Vijf Filmtips voor de maand Oktober

The Ides of March

Releasedatum: 20 oktober 2011
Genre: Drama
Regisseur: George Clooney
Acteurs: Ryan Gosling, George Clooney en Paul Giamatti

Plot
Stephen Myers (Ryan Gosling) is een persvoorlichter die samen met campagneleider Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Mike Morris (George Clooney). In de hectische laatste dagen van de campagne stuit Myers op een politiek schandaal die de mogelijke verkiezing van gouverneur Morris in gevaar kan brengen.

Verwachtingspatroon
In 2008 werd The Ides of March, vlak nadat Obama werd verkozen als president van de Verenigde Staten en de stemming in het land overwegend positief was, in een vroeg stadium geblokkeerd omdat de film te cynisch van toon was. Een jaar later ging de film toch in productie.

Zoals altijd wordt regisseur George Clooney ondersteund door een aantal van de beste acteurs die op dit moment werkzaam zijn in Hollywood. Philip Seymour Hoffman (Magnolia, Capote) en Paul Giamatti (American Splendor, Sideways) staan garant voor kwaliteit en hoofdrolspeler Ryan Gosling (Blue Valentine, Drive) kiest sowieso alleen maar interessante en uitdagende projecten. Maar ondanks dat de cast vooraf indruk maakt, is het de vraag of het onderwerp van de film intrigerend genoeg is om als dramafilm te kunnen overtuigen. Net zoals de tweede film van regisseur George Clooney, Good Night, and Good Luck., bestaat de kans dat The Ides of March iets te afstandelijk zal zijn voor de meeste kijkers.