Concert: Enrique Iglesias in Ahoy

Enrique Iglesias laat Ahoy gillen

Op zondag 27 maart stond Ahoy vol met gillende tienermeisjes. In de Rotterdamse muziektempel trad het Canadese idool Justin Bieber voor het eerst op in Nederland. Een dag later stond diezelfde Ahoy (bijna) vol met ook gillende dames, maar dan net even wat ouder. Dit keer was het de beurt aan de Spaanse zanger Enrique Iglesias.

In het voorprogramma stond de eerste runner-up van Idols, Jim Bakkum. Alleen met twee andere muzikanten begon de avond redelijk standaard. Jim kreeg het publiek nauwelijks mee, wat deels lag aan hemzelf. Het bleef hoofdzakelijk bij het zingen en het vertellen hoe groot de eer voor hem was dat hij hier mocht staan. De handjes gingen wel in de lucht voor de cover van Kings of Leon ('Use Somebody') en Adele ('Rolling in the Deep'), in tegenstelling tot zijn eigen nummers. Het blijft misschien smaak, maar de stem van Jim past totaal niet bij de uitgevoerde covers. Als laatste nummer zong Jim zijn nieuwste single 'Feel Your Love' met ineens een flinke beat eronder.

De hoofdact liet even op zich wachten en het duurde ongeveer een half uur voordat Enrique het podium op kwam. En hoe. De knallende opening met vuur(werk), rook en een goede lichtshow op de nieuwste single 'Tonight'. De brave versie van het nummer bevat de tekst 'I'm loving you', maar nadat Enrique de dames vroeg of ze zin hadden om 'dirty' te worden, werd de tekst al snel veranderd in 'I'm fucking you'. Uiteraard tot groot genoegen van het publiek. 

Het publiek had een enorm leuke avond, met name uiteraard één dame. Enrique staat er om bekend om vrouwen op het podium te trekken en ook dit keer werd dit niet overgeslagen. De Spanjaard trok een 20-jarige meid op het podium en zong 'Hero' voor haar, wat veel jaloezie veroorzaakte in de zaal. Het ging er, op zijn zachtst gezegd, heet aan toe op het podium. Hij weet erg goed hoe hij indruk moet maken op de vrouwen. Enrique rent van links naar rechts op het podium, gevolgd door een oorverdovend gegil. 

De show van Enrique was zeer spetterend met veel confetti, ballonnen, vuur(werk) en rook. Ook de lichtshow achter de zanger was erg indrukwekkend. Ondanks dat de tournee dezelfde naam draagt als zijn laatste album, Euphoria, overheersten duidelijk de vroegere singles. Onder ander 'Hero', 'Bailamos' en 'Escape' passeerden de revue. Maar ook de nieuwere nummers, zoals 'Tonight' en 'Heartbeat' werden erg goed ontvangen. 

Conclusie

Het concert van Enrique Iglesias in Ahoy was spetterend en oorverdovend. Het gegil van het vrouwelijk publiek kwam bijna boven de muziek uit. Duidelijk was dat ze een leuke avond hebben gehad. En terecht. De show van de zanger stond als een huis en liet het publiek met een tevreden gevoel naar huis gaan. Helaas dat Enrique iets later het podium op kwam, zodat sommige mensen voortijdig moesten vertrekken om nog thuis te kunnen komen. Maar toen was iedereen al overtuigd van de klasse van Enrique. Al na het eerste liedje was duidelijk dat hij een echte smaakmaker is en daarnaast ook nog eens goed ligt bij de dames. Die kunnen nu wachten op de live-dvd van de Euphoria Tour, waar de Ahoy-show ook een deel van uitmaakt.

Foto's van Bart Heemskerk. Uitgebreide fotoreportage is hier te bekijken.