Star op Disney+: aanraders voor series

Vanaf vandaag is Disney+ een onderdeel rijker: Star. Een merk om content van Disney, die niet onder de andere merken als Marvel en Pixar valt, te kenmerken. Het aanbod onderscheidt zich in series en films met een volwassener karakter, afgeschermd door een pincode. Op de dag van de lancering betekent dit zo'n 50 extra tv-series in het aanbod, een mix van bekende klassiekers en een aantal nieuwe originals. Wij halen de krenten voor je uit de pap en komen met een paar aanraders uit dit gigantische aanbod. Klassiekers als 24, Lost en Prison Break zijn vast bekend dus we richten ons op een aantal andere tips!

Alias

Deze 'spy-fy' serie kenmerkt zich het beste als een mix tussen Mission: Impossible en Indiana Jones. Spannende, geheime missies worden omlijst door een zoektocht naar de klassieke artefacten van de profeet Milo Rambaldi. J.J. Abrams (Fringe, Star Wars) is bedenker van deze serie met Jennifer Garner in de hoofdrol. We maken kennis met Sydney Bristow (Garner) die ontdekt dat de organisatie waarvoor ze werkt (SD-6) eigenlijk een terreurorganisatie is. Ze besluit als dubbelspion aan de slag te gaan voor de CIA.

De status quo blijft nooit lang hetzelfde waardoor de serie altijd verrassend blijft. Ook eindigt iedere aflevering met een cliffhanger die leidt naar een actiescène om de volgende aflevering á la James Bond (nog voor de openingstune) te starten. De serie zit bomvol bekende gastrollen als Roger Moore, Quentin Tarantino, Rutger Hauer, Ethan Hawke en Christian Slater. Ook leuk is dat dit één van de eerste rollen van Bradley Cooper is, die inmiddels een megaster is.

Alias cast

De eerste twee seizoenen zijn ijzersterk en wat ons betreft must-see bingemateriaal. Het derde seizoen maakt alles wat complex, waarna een over simplificatie van de plot in seizoen vier het tempo er tijdelijk uithaalt. Het vijfde en laatste seizoen knoopt alle touwtjes netjes aan elkaar, hoewel de serie dan wel over het hoogtepunt heen is. 

American Horror Story

What's not to love? Een moderne anthology-serie die al ruime tijd meegaat. Ieder seizoen neemt de kijker mee in een totaal andere wereld waarin je kan gruwelen en genieten van de meest bizarre situaties. Ieder seizoen heeft compleet andere personages die grotendeels door dezelfde acteurs worden gespeeld, zoals Jessica Lange, Evan Peters en Lady Gaga. 

Heerlijk is het gegeven dat je ieder seizoen los van elkaar kunt kijken. Je hoeft dus niet de volledige serie te bingen maar je kan een thema kiezen dat je het meest aanspreekt. Zo speelt seizoen 2 zich af in een gesticht en is seizoen 9 geïnspireerd door de slasherfilms van de jaren '80. De serie komt uit het brein van Ryan Murphy en Brad Falchuk, die ook met Glee op Star aanwezig zijn.

American Horror Story Cult clown

Ook hier zitten de beste seizoenen in het begin, maar seizoen 7 (Cult) is beslist de moeite waard. Deze laatste gaat in op de politieke verkiezingen wat vooraf al de rillingen op je rug moet laten lopen.

Firefly

Als je deze serie nog niet gezien hebt, is dit je kans! De serie is bekend om zijn hele vroege annulering (slechts 14 afleveringen werden gemaakt). De serie is gemaakt door Joss Whedon met Nathan Filion in de hoofdrol. Nadat de serie van de buis is gehaald is er een heuse cult ontstaan (de 'Browncoats') die de serie al bijna 20 jaar in leven houden. 

Firefly cast

Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. De verhaallijnen van de tv-serie zijn afgewikkeld in een film, Serenity, die helaas (nog?) niet op Star te vinden is. De serie volgt de bemanningsleden van het sterrenschip Senity, die als een ware wild west crew door de ruimte reizen. Seizoenen hoef je hier niet te kiezen. Start de serie en geniet van de avonturen. Vergeet niet de film Serenity als afsluiter te bekijken.

Scream Queens

Toegegeven, deze serie is niet voor iedereen. Maar deze serie is een soort tv-versie van Scream, waarin de klassieke jaren '80 slasher wordt geparodieerd. De serie is grappig en gruwelijk tegelijk en kende twee seizoenen met weinig succes. Daarom is de release op Star een perfect moment om deze serie te gaan ontdekken. Ook deze serie komt uit de koker van Ryan Murphy en Brad Falchuk en de bizarre, vaak meta-achtige humor zoals Glee die ook in latere seizoenen had komt hierin terug. 

Scream Queens cast

We maken kennis met de Kappa Kappa Tau studentenvereniging op Wallace University, onder leiding van Chanel (Emma Roberts) en haar mede-Chanels. Als de Red Devil, een moordenaar die twintig jaar terug ook al huishield, terugkomt breekt de hel volledig los. Ook hier bekende acteurs met opper-Scream Queen Jamie Lee Curtis in een schitterende rol en leuke gastrollen van Ariana Grande, John Stamos, Taylor Lautner, Kirstie Alley en Niecy Nash.

Het tweede seizoen is een stuk minder interessant maar wel dubbel zo bizar. Als seizoen 1 bevalt, kan je dus rustig verder kijken.

Dit is maar een klein deel van het aanbod van Star. Wij gaan er lekker doorheen scrollen. Morgen vind je hier onze tips voor de films op Star!