Kinepolis Den Bosch geopend met première Redbad

Gisteren, maandag 25 juni, was het zover. Den Bosch is een nieuwe bioscoop rijker. Van de grond opgebouwd opende Kinepolis haar 18e vestiging in Nederland. Na jaren voet aan de grond te hebben gezet in België wordt de keten steeds groter in ons land. FOK! kreeg de kans om gisteren als een van de eersten de nieuwe vestiging te bezoeken en kon daarbij gelijk de première van Redbad bijwonen.

Gedurende afgelopen jaar is stevig gebouwd in de wijk Paleiskwartier, een nieuw ontwikkeld deel van de stad Den Bosch. Reeds voorzien van nieuwe appartementen, een nieuwe supermarkt, nieuwe restaurants bevat dit gebied nu ook een nieuwe bioscoop. Als je bekend bent met Kinepolis voelt het betreden van de bioscoop als thuiskomen. De vloerbedekking, de signalering, de ticketverkoop en de stand met snacks: alles is bekend. Vanuit de foyer die érg licht is betreed je via een trap de lobby met de zalen. In vergelijking met andere vestigingen van Kinepolis voelt dit erg klein aan. Dit kan wel kloppen: er zijn 7 zalen met in totaal 1000 stoelen. Dit is natuurlijk niet niks, maar leidt toch tot relatief kleinere zalen. 

Kinepolis Den Bosch opening foyer
De foyer

Het voordeel hier is wel dat iedere zaal is voorzien van laserprojectie wat tot scherpere beelden leidt. Zaal 7 is het paradepaardje van het complex en beschikt dan ook over Laster Ultra: een combinatie van 4K-laserprojectie en het fenomenale Dolby Atmos. Dat laatste wordt bereikt door 64 boxen in de wanden maar ook in het plafond van de zaal, zodat het geluid je van alle kanten bereikt. Ook is er veel aandacht gegeven aan het zitcomfort: iedere stoel heeft een dubbele leuning en meer dan voldoende beenruimte om je benen lekker languit te leggen. Ook in de bekerhouder is nét iets meer plek voor je zakje M&M's, maar als je een popcorn-eter bent zal je de bak toch nog op schoot moeten nemen.

Kinepolis Den Bosch opening snacks

Ter gelegenheid van deze opening was de cast en crew van de nieuwe Nederlandse film Redbad ook aanwezig. De gasten werden onder veel aandacht ontvangen. Een traditie bij elke nieuwe vestiging van Kinepolis om de sterren, zoals die ook in het logo zit, te ondertekenen. Onder andere Roel Reiné, regisseur van de film, heeft zijn handtekening gezet en deze ster kan je nu terug zien in deze bioscoop. Een erg geschikt moment om de opening van deze nieuwe bioscoop te vieren. Een review van de film verschijnt later deze week op de site.

Cast Redbad
Cast Redbad

Kinepolis Den Bosch is vanaf vandaag geopend voor het publiek met speciale kortingstarieven. Kijk voor meer info op de site van Kinepolis.