Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Sinds kort kunnen we jagen en opgejaagd worden in Evolve, de 1-tegen-4 shooter uit de stallen van Turtle Rock Studios. De game scoort redelijke reviews en men speelt het nog volop. Ter extra ondersteuning van de game is er een companion app ontwikkeld. Hiermee kun je mastery points verdienen, die daarna overgezet kunnen worden naar Evolve zelf om daarin sneller voortgang te boeken. Is dit het waard om te doen, of kun je beter nog een paar potjes extra knallen?

Evolve: Hunters Quest 1  

Evolve: Hunters Quest voelt aan als een Facebookspelletje met wat 3D-animaties erbij gegooid. De gameplay is dan ook gebaseerd op de uitermate populaire match 3-spelletjes. Denk hierbij aan Bejeweled en Candy Crush, maar dan met een duisterder tintje. De bedoeling is uiteraard drie (of meer) gelijke symbolen op een rij te krijgen in een speelveld. Deze verdwijnen hierdoor, wat een kettingreactie kan veroorzaken. Andere effecten zijn bijvoorbeeld het krijgen van een 'x2'-symbool, wanneer je een ketting maakt van vijf gelijke symbolen. De gameplay is weinig verrassend en spreekt redelijk voor zich. 

In totaal zijn er vier kleuren in het speelveld, waarbij elke kleur staat voor een van je personages. Je speelt de game namelijk vanuit het oogpunt van jagers en moet dus de monsters vermoorden. Het leuke is dat een personage punten krijgt en uiteindelijk een bonusaanval kan uitvoeren als je de symbolen in zijn kleur wegespeelt. Zo kan de medic een personage healen en kan de trapper mijnen neergooien. Deze gaan gepaard met korte animaties en is ook een van de weinige elementen waarmee de game zich onderscheidt van de rest. 

In Hunters Quest kun je bovendien een kleine verzameling aanleggen. Door monsters te vermoorden en hun botten te verzamelen, kun je deze vrijspelen in de bestiary index. Hier kun je vervolgens van alle monsters (zowel groot als klein) informatie vinden over bijvoorbeeld hun hoeveelheid health, aanvalssnelheid, lievelingsdoelwit en een achtergrondverhaal. Verzamel je van één gebied alle monsters, dan speel je een badge vrij voor in Evolve. Een leuke kleine bonus, maar door de hoeveelheid content die je hiervoor moet spelen, duurt het wel een tijd voor je de badges hebt bemachtigd.

Daarmee is alles over Evolve: Hunters Quest wel gezegd. Het spel doet wat het moet doen en op zich is het totaalpakket best aardig. Heb je een allergie voor dit soort games, dan moet je er zeker niet aan beginnen. De beloningen alleen zijn voor velen niet de moeite waard om de hele game uit te spelen. Vind je het formaat eigenlijk wel grappig en heb je toch niets beter te doen in tram, trein of bus? Download hem dan snel, want dan haal je er zeker genoeg lol uit.