Lego Indiana Jones 2: The adventure continues

Verandering 1: Split screen

Een verandering waar ik persoonlijk heel erg fan van ben. Weet je nog hoe je in andere Lego games altijd allebei een andere kant op wou lopen en dat kan dat niet. Iets wat veel gescheld opleverde tussen je vrienden en jij. En dat je dan uiteindelijk een andere kant op moest lopen. Nou, dat is nu over. De heren van Travellers Tales zijn namelijk zo aardig geweest om dit probleem op te lossen. Zodra je te ver van je medespeler vandaan loopt zal het scherm veranderen in een split screen. Iets wat perfect werkt en wat bijna onmogelijk is om te beschrijven waarom het zo goed werkt. Je moet me daarom maar op mijn woord geloven. Als je het in actie ziet, ben je hier erg blij mee.

Verandering 2: Level editor

Je kan nu je eigen level maken met Indy 2. Iets wat natuurlijk perfect past bij een Lego-game. Er is alleen een ding erg jammer: het werkt niet goed. Je bestuurt een poppetje dat een Lego-blokje vasthoudt. Deze kun je op een grid plaatsen. Helaas werkt de besturing van het poppetje gewoon niet precies genoeg om de objecten echt zo te kunnen plaatsen als jij wilt. Blokjes op elkaar stapelen is gewoon niet te doen. Waarom ze dit niet op een andere manier hebben gedaan is voor mij echt een raadsel. Een leuke poging om iets nieuws toe te voegen aan de Lego-games. Het is gewoon zonde dat zoiets niet goed werkt.

Verandering 3: Nieuwe levels (Goh, zitten er nieuwe levels in? Wat onverwacht!)

Lego Indy 2 heeft zich vooral gefocust op de nieuwe film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Deze zit er dan ook helemaal in verwerkt. Maar dat niet alleen, zo zul je ook van de andere films alle levels kunnen doen. Ja, die zaten ook al in Lego Indiana Jones 1, maar ze zijn helemaal opnieuw gemaakt zodat mensen die deel 1 hebben gespeeld ook plezier aan deel 2 kunnen beleven. Hiervoor een dikke plus , want ze hadden zich er heel makkelijk van af kunnen maken, wat ze niet gedaan hebben.