GeekBox, Android 5.1 & Ubuntu

3. Design en mogelijkheden

 

Een erg klein kastje wat toch wel anders is dan andere TV-boxen. Je hebt natuurlijk gewoon Android 5.1 maar daar heb je genoeg andere goedkopere kastjes voor. Wel heb je Ubuntu, en de MXM3 interface. Met deze interface kan je het gebruiken als ontwikkelaarsbordje door het aan te sluiten op het 'landingship' van de Geekbox. Deze moet je apart aanschaffen en op deze site zie je wat meer accessoires. De vraag is hoe groot de ondersteuning zal zijn op dit gebied. 

Qua aansluitingen mis je USB 3.0, maar verder ben je van alle gemakken voorzien. Op de bovenkant van het bordje vind je alle volgende aansluitingen, en op de onderkant heb je nog een microUSB aansluiting, en plek voor een microSD kaartje. 

geekbox-aanlsuitingen (Foto: rene90)

Qua bouwkwaliteit ben ik blij met de twee losse antennes omdat je toch vaak wat problemen met het draadloze internet ervaart bij boxjes zonder antenne. Het uiterlijk is nogal anders, een beetje als een ruimteschip met een plastic look. Het ziet er wat goedkoop uit met de plastic drukknoppen maar ze hebben wel voldoende ventilatiegaten gemaakt. Na het verwijderen van de twee antennes kan je de GeekBox openmaken. Wat wel opvalt is dat de koelribben scheef op de CPU zitten, slordig. 

geekbox-design1 (Foto: rene90)

geekbox-design2 (Foto: rene90)

geekbox-design3 (Foto: rene90)

geekbox-design4 (Foto: rene90)

geekbox-design5 (Foto: rene90)

geekbox-design6 (Foto: rene90)