Voetbalforum bestaat 5 jaar!

SCH & Harry de Beuker

Harry de Beuker wil nog heel lang portier van Hools blijven

'Ze lulluh vooral over zichzelf'

Oft ik een stukje wil sgreifen omdat de tent een jubeldinges heeft. Jij hebt fast leuke anekdootes Harry, zei die dikke eend toen hij weer een paar biertjes teveel op had. Heb het woord op moeten soeken. Anekdotes zijn dingetjes die zijn gebeurd. Nou die zijn er wel. Fusten vol heb ik er fan. Maar ik kan niet sgreifen. Dat fond me ma nergens voor nodig. Dus heb ik een ghostwreiter gefraagd. Tenminste, zo noemt die dikke relnicht het die alteit aan hoekje van de bar zo viezig naar me zit te laggen. Hij wilde dat wel doen, zeit ie. Mijn ghostwreiter sein. Fin ik best, als je het maar in mijn eigen woorden opsgreift, heb ik hem ingepeperd, anders kreig je op je flikker. Moest zelf wel laggen om dat grapje.

Dus ik heb mijn ferhaal fertelt aan die SCHeithomo en hij heeft het eerlijk opgesgreven. Zegt ie. Daar gaat ik dan.

Harry, hoe is het allemaal begonnen?

Hools is alteit mijn toko geweest. Een feine kroeg met feine mensen die niet al te veel rumoer maken. Ik hebt alteit goed kontakt met de bazen gehad. Al verandert dat wel teringsnel. Iedere keer weer zo’n andere lijer die met de sleutel aankomt. Nu is er zo’n gozer helemaal uit Groningen. Ik ferstaat hem amper. Was net blei dat die Zeeuw met die lange neus was opgetieft. Die bleeft ook zo lang hangen. Maar solang ze mei maar betalen, find Harry het wel best. Ik denk nog wel eens terug aan mijn eerste bazen. Waren er twee. Zo’n kleine jood met een rollator, aardige gozer. Die komt trouwens nog wel regelmatig langs – alstie mag van zijn frouwtje. Die ander noemde ik altijd de Hond, hij heette Dog, en dat is Engels voor hond. Fandaar. Nam faak zijn dochters mee en zei veel dingen die ik niet begreep. Hebt ik wel faker hoor.

Welke gebeurtenis heeft veel indruk op je gemaakt?

Groot drama was dat twee bazen ineens ontslagen werden. Op staande foet. Godtyfuskolere dat was me wat. Ze hadden de pandjesbaas beledigd. Die kale. Mot je niet doen. Had ik al tegen ze gezegd. Ik draagt alteit keurig een tiende van mijn salaris af aan die rooie bol. Hebt ik er verder niks geen geseik mee. Maar die twee, die een had van die konijnetanden en die ander, zo’n wijsneus op hardloopschoenen, gingen staken. Godferdomme, ik werkt hier al feif jaar en heb het geen dag laten afweten. Linkse teringlijers. Die met die konijnebek is weer terug maar hij hebt wel minder praatjes tegen mei. Komt ook omdat Ray natuurlijk de echte baas is. Toffe kerel, die Ray. Ik begrijpt hem vaak niet hoor. Volgens mij lult hij ook maar wat. Maar hij is vaak lekker sjaggie, daar houdt ik wel van. Als zijn kluppie achter staat, dan is ie een echte kolerelijer. Geen land mee te bezeilen. Soms pakt ik hem dan even bij zijn kanis en dan ist ie wel weer rustich.

Lopen de emoties wel vaker op?

Oh ja, hebben er wel meer hoor. Dat ze loopen te stampen en seiken. Zijn alteit weer andere die er om moeten laggen. Snapt ik niks van. Mietjessport is het. Geeft mij maar Free Fight, das tenminste echte sport. Maar dan hebt er weer 1 ferloren en dan moet de asijn weer klaar staan. Een breuk sjouw ik me met die kratten. Maar eigenlijk praten ze niet zoveel over foetjebal in deze toko.

Waar praten ze dan wel over?

Nou ast ik eerlijk ben, gaat het meestens helemaal nergenz over. Ze seggen goede morgen en wat ze gedaan hebben en wat ze gaan doen en dat is het wel zo’n beetje. Ze lulluh fooral over zichzelf. Maakt ze niet uit of er iemand luistert. Zo’n Suijk en Againzender, rare namen hebbuh die gastuh toch, die fertelluh wel honderd keer dat ze in de file hebben gestaan of dat het regunde of dat het kind weer lag te jankuh. Alsof Harry dat ene flikker intereseert. Die Eilanden praat alteit over zijn frouwtje, die is net getrouwt geweest. Helemaal aan de andere kant van de werelt. En een ander gaat trouwen. Zo’n gristelijk gosertje. Houdt er maar niet over op. Terwijl ie nog niet eens met dur van bil is gegaan. Hoe weet je dan dat ze de ware is? Dat gaat er bij Harry niet in.

Eigenlijk hebben ze niet zoveel met elkaar?

