DVD: John Pinette - I'm Starvin'!

Als je het fysiek van de goede man kent, levert de titel meteen al een goede contradictus in terminus op. John Pinette is namelijk niet de dunste op deze aardkloot en lekker eten blijkt toch wel bij zijn grootste hobby's te horen. Andere zaken waarin hij erg bedreven is, zijn acteren, zingen, stemmetjes nadoen en last but not least, stand-up comedy. Op deze dvd zien we Pinette nadat hij twee jaar lang in de musical Hairspray op Broadway heeft gespeeld, als vrouw. Na zich twee jaar in een fat-suit gewurmd te hebben (jawel, die moest hij ook nog eens aan) werden de verlangens om terug de comedy-stal in te gaan te groot. In 2008 stond hij weer op de planken van het gerenommeerde Montreal Comedy Festival met zijn show I'm Starvin'!.


Het is niet de eerste maal dat Pinette zijn grote verlangens voor eten en zijn fysieke verschijning gebruikt als centraal onderwerp. Zijn dvd debuut Show Me The Buffet ging deze uitgave bijvoorbeeld al voor. Pinette is sowieso niet bang voor een lading zelfspot. Naast zichzelf zijn er weinig mensen die hij voor lul zet. In deze show komen de Amish kort aan bod omdat ze deze uitgave toch niet zullen zien, dus dan kan het. Toch houdt hij het veelal dichtbij huis en maakt zichzelf (en soms zijn familie) belachelijk. Met zijn grimas en knuffelbeerimago heeft hij een perfecte uitvalsbasis om om te slaan naar zijn 'woeste' en verontwaardigde kant. Pinette kan te keer gaan als een dolle over zaken waar hij het niet mee eens is. Vooral de tegenstellingen en variaties in zijn reacties en komische anekdotes doen het goed in deze voorstelling.



In 1999 werd hij uitgeroepen tot Stand-up Comedian of the Year en zijn talent is er nog steeds. Het is een stand-up comedy man die niet snoeihard hoeft te zijn om de lachers op zijn hand te krijgen. De show loopt als een naaimachine en gaat bijna naadloos over van anekdote naar anekdote. Allen verpakt met erg grappige momenten. Zeker een aanrader en een topper binnen de stand-up comedians. De extra's op de dvd zijn behoorlijk karig, maar het draait dan ook uiteindelijk om de show zelf. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor 80 minuten lachen.




Label: PIAS Releasedatum: Oktober 2009
Waardering show:
Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.