10 Zomerfilms Die Je Moet Zien

Releasedatum: 8 juli 2010
Genre: Drama / Komedie
Regisseur: Noah Baumbach, bekend van Fantastic Mr. Fox, begon zijn carrière als regisseur met de voetbalfilm Kicking and Screaming in 1995. Noah is niet echt bekend bij het grote publiek gezien zijn eerdere films. Hij regisseerde onder meer Highball en Margot at the Wedding. Momenteel is Noah bezig met een boekverfilming. Hij gaat Claire Messuds The Emporer's Children verfilmen, die in 2011 in de bioscopen moet verschijnen.
Acteurs: Ben Stiller (Night at the Museum 1 & 2), Rhys Ifans (The Boat That Rocked) en Jennifer Jason Leigh, die ook de rol als scriptschrijfster op zich nam.
Plot: Roger Greenberg (Stiller) is een 40-jarige single en is radeloos. Hij weet niet hoe hij met zijn leven moet omgaan. Hij besluit om op het huis van zijn broer te passen en om vooral te gaan relaxen. Zijn bezigheden zijn voornamelijk klachtenbrieven schrijven en het bouwen van een hondenhok. Greenberg gaat op zoek naar zijn wortels door vroegere vrienden op te zoeken. Het is een schok als blijkt dat ze uit elkaar gegroeid zijn, maar dan leert hij Florence (Greta Gerwig) kennen. Ze is de assistente van zijn broer. Greenberg hoopt op het begin van iets moois.
Extra info: De buitenlandse recensenten zijn lovend over deze film. Peter Travers van Rolling Stone Magazine gaf de film een 3 uit 4. "Regisseur Baumbach zit op de grens van humor en tragiek. Zelfs als je lacht, doet het pijn," aldus Travers. Ook werd de film genomineerd voor een Golden Bear op het Berlijnse International Film Festival, maar deze prijs ging uiteindelijk naar de Turkse film Bal (Engelse titel: Honey).
Waarom moet je deze zien?: Omdat we Ben Stiller, na de Night At The Museums en Tropic Thunder wel eens in een serieuze film willen zien. Niet dat de andere films slecht zijn, maar omdat we nieuwsgierig zijn naar Stillers 'andere kant'. Tevens omdat de film goede recensies heeft gehad in het buitenland en de film onze aandacht heeft getrokken.


Klik op de volgende pagina voor de volgende zomerfilmtip.