10 Zomerfilms Die Je Moet Zien


Releasedatum: 5 augustus 2010
Genre: Actie / Thriller
Regisseur: Phillip Noyce, bekend van The Quiet American, begon zijn carrière meteen goed. Eén van zijn eerste films, Newsfront, won in 1978 de Australische Film Awards voor Beste Film, Regisseur en Screenplay. Ook regisseerde hij de film Dead Calm in 1989, waarmee Nicole Kidman een grote ster werd.
Acteurs: Angelina Jolie (Wanted), Liev Schrieber (Defiance), Chiwetel Ejiofor (2012) en Yara Shahidi (Unthinkable).
Plot: CIA-officier Evelyn Salt (Jolie) wordt ervan beschuldigd een Russische spionne te zijn die van plan is de Amerikaanse president te vermoorden. Als ze op de vlucht gaat, heeft ze al haar vaardigheden en ervaring nodig om een arrestatie te voorkomen. Ze moet ervoor zorgen haar naam te zuiveren, maar pogingen tot haar onschuld waren nutteloos. Het onderzoek naar haar ware identieit loopt verder en er is één vraag die beantwoord moet worden: Wie is Salt?
Extra info: Actrice Jolie heeft voor de film vele trainingen ondergaan om haar eigen stunts te doen. Producer Bonaventura voor de opnames: "Ze is goed voorbereid en klaar voor de stunts. Ze zal elke stunt willen doen. Ze springt uit helikopters, schietscènes en springen van verschillende objecten, niets is haar te gek." Maar eind mei kreeg Jolie een bult op haar hoofd tijdens een actiescène. De blessure was niet erg en ze mocht dezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten.
Waarom moet je deze zien?: Omdat het weer een film is met Angelina Jolie in de hoofdrol en het lijkt erop dat de film een eigen Bourne-achtige reeks probeert te creëren. Wie wil nou niet Jolie springend uit een helikopter zien?



Klik op de volgende pagina voor de volgende zomerfilmtip.