Nee, dattis ook weer niet so. Eentje was er helemaal ziek. Hat sein blindedarm ingeslikt. Die Eilandgast. Gingen ze allemaal kaartjes sturen en die dikke nicht, jij dus, ging selfs lang. Folgens mei wou je hem gewoon in onderbroek zien. Maar dat fond ik toch wel lief. Ast er iemand dood is of zo dan steunen ze elkaar. Toen Harry’s oma zich had doodgerookt stond er een bloemstukkie, toch fein van die gasten.

Heb je favoriete stamgasten?

Oft ik liefelingetjes heb? Bossie natuurlijk. Dat is zo’n fijn joch. Alteit aardig, geeft alteit fooi. Hebt het niet alteit makkelijk maar ik ken goed met hem praatte. En Beschouw. Ist de ouwe lul van de tent. Slimme gast al istie er niet zo heel vaak. En Bloessie natuurlijk. Die hebt alteit een luisterend oor. Ook een portier hebt wel eens zijn moeilijke momenten. Komt Bloessie zo even met d’r tieten tegen me aangedrukt, kan ik er weer een heule teit tegen.

Vertellen de Hools-bezoekers je veel?

Houdt op, schei uit. Pascal zeikt iedere dag weer over films. Ik ken alleen Rambo. En Michel legt altijd die dingen voor me neer, statisteken oftzo. Snapt er geen reet fan. De laatst teit lul ik veel met Franky. Koele gast. Is door zijn weif het huis uigeset omdat ie…nou ja, ze fond geen seksuele befrediging meer bij hem, zegt ie. Dan geeft Harry hem wat tips. Zo ben ik.

Komen er genoeg vrouwen naar jouw smaak in de kroeg?

Neuh man. En als ze komme zijn het van die manweifen of ze lopen te janke. Er is zo’n frouwtje uit Groningen die hebt altijd wat. Dan ist ze weer allergisch voor het nieuwe bier of is dur kerel weer bij dur weg. Maar ik fang dur altijd op hoor. Harry staat voor iedereen klaar. Laatste teit komt hier een zekere Ole. Da’s een aparate. Bleift alteit hangen en fraagt of ik met dur mee naar huis gaat. Alsof frouwtje Beuker dat goed zou vinden….

Meer irritaties?

Je bedoeld dat ik sommige niet mot? Nou, ik ken met allemaal goet hoor. Er ist zo’n Gorcummer, Diggertje, die denkt alteit dat ie alles het beste weet. Maar dat find ik wel weer grappig. Net als michel met zijn schema’s. Die mot wel haast autistisch zijn, of hoe heet dat. Geeft alteit een rontje als ie binnekomt, en gaat alteit om deselfde teit weer weg. Legolas ist ook een aparte. Alstof ie het er om doet om de anderen een beetje tegen zich in het harnas te jagen. En jouw find ik alteit een seikerd, met je gebaartjes en maniertjes. Ik mot gewoon geen homo’s maar dat weet je fan me.

Zijn er notoire dronkaards in de kroeg?

Dat zeeuwse zandmannetje komt alteit even lazarus binnenstappen. En Grulez is een lastige. Die heeft laatst de boel weer ondergekotst. ErikT heeft een tijdje een kroegverbod gehad maar die mag er nu weer in. En die dikke eend, maar die is baas, die slaapt ook faak op de bar. Snurkuh dat die gosert doet.

Moet je het altijd alleen doen?

Eigenlijk wel. Er ist nou zo’n wout bij. Sjimz. Die wilt me alteit hellupuh. Maar die gozert slaat nog geen deuk in een bierblikje.

Zijn er dieptepunten in vijf jaar Hools?

Nachtmerries hebt ik er nog fan. De kindermiddag. Froegah heten de etterbakken gewoon Jan of Anita. Nu Raul en Glenn en Axel en Maud. Dat zijn toch geen namen. Dat ken Harry niet onthouwe. Ferwent kolerezootje trouwens. En die ouders maar trots kijken terwijl die teringlijers de boel onderplasten. Motten we niet meer doen. Froeg ik latur aan borisz waarom hij er niet was. Blijkt ie fan niemand ut kind te sein. Wist ik feel.

Hebben we iedereen gehad?

Ja toch?

Zijn we niemand fergeten dan….?

Nee hoor, en anders krijgt ik het wel weer te horen. Want ze hebben altijd wel wat te seiken.

Harry neemt me de volgende dag apart.

Teringferdomme man, ik heb er gewoon wakker fan gelegen. Ben ik Herman fergeten. Die moet je er wel insette, anders krijgt ik er mot mee. Komt omdat ie bij de inboedel hoort denk ik. Is egt mein maatje. Hij neemt bakjes bami voor mee, van zijn ma. En hij komt snags nog vaak even plassuh. Hij woont hier naast. Tongetje noemen ze hier. Omdat ie alteit een beetje sit te kweilen. Neuh, zolang Tongetje hier komt, bleift de toko wel draaien.