Zopo Color E, wat krijg je voor 99 dollar?

5. Prestaties

 

Naast dat de telefoon een functioneel item is in mijn leven, vind ik het zeker af en toe leuk om er een spelletje op te spelen. Mijn favoriet: Hearthstone. Ik moet zeggen, dit gaat net aan maar het werkt wel. De telefoon geeft een waarschuwing als ik deze applicatie start dat de hardware niet voldoende is voor een fijne speelervaring. Op wat haperingen na en het feit dat hij wat warm wordt, werkt het prima. Met wat simpelere spelletjes zoals Kingdom Rush heeft hij geen problemen.

De processor in dit toestel is de MT6753P versie die op 1.0GHz geklokt is. Een quad-core variant op 64bit dus en in de benchmarks zie je ook wel dat die wat lager uitvallen dan andere toestellen met bijvoorbeeld de vorige MT6732 variant. Het is alleen altijd zoeken naar de balans tussen prestaties, en een processor die het toestel soepel laat werken en weinig batterij gebruikt. 

Benchmarks

  • Antutu: 19061
  • Geekbench: 480 single-core, 1352 multi-core
  • Vellamo: browser 1526 
  • Ice Storm Extreme: 1955
  • Quadrant: klopt niet, komt veel te hoog uit

colore-antutu1 (Foto: rene90)colore-antutu2 (Foto: rene90)

Uit deze resultaten blijkt dat het geen high-end telefoon is. Hij is te vergelijken met de oudere modellen van de concurrentie, zoals de Sony Experia Z. In de praktijk werkt de telefoon soepel en snel, en is daarom fijn in gebruik. Ook bij het langer gebruiken van Youtube met 720P resolutie blijft dit goed werken zonder haperingen. Zoals gezegd wordt de telefoon snel warm bij spelletjes maar ook bij bellen, dit heeft echter geen merkbaar effect op de prestaties. Het is ook een dunne telefoon dus wat minder ruimte om de warmteafvoer goed te regelen.

Overigens, als de telefoon eenmaal belt, doet hij het goed. Ik kan iedereen goed horen en het bereik (KPN) lijkt even goed als andere telefoons die ik heb gehad. Wel is er een kleine bug tijdens het bellen waar ik in het volgende hoofdstuk op terugkom. 

GPS

De GPS van de telefoon doet het redelijk, maar niet altijd even snel. Met GPS Test heb ik verschillende testen gedaan en de resultaten verschillen erg. Bij mij boven op het balkon (vier hoog, zonder bebouwing daarboven) duurt het soms een halve minuut om contact te maken, maar hij kan het ook in vijf seconden. De verbinding blijft wel stabiel maar het is niet overtuigend, want na 30 seconden (rechter screenshot) laat de nauwkeurigheid nog te wensen over. Andere toestellen hebben vaak wel een sterkere GPS-chip dus hier blinkt de ZOPO E op deze ROM nog niet in uit (dit is niet de uiteindelijke ROM)

colore-gps1 (Foto: rene90)colore-gps2 (Foto: rene90)

Speaker

Als laatste iets over de prestatie van de speaker. Het blijft een telefoonspeaker, dus misschien hoef je er niet veel van te verwachten, maar dat is het dan ook niet. Ik heb wat Youtube filmpjes in een stille woonkamer gekeken en het volume is eigenlijk te laag om te horen tot ongeveer 80%. Pas van 90% is het ook goed te horen en op 100% is het zeker niet te hard. Buiten is het geluid natuurlijk niet veel beter, dus het is geen telefoon die de barbeque zal moeten voorzien van muzikale gezelligheid.