Kijkje achter de schermen bij frontpage.fok

Alle reacties op de frontpage moeten ook nog een keer gemod worden. Daarom stelden we onze moderator MutZ wat vragen.

Nickname: MutZ
leeftijd: 19 jaar


Hoe ben jij op FOK terecht gekomen als FPmoderator?
Ik ben een tijd forummoderator geweest van het subforum PTA… Op dat moment werden er FP-moderators gezocht en ben ik het er parttime bij gaan doen omdat ik toch zeer regelmatig al op de FP te vinden was… Inmiddels ben ik gestopt als forummoderator en ben ik dus fulltime FP-moderator geworden.

Hoeveel uur per dag ben jij bezig voor FOK?
Dat is niet echt goed te zeggen… De ene dag besteed ik meer tijd aan FOK! dan de andere… Daarnaast ben ik ook erg veel op het forum te vinden… In totaal ben ik gemiddeld denk 2 à 3 per dag bezig voor FOK!

Wat doe jij nou op een gewone FOK dag allemaal voor FOK!?
Als FP-moderator ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor het modereren van de reacties onder de berichten… Die geef je een bepaalde moderatie… Soms is het nodig om een bericht te wijzigen of te verwijderen… Daarnaast heb je ook crewfora waarin je regelmatig leest… Je overlegt daar ook over bepaalde berichten en reacties… Je kunt dat overleg ook over msn, IRC of ICQ voeren, dat gebeurt ook wel eens… Ook werk je wel eens mee aan de wat grotere projecten zoals het nieuwsjaaroverzicht… Samen met de nieuwsposters, reviewers, columnisten en de eindredactie ben je dus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de FP.

Wat zou jij op dit moment veranderen aan de Frontpage, als jij admin zou zijn van FOK?
Ik zou de nieuws-, column- en reviewtracker groter maken en de andere drie eruit halen.

Op welk onderdeel van FOK ben jij naast de Frontpage het meeste te vinden?
Forum

Veel users willen dolgraag werken bij de frontpage maar vergeten vaak hoe hard je eigenlijk als vrijwilliger bezig moet zijn. Wil je wat tegen die users zeggen?
Soms merk je wel dat er bij sommige users bijna een soort ‘haat’ heerst tegen de crew omdat ze erop uit zijn om je een ban aan te smeren… Dat is nooit het geval… Wij proberen alles altijd zo eerlijk mogelijk te modereren, maar wij zijn ook maar mensen.