Vijf gametips voor de maand juni

4. The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Als je altijd zonder ondertiteling speelt, dan denk je misschien dat de Khajit uit The Elder Scrolls simpelweg “ergens anders” vandaan komen. Niets is echter minder waar. Dit katachtige ras komt uit de provincie Elsweyr, die volop in de spotlights staat in de gelijknamige uitbreiding van The Elder Scrolls Online.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr brengt weer de nodige content naar de al erg uitgebreide MMO. Een nieuw land om te verkennen met zijn eigen geschiedenis, geregeerd door een valse imperial koningin, nieuwe questlines, nieuwe vijanden, nieuwe bazen en nieuwe items. En een nieuwe class, want de Necromancer maakt zijn opwachting. Zoals de naam al doet vermoeden roept deze de doden weer tot leven om zijn (of haar) vuile werk op te knappen.

De doden zijn echter niet de enigen die weer tot leven komen, deze uitbreiding betekent ook de terugkeer van draken in Tamriel. Deze gevleugelde reptielen zijn bijzonder taai en erg dodelijk, dus probeer ze vooral niet in je eentje te lijf te gaan. Dit doe je met een groepje, wat gemakkelijker gemaakt wordt door het vernieuwde speler-zoeksysteem. Zo kun je onder andere preciezer aangeven wat voor guild je zoekt en wat je van je teamgenoten verlangt.

Elsweyr is misschien wel de grootste en belangrijkste uitbreiding sinds tijden voor The Elder Scrolls Online. Pc-gamers hebben al wat ervaring op kunnen doen op de PTS. PlayStation 4- en Xbox One-bezitters – en pc-gamers die niet op de PTS spelen – kunnen vanaf 4 juni met de uitbreiding aan de slag.