Record Store Day 2016

8. Variaworld (Deventer)

Variaworld is een platenzaak in Deventer die 4 jaar geleden werd geopend door Wilco de Bruin, een ware melomaan die al meer dan 30 jaar actief is in het collectorswereldje van de muziek. Ook bij frequente bezoekers van internationale platenbeurzen is Variaworld een begrip. Zo staan ze al meer dan 24 jaar op grote beurzen in onder meer Londen, Gent, Barcelona, Milaan en Leipzig.

Deventer, Variaworld
Variaworld

Kun je wat meer vertellen over je winkel?
De winkel in Deventer richt zich vooral op liefhebbers en verzamelaars. Halve winkel is gevuld met vinyl. Zowel nieuw als gebruikte platen. De andere kant van de winkel (het is namelijk een dubbele winkel) is gevuld met cd's, dvd's en merchandise.

Specialiseren jullie je ook in bepaalde genres?
Vooral pop en rock en verder alle genres die wij tegenkomen op onze inkooptochten.

Hoelang doet uw platenzaak al mee aan Record Store Day?
Dit is het vierde jaar dat wij meedoen.

Hebben jullie nog items uit voorgaande Record Store Day releases?
Wij bestellen elk jaar veel Record Store Day items ruim in aantal. Veel wordt verkocht en uiteraard blijven er ook wel eens een paar juweeltjes in de bakken staan.

Aangezien het leeuwendeel van de RSD-releases zeer gelimiteerd zijn is het altijd maar afwachten welke bestelde items binnen zullen komen. Naar welke releases kijkt u het meeste uit dit jaar?
Madonna op gekleurd vinyl verwacht ik veel vraag naar. Verder uiteraard de twee Bowie releases, die zullen snel uitverkocht raken. Ook James Last is een topper. Dit is een prachtige psych lp en wordt gewaardeerd door de echte liefhebber.

Gaan jullie met de komende Record Store Day nog iets speciaals doen?
Naast de instores van Youp Boelens meets Bowie, Drive by Wire, Magnetic Spacemen, Paceshifters hebben wij ook een expositie. Bert Heerink, ex-zanger Vandenberg komt langs. Er zal de hele week een schilderij van Bert in de Etalage hangen. Ook zullen de klanten kans maken op een kunstwerk van de artiest. Als extraatje zal tijdens de instores een speciaal voor Variaworld gebrouwen biertje worden gedronken. Variaworldbier, eenmalig met etiket van de platenwinkel op de fles. Het wordt een zoutachtige dag.

Variaworld
Kleine Overstraat 12
Deventer