Zopo Color E, wat krijg je voor 99 dollar?

3. Design en bouwkwaliteit

 

Het eerste wat mij opviel toen ik de telefoon uitpakte, was hoe vrolijk de telefoon overkwam. De felle kleur blauw aan de achterkant en aan de rand van de voorkant doet fris en vrolijk aan. De zilvergrijze rand geeft mij het gevoel dat het een stevige telefoon is, ook al is dit slechts een plastic rand. Overigens voelt de telefoon daadwerkelijk stevig aan. Het lijkt erop dat deze 'Color' productlijn gericht is op het wat jongere publiek. 

Het tweede wat opvalt is het rode lichtje aan de voorkant wat 'ademt'. Op het moment van schrijven heb ik nog niet kunnen vinden hoe ik dit nuttig kan gebruiken. Hij staat uit of aan (breathing) en lijkt nog niet te reageren op notificaties. Het is erg aanwezig en ik vind het niet bij de kleur blauw passen. Hoe ZOPO zulke lampjes bij andere modellen heeft gebruikt, is dat het wél als notificatie in te stellen is. Het is dus ook de verwachting dat dit op de uiteindelijke ROM geregeld is.  

colore-ledje (Foto: rene90)

De telefoon is licht, plat en door de ietwat stroeve achterkant ligt deze telefoon lekker in de hand. Zelf moet ik nog steeds wat wennen aan de grootte van de telefoon, maar na wat oefenen kan ik hem met één hand bedienen. De telefoon voelt solide aan, zoals je verwacht (en hoopt) bij een dergelijk gebruiksvoorwerp.

colore-rand (Foto: rene90)

colore-achterkant (Foto: rene90)

Het is persoonlijke voorkeur, maar dat logo van ZOPO vind ik niet mooi. Zeker niet omdat ze deze aan de voorkant glimmend laten zien. Aan de achterkant is het matgrijs en wat minder storend. 

Een laatste puntje wat het waard is om te benoemen, is dat er aan de voorkant bij de startknop een opstaand randje zit dat heel snel vies wordt. Het randje is net iets hoger dan het scherm waardoor je met vieze of klamme vingers viezigheid achterlaat bij het randje. Je kant het schoonmaken maar dit had mooier kunnen worden weggewerkt. 

colore-randje (Foto: rene90)