FOK!games jaaroverzicht 2009

Januari

2009 begon meteen goed met de grote kerstveiling. Helaas waren er een aantal problemen waardoor het veilen iets later pas kon beginnen maar dat mocht de pret niet drukken. Honderden prijzen werden geveild en alles was wederom een groot succes te noemen.

Verder stond de maand vooral in het teken van rare fratsen met de Wii. Zo was er een vrouw die het apparaat met haar creditcard wist te slopen, wist een andere vrouw haar hondje bijna te vermoorden tijdens een potje Wii-bowling en was er een jongetje wel heel erg blij met zijn kerstcadeautje. Sony liet deze maand voor het eerst zien hoe de Playstation 3 gebruikt kon worden om ermee te gamen in 3D en kregen we te horen dat de bassist van Nivana ontzettend hard faalde tijdens een potje Rock Band. Qua gamereleases was het een ontzettend rustige maand met games als Lord of the Rings: Conquest en Mirror’s Edge en Saint’s Row 2 voor de PC als enige noemenswaardige releases.

Top 5 nieuwsberichten januari
1. Jongetje krijgt Wii en flipt de pan uit
2. Sony: \"PS3 is meer waard dan de Xbox360 of Wii\"
3. Top 10 knapste gamekarakters
4. Top 5 MMO irritaties
5. Sony laat 3D gameplay-beelden met de PlayStation 3 zien


Februari

Februari was de maand van de eerste grote games die dit jaar zouden verschijnen. Naast de release van Killzone 2 stond ook het nieuws van die maand bomvol met informatie over de game. Februari was ook de maand dat Halo het strategische pad op ging met Halo Wars, het langverwachte F.E.A.R. 2 verscheen en het was de maand dat de eerste downloadable content voor Grand Theft Auto 4 verscheen in de vorm van The Lost and the Damned.

Er verschenen geruchten over de volgende generatie consoles waaronder informatie over de Playstation 4 en de opvolger van de Xbox 360. De Free Record Shop maakte bekend dat ze games als hoofdproduct voor hun winkels zouden gaan zien en Microsoft wist ons te beloven dat Windows 7 geweldig zou gaan worden als het gaat om het spelen van games. Dat gamers nog niet klaar zijn voor volledige digitale distributie van games bleek uit een onderzoek. Helaas kun je voor games met een doosje niet meer terecht in de Playstation Store want de enige echte Playstation Store sloot deze maand zijn deuren.

Top 5 nieuwsberichten februari
Erotiek in Left 4 Dead-tintje (18+)
[Gerucht] PlayStation 4 krijgt Intel GPU, Xbox 3 gaat voor ATi
Killzone 2 krijgt 7/10 van EDGE
[NSFW] Playboy reviewt Onechanbara: Bikini ]Samurai Squad
Upload verraadt alle release data voor xbox 360

Maart

Maart 2009 was een mooie maand om gamer te zijn. Zo verscheen het lang verwachte Empire: Total War waarin we weer ouderwets met gigantische legers kunnen vechten en waarbij het ditmaal ook mogelijk is om op zee anderen te lijf te gaan. Vrijdag de dertiende was de dag dat Resident Evil 5 verscheen en deze maand kwam de GTA-serie voor het eerst op de DS uit met Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

Ook verschenen er een aantal interessante nieuwtjes. Zo weten we nu dat je flink veel geld kunt vangen als je Xbox 360 op het vliegveld wordt gejat. Een groep studenten aan de Academy of Notre Dame in Tyngsboro, Massachusetts, startte een petitie tegen Call of Duty: World at War omdat het in de game mogelijk is om honden dood te schieten. Een grote fan van Half Life maakte een indrukwekkende fanfilm waarmee hij hoge ogen gooide bij niet alleen gamers maar ook bij film-makers. We kwamen er deze maand ook achter dat we de goedkoopste hobby zouden hebben. Toch was onze eigen Morthill het hier niet echt mee eens.

Top 5 nieuwsberichten maart
Student raakt Xbox kwijt en wordt rijk?
Microsoft: \'Killzone 2 zal binnenkort worden overtroffen\'
[Update] Red Alert 3: Uprising vanaf vandaag te downloaden
Schrik je de tyfus in screenshots The Sims 3
Borsten, boten en borsten op Leisure Suit Larry screenshots