Juiced 2: Hot Import Nights

Naar aanleiding van het populaire TV-programma \"Pimp my Ride\" en de vele variaties die er op volgden is er een ware tuninghype ontstaan. Zoals dat vaker met hypes gebeurt slaan deze ook over naar de gamewereld en in het verleden zijn er al verscheidene racegames op het tunen en straatracen gebaseerd. Nu de hype aan het afzwakken is komt daar ineens Juiced 2: Hot Import Nights, zitten mensen deze tijd nog wel op zulk soort games te wachten?



De eerste Juiced game is alweer bijna twee jaar oud en was een mengelmoes van features uit andere straatracegames. De opvolger van deze game richt zich op de Hot Import Nights, dit is een wereldwijde happening die vooral in de Verenigde Staten erg populair is. Het draait om over de top macho kerels, die met hun over de top bolides streetcredit proberen te vergaren. Zoals altijd in de tuningscene gaan deze events gepaard met schaarsgeklede en opwindende dames. Een combinatie van al deze elementen lijkt me een mooie basis om een game omheen te bouwen.

De introfilm van de game schetst meteen de totale sfeer van de game, het is flitsend, snel, donker, sexy en vooral hard tegen hard. De getunede bakken vliegen over het scherm, de muziek is lekker opzwepend en welgevormde vrouwlijke lichaamsdelen schuifelen door je beeld.

De game bevat twee career modes die je door mag worstelen, namelijk een offline en een online career. Hoewel het online racen verre van nieuw is, is het totaal gescheiden zijn van deze twee modes dat wel. Dat je bij andere games in de offline career veel geld kan verdienen, daarmee een geweldige bolide kunt kopen en ombouwen, waarna je met je nieuwe trots je vrienden online het snot mee voor de ogen kunt rijden gaat in deze game niet op. In beide modes zul je vanaf onderaan moeten beginnen en jezelf langzaam moeten opwerken.

De career is opgesplitst in verschillende klasses en om in klasse te stijgen zul je challenges moeten voltooien. Dit gaat in de meeste gevallen niet om het winnen van races, maar het zo vaak mogelijk winnen is uiteraard wel handig om snel een flinke stapel geld binnen te harken. Deze hardverdiende knikkers zul je in de rest van de game hard nodig hebben. Je begint de game met een kapitaal wat groot genoeg is om je eerste auto te kopen en volledig uit te bouwen, hierna kun je op jacht richting eeuwige roem binnen het Hot Import Nights circuit.

De uitdagingen die je moet voltooien binnen een raceklasse varieren enorm. Het gaat van een bepaalde plaats moeten halen in races, een bepaalde hoeveelheid punten halen tijdens een drift evenement, je concurrenten vernederen door ze te spooken (vlak achter ze rijden waardoor ze opgefokt raken en van de baan af schieten), tot het winnen van weddenschappen die je voor een race met een tegenstander af kunt sluiten. Heb je genoeg challenges voltooid dan kun je naar de volgende klasse waar je aan nieuwe lading uitdagingen kunt beginnen.

Voordat je kunt gaan racen moet je wel een auto hebben die in de klasse waar je in zit mee mag doen. Dit kun je doen door je huidige auto verder uit te bouwen of door een nieuw snelheidsmonster voor deze klasse aan te schaffen. Omdat het leuker is om te eindigen met een flinke garage vol getunede bakken raad ik dit aan. Ook is het verstandig indien je later terug wil keren om die overgebleven challenges uit lagere klasses nog eens te proberen.