Het seriejaar 2020 volgens de FOK!filmredactie

3. Het seriejaar volgens Daan (daan1601)

Ook Daan beperkt zich in 2020 tot series die een tweede seizoen of later hadden.

3. Undercover (eizoen 2)

Buiten het feit dat je nu toch echt wel die ondertiteling nodig had om Undercover goed te volgen, deed dat absoluut niet af aan de interessante verhaallijnen die de showrunners nu weer bedacht hadden. Tom Waes zet een knap staaltje acteerwerk neer en elke aflevering zorgt ervoor dat je verder wil kijken. Aanrader is dan ook om genoeg tijd in te ruimen, zodat je deze serie kan bingen. Daar lijkt de show uiteindelijk, ondanks het feit dat de afleveringen ditmaal per week werden uitgegeven, wel op gebouwd.

2. The Umbrella Academy (seizoen 2)

Het tweede seizoen van deze gestoorde serie was misschien nog wel beter dan het eerste seizoen, omdat de showrunners nu pas echt los konden gaan, zonder dat ze alle personages nog eerst een uitgebreid achtergrondverhaal hoefden te geven. Zo konden ze dieper in gaan op de onderlinge verschillen tussen de pleegkinderen en wat hun krachten precies betekenen voor de mensen om hen heen. De keuze om deze opvallende verschijningen in het verleden te plaatsen en dan specifiek het Amerika van Martin Luther King en Malcolm X laat heel goed zien dat de schrijvers weten waar ze heen willen met deze serie. Ik heb genoten van elke aflevering en overigens ook elk moment dat Klaus weer met zijn gekke cult op stap gaat.

The Umbrella Academy
The Umbrella Academy

1. The Mandalorian (seizoen 2)

Ondanks dat de laatste aflevering wat mij betreft een andere kant op had mogen gaan, is het tweede seizoen van The Mandalorian weer echt een serie waar ik voor thuis zou blijven. Gelukkig hoeft dat door de verschillende streamingsplatformen niet meer, maar zat ik toch elke vrijdagavond netjes voor de buis om te kijken welk avontuur de gemaskerde bountyhunter nu weer zou beleven. De lijntjes met andere Star Wars-verhalen in het universum zijn soms wat lastig te begrijpen als je desbetreffende lore niet kent, maar dat maakt het des te leuker om op onderzoek uit te gaan.