De favoriete horrorfilms van de laatste 50 jaar van dekatophetspek

43. 2007

Grindhouse
Regie: Quentin Tarantino, Robert Rodriguez
Cast: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Kurt Russell, Zoë Bell

Grindhouse is een film bestaande uit twee delen. Het eerste deel, getiteld Planet Terror, is een brute horrorfilm van Robert Rodriguez. De film gaat over Cherry Darling (Rose McGowan) die samen met Wray (Freddy Rodríguez) de wereld van zombies moet zien te verlossen . Het tweede deel van de film, getiteld Death Proof, is een zinderende thriller van Quentin Tarantino. In deze rolprent draait het om een moordende auto die bestuurd wordt door een zwaar gestoorde stuntman Mike (Kurt Russell).

 Grindhouse

Trivia:
Robert Rodriguez schreef een groot deel van het script voor Planet Terror al in 1998.

Zoë Bell, die in Death Proof te zien is als het personage Zoë, deed al haar eigen stunts in deze film. Bell was eerder al te zien geweest als stuntvrouw in de Kill Bill-films.

Chronologisch gezien speelt Death Proof voor de film Planet Terror af. Zo is stuntman Mike in hetzelfde ziekenhuis te zien als waar men later probeert te overleven tegen de invasie van de ondoden.

Voor en tussen de beide films zijn diverse fake trailers te zien. Uiteindelijk zouden Hobo With A Shotgun en Machete ook werkelijk worden gemaakt.

De Chevrolet Nova van Stuntman Mike heeft hetzelfde nummerbord (JJZ-109) als de Ford Mustang Fastback van Steve McQueen in de klassieker Bullitt (1968).

De werktitel van Planet Terror was Project Terror.

De titel Grindhouse was afkomstig van een poster voor de film Policewomen (1974).