de hierop volgende race ruimden nog eens zes coureurs het veld. De Arrows-coureurs Heinz Harald Frentzen en Bernoldi kregen een zwarte vlag voorgehouden. De eerste vanwege een rood licht bij het uitrijden van de pitstraat. Bernoldi bleef bij de start stilstaan, waardoor hij de crash in de eerste bocht mistte. Dat hij daarna, na acht ronden, weer in het veld werd gezet, kon de FIA niet waarderen.

De Australiër Mark Webber wist voor een uitzinnig thuispubliek twee punten binnen te halen. Het zijn de eerste punten voor Minardi sinds 1999 en ze worden dan ook uitbundig gevierd. Toyota bleek een snel en betrouwbaar team, coureur Mika Salo sleepte hun eerste punt in de wacht.


Pos.CoureurRondenTijd
1M.Schumacher581:35:36,792
2Montoya58+ 18,628
3Raikkonen58+ 25,067
4Irvine57+ 1 ronde
5Webber56+ 2 ronden
6Salo56+ 2 ronden
7Yoong55+ 3 ronden
8 De la Rosa53 + 5 ronden
NF Coulthard 33
NF Villeneuve 27
NF Frentzen
NF Bernoldi
NF Sato12
NFTrulli 8
NF Barrichello
NF R.Schumacher
NF Fisichella
NF Massa
NF Heidfeld
NF Button
NF Panis
NFMcNish