Vijf gametips voor de maand juli

4. Microsoft Flight Simulator op Xbox Series X|

De serie die groot is geworden op pc verschijnt eindelijk op Xbox Series X|S. Wilde je vroeger piloot worden maar is die droom niet uitgekomen? Je kunt toch nog de digitale wolken in met Microsoft Flight Simulator. De pc-versie liet al zien dat je heerlijk zen in d vlucht kunt vliegen, terwijl het landschap onder je door glijdt. Er zijn allerlei type vliegtuigen te gebruiken, van lichte vliegtuigen tot wide-body jets.

Wil je iets minder zen, dan kun je vliegen met allerlei uitdagingen zoals realtime weer, inclusief nauwkeurige wereldwijde bewolking en wolkenlagen, windsnelheid en -richting, temperatuur, vochtigheid, regen en bliksem. Dat alles in een dynamische wereld dat is opgebouwd met satellietgegevens en cloudgebaseerde AI. In Flight Simulator reis je over de hele planeet detail met meer dan 37.000 luchthavens, 2 miljoen steden, 1,5 miljard gebouwen, echte bergketens, wegen, bomen, rivieren, dieren, verkeer en meer.

Pc-gamers hebben al een tijdje kunnen vliegen, maar vanaf 27 juli mogen ook Xbox Series-eigenaren het luchtruim kiezen op hun console. Microsoft Flight Simulator komt ook beschikbaar voor mensen met Gamepass.