Dissidia: Final Fantasy

De muziek is uit de Final Fantasy-games gehaald en deze zijn bewerkt voor deze game. Zo zul je alle muziek uit de oudere games horen maar dan in een nieuw jasje. De theme songs van de games hoor je vooral in de storymode als je op het speelbord staat. Zo hoor je bijvoorbeeld bij Tidus de soundtrack van Final Fantasy X en hoor je de battle muziek van verschillende versies tijdens de gevechten. Ook de welbekende menu geluidjes zijn terug in Dissidia. Het is alleen jammer dat de pure kwaliteit van de geluiden niet uit de boxen van de PSP gehaald kunnen worden. Hier moet je toch echt een goede headset voor hebben om de volledige beleving van de muziek te kunnen krijgen.

De game heeft ook nog leuke extraatjes zoals Moogles die je vaak mailtjes sturen waardoor je nieuwe dingen kan unlocken. De game zit vol met items en daar heb je veel aan in de game. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de game te installeren op je memory stick. Hierdoor worden de laadtijden flink verkort en dat is erg fijn.

Dissidia: Final Fantasy is een geweldige game geworden door de fantastische graphics en het leuke vechtsysteem. Het is mooi dat Square-Enix trouw is gebleven aan de serie en dat er zoveel elementen zijn die iemand die Final Fantasy gespeeld heeft zal herkennen. De karakters hebben allemaal een eigen vechtstijl waardoor de Story mode leuk is om met alle karakters te voltooien. Er is ook genoeg te unlocken waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Het geluid is ook zeer goed maar als je de volledige ervaring wilt hebben zal je toch een headset moeten gebruiken want het is niet optimaal uit de PSP te krijgen. Het is jammer dat de camera soms niet helemaal meewerkt en de EX Burst is misschien net iets te krachtig is waardoor een gevecht te snel omslaat. Uiteindelijk is het een geweldige game geworden en een must-have voor de PSP-bezitter.