Gadget: iTeufel Clock v3

De klok heeft een 12- of 24 uurs functie en bij het instellen van die klok dien je ook het jaartal en de datum aan te passen. Hierdoor kun je meteen zien welke dag het is, aangezien hij dit op het display aangeeft. Het instellen van de wekker heb je op zich snel door, echter is het fijn dat de handleiding erbij zit aangezien je de knoppen toch op een bepaalde volgorde dient te gebruiken.

iTeufel Clock v3

Bij het instellen van de wekker heb je drie keuzes, namelijk het wakker worden van een zoemer, de radio, of door de muziek van je iPod of iPhone. Je kunt daarnaast kiezen dat het alarm afgaat op maandag tot en met vrijdag, of voor de gehele volle week. Als je op de snoozeknop drukt, zal de wekker na 5 minuten weer afgaan en dit kun je zo'n 2 uur lang doen. Mocht je niet alleen wakker willen worden met een muziekje, maar er ook mee in slaap vallen, dan heeft de iTeufel clock v3 ook nog de sleepfunctie waarbij je kunt instellen dat de muziek na een x aantal minuten uit zal gaan.

Aan de onderkant van de wekker bevindt zich een mooie verrassing, maar zeker wel des Teufels, namelijk een mini subwoofer. Deze mini subwoofer heeft een doorsnede van 6 cm en een vermogen van 3 Watt. Net zoals de VT 11 Stereo Set van Teufel, maakt deze radiowekker ook gebruik van het zogenaamde basreflexsysteem waarbij extra poorten, in dit geval aan beide zijkanten van de wekker, zorgen voor volle lage tonen in een (relatief) kleine kast. Bij het maximale volume (31 op de display) moet toegegeven worden dat de muziek ietwat schel klinkt, en heel licht vervormt op de lage tonen maar het is wel zeker: daar ga je wakker van worden in de ochtend. Tot en met volumeniveau 28 ongeveer klinkt het allemaal mooi en vol, wat mede te danken is aan de interne versterker van 8 Watt en de mini subwoofer, en dat is een keurige prestatie voor een wekkerradio.

 

Conclusie

Deze mooie compacte radiowekker is een heel veelzijdig en strak vormgegeven apparaat voor eenieder die zich bedient van een iPod of iPhone. Goede kwaliteit voor een alleszins redelijke prijs. Teufel did it again!

iTeufel Clock v3

De adviesprijs voor deze stereo set bedraagt € 99,99 en je kunt de wekkerradio direct bestellen via de website van Teufel zelf.