Gadget: Barnes & Noble Nook

Gebruik


De reader onderscheidt zichzelf van andere readers door zijn lcd touchscreen, dit werkt twee kanten op. Het ziet er leuk uit voor de gadgetliefhebbers maar het gebruikt ook veel meer stroom dan andere readers met alleen de E-ink technologie. Hierdoor haalt de reader gemiddeld niet zeven- tot tien dagen maar eerder vijf tot zeven.

Het E-ink scherm ziet er erg goed uit, de letters komen duidelijk over en het scherm is net wat lichter dan de meeste concurrenten, dit zorgt dat lezen in donkere omgevingen geen onmogelijke opgave is.

Het wisselen van pagina's gaat ook snel, echter het laden van boeken of het helemaal aanzetten van de reader vereist wel wat geduld. Het is daarom bij de Nook ook niet aan te raden deze geheel uit te zetten want dan zit je gemiddeld wel twee à drie minuten te wachten voordat je hem weer aan hebt. Om dit te voorkomen is er de slaapmodus, deze gebruikt weinig stroom en de reader is redelijk snel uit zijn slaapmodus te halen. Wanneer de Nook in zijn slaapmodus springt geeft hij artistieke tekeningen en schilderijen weer. Dit valt zelf aan te passen door middel van het verbinden met een computer. 

Mocht je zelf alleen maar Nederlandse boeken lezen dan krijg je niet de flashy weergave van je boeken in het lcd-scherm; dit is gereserveerd voor boeken vanuit de Barnes & Noble store. Jammer, want het ziet er zo leuk uit wanneer je de reader zo ziet liggen in de winkel.

Uiteraard kan deze reader ook Nederlandse boeken lezen als al zijn Nederlandse concurrenten. Ook de DRM en Adobe Digitals werkt op dit apparaat en met de Nook kan de Nederlandse consument dus gewoon boeken kopen bij Nederlandse winkels.