De favoriete horrorfilms van de laatste 50 jaar van dekatophetspek

13. 1977

The Car
Regie: Elliot Silverstein
Cast: James Brolin, Kathleen Lloyd, John Marley

Nog meer duivels geweld op het witte doek. In The Car draait het om een klein stadje dat wordt geterroriseerd door een onverwoestbare zwarte auto die mensen ombrengt door ze omver te rijden of door andere auto's van de weg te rammen. Aan sheriff Wade de ondankbare taak om de bestuurder te pakken te krijgen voordat deze nog meer slachtoffers maakt.

The Car

Trivia:
De moordende auto in de film is een zwarte Lincoln Continental Mark III uit 1971. Voor de film werden vier exemplaren van de auto gebruikt.

The Car werd opgenomen met de werktitel Wheels.

De auto uit The Car werd ontworpen door George Barris die eerder al de Batmobile had gemaakt voor de tv-serie Batman. Ook werden er door Barris custom auto's gemaakt voor onder meer Cher, Sonny Bono, Liberace, Clark Gable, Bob Hope, Frank Sinatra, Elvis Presley en Evel Knievel.

De tekst 'Oh great brothers of the night who rideth upon the hot winds of hell, who dwelleth in the Devil's lair; move and appear' aan het begin van de film werden uitgeproken door Anton LaVey, de toenmalige leider van de Amerikaanse Satanskerk.

In de reeks The Knightrider zit een episode waarin de auto K.I.T.T. het aan de stok krijgt met een auto genaamd K.A.R.R. Laatstgenoemde auto heeft hetzelfde geluid als de auto in The Car en wacht uiteindelijk ook hetzelfde noodlot.