Horrible Bosses

In de romkom Going the Distance bleek al dat het duo Jason Sudeikis en Charlie Day goed was voor goede en leuke grappen. In Horrible Bosses zijn ze samen terug en proberen ze, samen met Jason Bateman, hun bazen te vermoorden. Deze komedie was in de box office goed voor ruim 200 miljoen dollar met slechts een budget van ongeveer 35 miljoen dollar.

De drie beste vrienden Nick (Bateman, Juno), Dale (Day) en Kurt (Sudeikis) zijn allemaal redelijk gelukkig met hun leven. Alledrie hebben ze een vriendin, een leuke woning en een baan, die brood op de plank brengt. Maar dat laatste is niet helemaal rooskleurig. Ze hebben namelijk allemaal een vreselijke baas. Na een avondje in de kroeg besluiten ze om hun bazen te vermoorden, maar dat lijkt nog niet zo gemakkelijk als gezegd.

FOK! schreef al eerder een recensie over de film: "De komische geniëen Charlie Day en Jason Sudeikis nemen je mee in een achtbaan vol onverwachte en hilarische gebeurtenissen. Met sarcastische opmerkingen, onverwachte situaties en briljante grappen stelen ze de eigenlijke komische hoofdrol. De drie bazen van het trio leveren eveneens een goede rol. Jennifer Aniston als de wulpse, maar oversekste tandarts Julia, Kevin Spacey als de klootzak Dave en Colin Farrell als de drugsverslaafde Bobby. Allemaal zijn ze deel van het totaalplaatje en geen enkel personage is overbodig."

De blu-ray van Horrible Bosses begint met de trailer van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 met een vermelding dat je de film in de bioscoop moet zien. Vrij apart, aangezien de laatste film al lang op dvd te koop is. Vervolgens opent zich het menu, waar je een keuze hebt om de film in verschillende talen te laten afspelen. Naast de bioscoopversie staat de zogenaamde 'extended cut' ook op de schijf, deze is zeven minuten langer.

De kwaliteit van de blu-ray is zoals het hoort, maar het aanschaffen van een blu-ray voor deze film is niet echt nodig. De film bevat nauwelijks extreme actie of prachtige omgevingen, dus is de kwaliteit niet het belangrijkst. Wat niet wegneemt dat de komedie enorm geslaagd is en je het als komedieliefhebber zeker niet mag overslaan.


Extra's

- Mijn minst favoriete baan (5:01)
De acteurs en de regisseur praten over hun minst favoriete baan die zij ooit gehad hebben. Dit wordt gecombineerd met beelden uit de film en beelden achter de schermen. Het is vooral leuk om te zien welke baantjes de 'grote' acteurs hebben gehad, voordat ze flink geld gingen verdienen met acteren.

- Een 'Horrible Boss' overleven (6:29)
Cast en crew vertelt over elke baas uit de film en waarom hij zo vreselijk is. Ook worden de drie hoofdrolspelers onder de loep gelegd en uitgelegd waarom zij de hoofdrol kregen.

- Gemeen zijn is leuk (7:07)
De drie bazen komen aan het woord en vertellen waarom het leuk was om de rol te spelen. Farrell, Aniston en Spacey vertellen meer over hun eigen personage. 

Verwijderde scènes (10:22) 
Inclusief een compleet andere inleiding.

- Making-of Horrible Bosses soundtrack (6:22
Christopher Lennertz vertelt over het tot stand komen van de gebruikte muziek. Vele muzikanten hebben meegewerkt aan de film, waaronder leden van The Beastie Boys en Pearl Jam. Ook worden er beelden getoond van de opnames in de studio. Het is interessant om te kijken hoe de muziek tot stand komt.