Devil May Cry 4


Devil May Cry (DMC), de game die zijn eerste opwachting deed op de Playstation 2, is nu toe aan zijn vierde deel op de Playstation 3 en Xbox 360. Devil May Cry 4 is de tweede sequel op het tot nu vertelde verhaal van de DMC reeks (Devil May Cry 3 was een prequel). Deze sequel speelt zich af na deel drie en één, maar voor twee. Kun je het nog volgen?



In DMC4 zul je in de rol kruipen van de oud bekende Dante en nieuwkomer Nero. Voor degene die het nog niet wisten, Dante is de grote held uit de eerste 3 delen. Hij is half mens, half demoon en het kind van de ooit machtige en mensenreddende demoon Sparda. Nu iedereen op de hoogte is, gaan we over naar het verhaal van de langverwachte game van Capcom, Devil May Cry 4!

Devil May Cry 4 speelt zich af in de stad Fortuna. Nero, een \'Society Knight\' van Fortuna, beschermt een religieuze groep genaamd \'The Order Of the Sword\'. Deze groep aanbidt en heeft hetzelfde doel als Sparda duizenden jaren geleden: Het afmaken van demonen. Maar de jonge en roekeloze Nero loopt gedurende een routine gevecht met vijandige demonen een wond op aan zijn rechterarm. Deze arm is echter na verloop van tijd niet meer menselijk gebleven.
In het begin van het spel, na het prachtige *kuch* zingen van Nero\'s vriendin Kyrie, komt uit het niets Dante letterlijk binnenvallen gedurende een ceremonie en schakelt met één schot hun priester uit. Iets wat Nero uiteraard niet zomaar toelaat, waardoor er een spectaculair duel ontstaat tussen de twee. Wat iedereen meteen zal opvallen zijn de mooie visuals, de actievolle choreografie en de one-liners die Dante en Nero met elkaar uitwisselen. En net als in de voorgaande delen is dat zeker niet mis.
Na het indrukwekkende cutscene komt het punt waar de game voor jou als speler begint. Maar DMC4 gooit je niet meteen in het diepte, want er is gelukkig een eenvoudige tutorial optie voor de mensen die niet bekend zijn met de DMC reeks.
Nadat Nero onvermijdelijk verliest van de grote Dante, krijgt Nero de order om de moordenaar Dante achterna te gaan. Gedurende die reis zal Nero verscheidene monsters, de meest unieke bazen en andere vriendelijke en vijandelijke figuren op zijn pad tegen komen. Ga er maar vanuit dat het niet een doodgewoon avontuur is, want er zijn plotwendingen die je waarschijnlijk niet zag aankomen. Daarnaast raakt ook nog Nero\'s vriendin Kyrie verstrikt in de situatie. Waardoor hij ook nog eens zijn vriendinnetje moet redden.

Of je het wilt of niet, je zult het spel beginnen met Nero. Een roekeloze jongen die ook ongeveer dezelfde verbazingwekkende stunts kan uithalen als Dante. Nero beschikt over een zwaard, een revolver en zijn demonen-arm de \'Devil Bringer\'. Dat laatste is wel het meest innovatieve aan het spel. Want hij kan met zijn arm onder andere, plekken bereiken die normaal niet haalbaar lijken, vijanden naar zich toetrekken, vijanden oppakken en rondgooien. Maar iedere greep en worp, is bij iedere vijand en iedere eindbaas anders. Wees dus niet bang om te experimenteren met Nero\'s arm, want sommige aanvallen zullen je een brede grijns op je gezicht leveren naast de enorme schade dat wordt toegebracht.
Zoals ik net al aangaf beschikt Nero ook over een zwaard, maar hij beschikt niet over een gewoon zwaard. Want door je zwaard \'op te winden\' met je linkerschouderknop vul je, je \'exceed-meter\' waardoor je zwaard tijdelijk wat zwaardere aanvallen uitvoeren.

Zodra je de helft van de game bereikt zul je gebruik kunnen maken de oude vertrouwde \'Devil Hunter\' Dante. En net als in de DMC3 kan Dante gebruik maken van zijn verschillende stijlen: gunslinger, royalguard, swordmaster en trickster. Deze kunnen dit keer simpel verwisseld worden één van de directies van de D-pad in te drukken, in tegenstelling tot vroeger. Waardoor je nog meer variatie in combo\'s kunt krijgen.
Voor de mensen die niet weten wat deze voorstellen, even uitleg. Als je bijvoorbeeld de \'gunslinger\' stijl kiest, is Dante combo specifiek een expert met de verscheidene geweren die Dante bezit. Royalguard is voor blocken en counteren van aanvallen, trickster is goed in ontwijken en swordmaster is meester in het uitvoeren van verscheidene combo\'s met Dante\'s zwaard.
Naarmate de game vordert zal Dante in tegenstelling tot Nero, nieuwe demonen wapens krijgen. Deze zal ik niet verklappen, maar zij zullen je in ieder geval een \'cool\' indruk bezorgen.