This Means War

Mooie, blonde vrouwen in films werken eigenlijk vrijwel altijd. Zo ook de knappe Reese Witherspoon in de actiekomedie This Means War. Hierin vechten twee vrienden en collega's om het hart van Reese. De film deed het goed aan de box office en bracht ruim 155 miljoen dollar op, tegenover een budget van ruim 65 miljoen dollar. Onlangs is de film op dvd en blu-ray verschenen.

In This Means War zien we twee mannen vechten om dezelfde vrouw die zij vlak achter elkaar tegenkomen. FDR (Chris Pine) en Tuck (Tom Hardy) werken als ’s werelds beste spionnen en zijn beste vrienden door dik en dun. Vanwege hun vriendschap spreken ze duidelijke grenzen af, opdat de beste man wint. Dat loopt enorm uit de hand. Ze hebben allerlei technische snufjes tot hun beschikking en plaatsen overal microfoontjes en camera’s, zodat ze van elkaar weten wat de andere met de mooie Lauren (Reese Witherspoon) uitspookt. Het is een bizarre combinatie: liefde en technische apparatuur waar alleen spionnen over beschikken.

Na het bekijken (onskipbaar) van de trailers van The Darkest HourThe Descendants, Chronicle en The Best Exotic Marigold Hotel krijg je de keuze tussen de bioscoopversie van de film en de uitgebreide versie. De 'extended cut' is 6,5 minuut langer en bevat iets langere scènes en een extra scène waarin Tuck acteurs screent voor in zijn nep-familie.

Zoals je van een actiekomedie mag verwachten zitten er actiescènes in en deze zijn erg mooi met een blu-ray. Weliswaar is de openingsscène en een van de slotscènes erg goed in beeld gebracht met veel actie, dit zijn helaas schaarse momenten met goede actie. In het middenstuk weten de makers eigenlijk niet zo goed of ze de focus op de liefde of de actie moeten leggen, waardoor het verhaal erg rommelig verteld wordt.

Ook de humor is niet altijd even goed en zul je hoogstens een aantal keren glimlachen. Vooral de rivaliteit tussen de twee heren zorgt voor de meeste lach, aangezien Tom Hardy en Chris Pine deze rollen goed spelen. De bijrollen worden helaas wat minder goed gedaan en lijken er bij gestopt te zijn voor de vorm.

This Means War is een leuk tussendoortje geworden, maar meer ook niet. Het verhaal is te rommelig, de actie te schaars en de humor te matig. Zelfs de goede acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers weten de film niet te redden. Gelukkig zit Reese Witherspoon er in, want dat mag wel een pluspunt genoemd worden.


Extra's

- Bachelorette party (4:18)
Een korte epiloog, waarin verder gegaan wordt op het einde van het verhaal. Het is wel grappig gedaan, maar het voegt verder niet iets toe aan de film.

- Alternate endings (6:55)
Een drietal alternatieve eindes. Interessant om te kijken en zet vooral het commentaar van de regisseur aan, zodat je kunt horen waarom een bepaald einde de film niet heeft gehaald.

- Gag reel (3:59) 
Bijna vier minuten aan lachende acteurs en mislukkende acteerpogingen. Grappig voor een keertje, maar je hebt het al snel gezien. 

Alternate opening concept (8:53)
Een alternatieve opening, die zich afspeelt in het hoogste gebouw ter wereld in Dubai. Omdat het slechts een concept is, is deze extra ook slechts een animatie. Desalniettemin interessant om te kijken wat het andere idee was om de film te openen.

Daarnaast is de bioscooptrailer en een aantal verwijderde scènes te bekijken of kun je This Means War zien met audiocommentaar van de regisseur (alleen mogelijk bij de 'extended cut').