Blizzcon 2017 - FOK! Games toernooigids voor esports

5. Hearthstone

Hearthstoneinn

We waren gewend dat de wereldkampioen van Hearthstone gekroond werd tijdens Blizzcon, maar gezien de verandering in de toernooistructuur organiseert Blizzard dit jaar de Innvitational, het eerste 'grote' Hearthstone-toernooi op Blizzcon waar teams aan meedoen in plaats van individuele spelers.

Wat is de opzet?

Blizzard heeft besloten om de World Championships recht te trekken met de daadwerkelijke seizoenen van het jaar, wat betekent dat er dit jaar geen 'serieuze' toernooien plaatsvinden tijdens Blizzcon. Geen Fall Championships, World Championships of iets dergelijks. In plaats daarvan komt Blizzard met de Hearthstone Inn-vitational, een toernooi waarin vier teams van streamers en andere personalia strijden in diverse formats. Wedstrijden worden gespeeld in Standard, Wild en in een draft-format. Winnen in deze formats geeft een voordeel in de finale, dus de teams zullen zeker hun best willen doen.

Daarnaast is er een 'Tavern vs. Tavern-'evenement, waarin de beste Taverns (wat door spelers georganiseerde bijeenkomsten zijn) tegen elkaar strijden. Dit evenement vindt plaats na de conclusie van de Inn-vitational.

Wie doen er mee?

Zoals gezegd zijn er vier teams voor de Inn-vitational. De 'Jungle Giants' bestaat uit Kripparian, Firebat en J4CKIECHAN. De 'Big-Time Buccaneers' bestaat uit Disguised Toast, Ant en Alliestrasza. De 'Grimestreet Grifters' bestaat uit Reynad, Thijs en Pathra en ten slotte is er de 'Chillblade Crusaders' dat bestaat uit Dog, RDU en NaviOOT. 

De Taverns die meedoen aan het 'Tavern vs. Tavern-'evenement zijn inmiddels ook bekendgemaakt: The Cave neemt het in de finaleronde op tegen RazerStoreSF. 

Wie gaat er winnen?

Dit is lastig te zeggen. Sommige spelers die meedoen, zoals Kripparian, zijn specialisten in Arena en hebben minder ervaring ten opzichte van andere spelers in Standard. Andere spelers zijn juist weer goede deckbuilders, zoals Firebat, die dat nadeel weer kan omzetten in een ander format. Elk team ziet er redelijk gebalanceerd uit, dus met goed samenspel is het in ieder geval een gelijkspeelveld. Voor de vorm zeggen we dat de Grimestreet Grifters winnen, gewoon, voor het Nederlandse randje.

Wanneer moet ik kijken?

De Hearthstone Inn-vitational vindt plaats op beide dagen. Op vrijdag begint het toernooi om 21:15 uur Nederlandse tijd en duurt tot ongeveer 03:45 uur 's nachts. Op zaterdag gaat het toernooi om 17:45 uur verder en duurt tot ongeveer 21:00 uur 's avonds. Hierna gaat zoals gezegd om 21:30 uur de Tavern vs. Tavern van start. Dit duurt ongeveer twee uur.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via het Twitch-kanaal van Hearthstone.

Ronde 1

Datum Wedstrijd Uitslag
3 november Jungle Giants - Big-Time Buccaneers 2 - 1 
3 november Grimestreet Grifters - Chillblade Crusaders 1 - 2 

Ronde 2

Datum Wedstrijd Uitslag
3 november  Big-Time Buccaneers - Chillblade Crusaders 1 - 2 
3 november  Jungle Giants - Grimestreet Grifters 1 - 2 

Ronde 3

Datum Wedstrijd Uitslag
3 november  Big-Time Buccaneers - Grimestreet Grifters  1 - 2 
3 november  Jungle Giants - Chillblade Crusaders 1 - 2 


Halve finale

Datum Wedstrijd Uitslag
4 november Jungle Giants - Grimestreet Grifters 0 - 1
4 november Chillblade Crusaders - Big-Time Buccaneers 1 - 0 

Finale

Datum Wedstrijd Uitslag
4 november Grimestreet Grifters - Chillblade Crusaders 6 - 5