Special: FIFA-event Gamekings

De lente is net begonnen, de grote bezem wordt weer uit de kast gehaald. Dit gebeurt niet alleen in huishoudens, maar ook bij televisiezenders. TMF gaat van de buis, waardoor ook Gamekings zou moeten verdwijnen. Toch krijgen de heren een nieuwe kans, namelijk op MTV. Vanaf 11 april om 22:30 is er een splinternieuw seizoen Gamekings te zien. Om op een leuke en originele wijze 'hallo' te zeggen is er een FIFA-event waarbij de relaties van het programma aanwezig zijn. FOK! kreeg ook een uitnodiging om mee te spelen met FIFA, een blik te werpen op het nieuwe programma en een toffe avond in Amsterdam te hebben.

Nieuw seizoen, nieuw gezicht

Gamekings gaat zijn twaalfde seizoen in. MTV vond het tijd voor een make-over. Het logo van het gameprogramma is volledig op de schop genomen. 'Gamekings' is nu in twee delen geschreven, waarbij het woord 'game' vervangen kan worden door andere woorden welke met een item te maken heeft. Knalkings voor shooters, carkings voor racegames, burgerkings voor onderwerpen met eten en ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Naast dat is er een primeur voor de gamers. Het programma zal vanaf april ook in Suriname worden uitgezonden. Een mooi kroontje op het werk van de gamerecensenten. Maar dat is niet alles. Vanaf dit seizoen hebben de heren een busje waarmee ze vaker het land in of uit gaan. De eerste bestemming: Warschau, Polen.

Het gamefeest blijft maar doorgaan. Er zal ook een nieuw gezicht op de vertrouwde bank verschijnen, namelijk gamejournalist en -recensent Simon Zijlema. Hij is in de gamewereld geen onbekende en volgens de Gamekings een waardevolle toevoeging aan het team.

Presentatie met pizza en poules

Om de relaties van Gamekings scherp te houden, werd er ook dit jaar weer een FIFA-event gehouden. Alle deelnemers aan de wedstrijd werden in een zestal poules verdeeld met ieder vier deelnemers. Ook FOK! deed hier als enige leden van de pers aan mee, met als spelers Juicyhil (Thom) en MrManiak (René) Elke deelnemer had zijn eigen team, zo had Thom AC Milan en René had Chelsea.

Iedereen moest vanzelfsprekend een wedstrijd tegen de andere deelnemers uit de poule spelen. Zo liepen er deelnemers tussen van bijvoorbeeld Electronic Arts, Sony en 2K Games welke op hun eigen werkvloer de game dagelijks kunnen spelen. De winnaar van het FIFA-event van vorig jaar was ook weinig verrassend Ferry Brands, medewerker van EA Games en ontwikkelaar van de game. Er waren ook deelnemers die het voor de eerste keer speelden, waardoor er monterscores onder de geoefende spelers ontstonden. De meest opvallende speler is Rogier van de Paverd. Hij heeft tweemaal in de finale gestaan, beide malen heeft hij verloren.

De wedstrijden werden gespeeld in een van de studio's in het MTV-gebouw. Normaliter worden daar shows voor onder meer Nickelodeon opgenomen, maar voor een avond was dit even het decor deze unieke avond ter ere van de Gamekings. We speelden FIFA op de Playstation 3, daarvan stonden in totaal negen kasten. Tijdens de wedstrijden merkte je ook echt dat de spanning om te snijden was. Je zag mensen juichen of juist balen van een doelpunt.

De verliezers van elke poule die op plek vier waren geëindigd moesten tegen elkaar spelen in de Jupiler League en deden het voor een krat Jupiler. De deelnemers van iedere poule die op plaats een, twee of drie waren geëindigd ging door in de Champions League en speelden voor een krat Heineken of zelfs de hoofdprijs twee kaarten voor een echte voetbalwedstrijd: Nederland - San Marino en daarnaast ook een trofee. De winnaar van dit jaar was een lid van Gamekings zelf, namelijk JJ.

Juicyhil en MrManiak zijn niet ver gekomen. Na het geschopt te hebben tot de Champions League werden we respectievelijk met 9 - 0 en 5 - 0 uit het veld geschopt. Al met al, een leuke avond in de studio's.

 JJ Gamekings

De winnaar van de FIFA-avond: JJ (Foto: Gamekings.nl )