Voetbalforum bestaat 5 jaar!

Suijk

Mijn VBL.

5 jaar VBL. Hoeveel uur van mijn leven zitten er niet in het lezen, grinniken, boos worden, typen, klikken op posts van mensen die je eigenlijk niet kent? In die 5 jaar kom ik wel aan minimaal een uur per dag VBL. Grofweg gezegd, zo'n 2000 uur in totaal, minimaal. In die tijd had ik nu vloeiend Russisch kunnen spreken. Of een boek kunnen schrijven. Of zelf goed kunnen voetballen. Maar ik koos ervoor om toch maar weer steeds meningen van anderen te lezen.

Van 3 kanten heb ik VBL bekeken. De eerste paar maanden als lezer, daarna zelf hier en daar wat meelullen en ook nog een tijdje als moderator. Het stokje nam ik over van golfer, de VBL-oudste, mede-oprichter van VBL. De basis was door hem en Doc gelegd en de rest kon daar prima op voortborduren. Ik werd mod samen met Vaduz en Rubbereend. Veel leuke momenten, afgewisseld met vervelende middagjes of avonden. Na de 'staking' heb ik VBL, en heel FOK!, een hele tijd niet geopend. Maar na verloop van tijd ging het toch weer kriebelen en zijn er enkele kloons gebruikt om toch nog hier en daar wat te kunnen posten.

Na een half jaar mochten we weer onder onze eigen naam posten. Ik ben veel minder aanwezig dan voorheen, maar zou het toch jammer vinden om het te moeten missen. 5 jaar is een mooie tijd, maar nog lang niet genoeg. Voetbal is, op het weer na, het meest besproken onderwerp in Nederland en het is leuk dat er een medium is waar aanhangers van werkelijk alle clubs op een redelijke manier met elkaar ouwehoeren over die ene interesse die we allemaal delen.

Iedereen bedankt voor de bijdrage en op naar de volgende 5 jaar!




Bos81

Vijf jaar VBL, dat is vijf jaar unieke FOK!-geschiedenis. Al ben ik er pas echt actief halverwege 2004. Toen was het al een erg gezellig forum en dat is niet veranderd ondanks de enorme groei. VBL is voor mij gewoon gezellig over voetbal lezen en praten. Vooral lekker je kennis over dit spelletje op doen over nu en vroeger.

De vriendelijkheid onder de users onderling is ook gewoon leuk om te zien. Natuurlijk heb je af en toe rotte appels en mensen die alleen maar komen zieken in de topics van hun rivalen. Maar het grote gedeelte is het gewoon rivaliteit op een gezonde manier, daarvoor hulde.

Het VBL-forum is voor mij dus echte ontspanning en hopelijk blijft het nog jaren en jaren bestaan.




Messenga

En dan wordt je gevraagd of je een stukje wil schrijven, voor een jubileum. Vijf Jaar VBL. Dan ga je denken, wat leverde mij dat nou eigenlijk op?

Ten eerste natuurlijk altijd de gezelligheid en rumoer op het forum. Mijn binnenkomst was natuurlijk voornamelijk onverwacht. Wat moet een PUB-mod nou op VBL? Genoeg criticasters op het forum die fel tegen waren. maar ja, laat die jongen maar even. Het was zeker niet de makkelijkste tijd toen ik binnenkwam; een rommeltje. Allemaal dingen die gereorganiseerd moest worden, omdat ze of totaal niet logisch waren, of makkelijker konden. Neem als voorbeeld nou de eredivisieverslagen, daar was het echt niet altijd even vriendelijk. Dat is toch wel grotendeels uitgedund inmiddels.

Dan de andere kant, de kant die gezellig is, leerzaam en vooral ontzettend leuk. Toernooien die werden opgezet, topics die sneller en sneller gingen. AJAX Topics zijn zelfs nu nog een ramp, als er eenmaal verloren is. En terecht natuurlijk, Ajax wat verliest is ook een ramp.

Dat ik door drukte weg moest, is nu nog jammer. VBL was, is, en zal altijd het gezelligste forum van FOK! Blijven.

Voor alle VBL'ers, Fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar. Dat de volgende vijf maar net zo gezellig mogen zijn als de eerste!