DVD: Incendiary

Incendiary is een verhaal wat voort komt uit de terreuraanslag op 9-11 in Amerika. Echter speelt dit drama zich niet af in de V.S., maar in Londen. De trailer van deze film is zeer aangrijpend en zit vol met drama. Deze korte beelden zijn dan ook de trigger om de dvd te bekijken. Maar is de film ook zo goed als de trailer ons doet geloven?


Het verhaal speelt zich af in Londen, waar een jonge vrouw (Michelle Williams) woont met haar man Lenny (Nicholas Gleaves) en haar vierjarig zoontje (Chris Ellis). Tussen het koppel zit het al een tijd niet goed en ze blijft dan ook alleen bij haar man vanwege haar zoon. Lenny, die in het leger heeft gezeten, heeft nu een baan als bomexpert en wanneer hij op een avond weer wordt gebeld voor een klus zoekt zij haar troost in de kroeg. Daar leert ze de goed uitziende Jasper Black (Ewan McGregor) kennen. Bij deze ene ontmoeting blijft het echter niet. Wanneer Lenny met zijn zoon naar een voetbalwedstrijd van Arsenal gaat, komt ze Jasper weer tegen. Van het één komt het ander en ze belanden samen in een heftige vrijpartij op de bank. Dit gezellig samenzijn wordt alleen bruut verstoord door een zelfmoordaanslag in het voetbalstadion. Het stadion waar haar man en vierjarige zoontje zich op dat moment bevonden.

Compleet in shock gaat ze richting het verwoeste stadion en komt er achter dat ze ze beiden voorgoed kwijt is. Overmand door schuldgevoelens en verdriet gaat ze met behulp van Jasper op zoek naar antwoorden. Want hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wie waren de moordenaars? Haar zoektocht drijft haar uiteindelijk in de armen van Terrance (Matthew Macfayen). Hij is de baas van haar man en het hoofd van de Londense politie. Alleen draagt Terrance een erg groot geheim met zich mee.


Toch de trailer beter dan de daadwerkelijke film?
Het script zal ongetwijfeld geweldig zijn geweest, de uitvoering is echter erg zwak. Doordat het tempo in de film erg langzaam is, wordt deze na een uur erg langdradig. Er wordt niet echt naar een einde toegewerkt. Ook zitten er rare sprongen in het verhaal. Op het ene moment ligt ze in de armen van de journalist en op het andere moment in een caravan met Terrance. Je mist bepaalde stukken die toch wel van belang zijn voor het verhaal. Ook hebben alle karakters in de film een ander doel. Zo wil de journalist weten wat er is gebeurd, wil de moeder alleen maar haar zoon terug en heeft Terrance wat te verbergen. Nou is daar over het algemeen niets mis mee, maar het moet wel naar een gezamenlijk einde toewerken en dat gebeurt niet. Het zijn allemaal losse eindjes die blijven zweven en niet opgepakt worden. De film wordt een wirwar van gewetensnood, schuldgevoel en boetedoening en dobbert wat rond. Aan het einde van de film weet je uiteindelijk als kijker nog steeds niets.

Op deze dvd staan ook geen extra’s. Je zult het als kijker dus moeten doen met enkel de film. Op zich helemaal niet erg, want het is al moeilijk genoeg om door die zure appel heen te bijten. Juist omdat deze film niet echt een afsluiting heeft en je dus als kijker het gevoel hebt dat je niet alles gezien hebt, krijgt hij maar twee sterren. Erg zonde, want er is zeker meer te halen uit deze cast en het script.


Label: RCV Home Entertainment Releasedatum: April 2008
Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.