FOK!games Wishlist 2015

 

The Order: 1886 (Fathom)
Veel goede exclusives zijn er nog niet voor de nieuwe consoles en The Order: 1886 was zodoende een exclusive die nog voor de release al gehyped werd. De game heeft heel wat vertraging opgelopen, maar moet dit jaar toch echt uitkomen voor PlayStation 4.

Het spel speelt zich af in Londen, maar niet zoals wij het kennen. In The Order: 1886 smelten echte historische figuren en gebeurtenissen, en nieuwe versies van bekende mythen en legenden samen tot een alternatieve geschiedenis.

Tot nu toe is er aardig wat bekend en niet alles was heel positief. Ik blijf toch goede hoop houden dat het spel zich gaat manifesteren als een echte goede exclusive. De vreemde setting met unieke wapens en verhaal heeft in ieder geval veel mensen nieuwsgierig en enthousiast gemaakt. Nu maar hopen dat Ready at Dawn ons weer kan verblijden.

 

Star Wars: Battlefront (Fathom)
Star Wars: Battlefront is een reboot van de gelijknamige game die in 2004 uitkwam. Battlefield-studio Dice is de ontwikkelaar van de reboot. De game draait op de Frostbite 3-engine, waar ook Battlefield 4 op loopt. Star Wars: Battlefront verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Veel is er nog niet echt bekend over de reboot. Grafisch ziet het er prachtig uit, maar wat gaat DICE doen om deze reboot anders te maken dan het origineel? We weten dat het een first-person shooter wordt. Met Star Wars: The Force Awakens ook op het programma voor volgend jaar hebben we heel wat Star Wars om ons te vermaken. EA heeft gezegd dat ze Star Wars voor de feestdagen willen uitbrengen. Het is dus even afwachten op meer informatie.

 

Uncharted 4: A Thief’s End (Fathom)
Uncharted 4: A Thief’s End is misschien wel de game waar alle PlayStation 4 bezitters op zitten te wachten. De nieuwe game van Naughty Dog had al torenhoge verwachtingen voordat er ook maar een screenshot te zien was.

Uncharted 4 speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel af. Het op dat moment rustige leventje van Nathan wordt drastisch verstoord door de plotselinge verschijning van zijn lang vermiste broer Sam. Vervolgens gaan de gebroeders Drake op een mythische reis naar een kolonie op Magadaskar, die schijnbaar is opgeëist door piraten van de groep Libertalia.

De PlayStation 4-exclusive krijgt ook weer multiplayer. Na het grote succes van The Last of Us kan ik niet wachten tot Uncharted 4 eindelijk in de winkels ligt. Dit soort games zijn de reden geweest waarom je een PlayStation 4 hebt gekocht.