Dance Party: Pop Hits

Als we dan toch zijn aanbeland bij dingen die niet kloppen of raar zijn: de game dient gespeelt te worden met een nunchuck. Je zult je misschien af vragen waarom je een nunchuck nodig hebt bij een dansgame, want dat deed ik zelf namelijk ook. Je gebruikt deze controller puur alleen om door de menu\'s heen te lopen. Waarom dit niet met alleen de wii-mote kan is me totaal onduidelijk. De motionsensor wordt nergens in de game ondersteund. Ook kun je tijdens nummers moves \"aanslaan\" door de stick van de nunchuck te bewegen in plaats van op de goede vakjes van de dansmat te springen. Het lijkt me niet dat deze functie de bedoeling was, aangezien dit wel lukt bij de bewegingen links, rechts, boven en onder, maar niet bij alle schuine richtingen. Wat nog veel slordiger is, is het feit dat wanneer je de controls in de game wilt configureren, je het controlschema van een gamecube ziet in plaats van voor een Wii! Je ziet een x en y knop in de vorm van de GC-controller. Deze heb ik zonder extentie toch echt nog nooit op een Wii-mote terug kunnen vinden. Ook worden tijdens het instellen van de controls de drukpunten op de mat links- en rechtsonder gedetecteerd als links- en rechtsboven. Tijdens het spelen van de nummers merk je ook regelmatig dat een \"danspasje\" niet opgemerkt wordt.

Conclusie:
Dance Party: Pop Hits doet ondanks het simpele concept toch bijna alles fout wat het maar fout kan doen. De game bevat ondanks de titel vrijwel geen hits, de dansmat werkt niet lekker, de kabel is te kort, er zijn erg weinig nummers, de game geeft een referentie naar GameCube-controls in plaats van Wii-controls en je dient zonder wat voor normale reden dan ook je nunchuck te gebruiken.

Het dansen is leuk voor een paar nummertjes, maar doordat de game zo frustrerend slecht is en weinig variatie bevat zul je hier misschien in een zatte bui een aantal uurtjes plezier aan beleven. Al komt dat waarschijnlijk meer door het kijken naar andere mensen die gefrustreerd op een mat staan te springen in plaats van dat de game zelf echt heel leuk is.