Boek: Karine Giébel - De duisternis valt

Hij weet niet hoe hij er terecht is gekomen, maar al gauw ontdekt inspecteur Benoit Lorand dat hij gevangen wordt door een zwaar gestoorde vrouw. Lydia Hénaudin verdenkt hem ervan de moordenaar en verkrachter te zijn van haar zus. In 1990 verdween haar zus vlak nadat ze ruzie met elkaar hadden. Lydia heeft het zich dan ook nooit kunnen vergeven. Haar huidige doel is duidelijk: ze wil de moordenaar alles laten bekennen en hem laten vertellen waar haar zus begraven ligt. Ze schuwt daarbij geen enkel middel want als ze het eenmaal weet zal ze Benoit doden, eindelijk gerechtigheid. Maar Benoit blijft ontkennen en zegt dat hij van niets weet, dit tot grote woedde van Lydia. Lydia's enige contact met de buitenwereld is haar psychiater, aan haar vertelt ze haar dromen van gerechtigheid. Intussen wordt er door de collega's van Benoit hard naar hem gezocht. Djamila Farshai, zijn collega en vroegere verovering, werkt samen met een inspecteur uit Parijs. Samen proberen ze de zaak op te lossen door in zowel het verleden als het privéleven van Benoit te duiken. Alleen de lezer weet dat de tijd dringt.

Karine Giébel is geboren in 1971 in Frankrijk. Tijdens haar juristenopleiding begon ze ook met het schrijven en in 2005 publiceerde ze haar eerste boek "Terminus Elicius" Haar tweede boek "Meurtres pour rédemption" verscheen een jaar later. De duisternis valt verscheen in 2008 onder de titel "Les morsures de l’ombre". Dit is pas het eerste boek van haar welke vertaald wordt in het Nederlands. Volgens de commentaren bewijst dit derde boek dat haar eerdere werk geen toevalstreffers waren.

Karine Giébel

Het verhaal is een mooie mengeling van een politieroman en een thriller, of zeg maar gerust horror-verhaal. Een vergelijking met Misery van Stephen King misstaat dit verhaal zeker niet. De karakters in het verhaal worden netjes uitgediept en op geen enkel moment wordt het verhaal voorspelbaar. Het grootste deel van de tijd krijg je het verhaal mee zoals Benoit Lorand dat beleeft, maar uiteraard krijg je ook voldoende mee van de andere spelers. Met dit boek krijg je een flinke dosis vertwijfeling, angst en haat voorgeschoteld. Vanaf de eerste bladzijde zit je geboeid te lezen, het is zo'n boek dat je, mits je de kans daartoe krijgt, in één ruk uit wilt lezen. Als de andere verhalen van haar net zo goed zijn als deze, dan dienen die ook snel in het Nederlands vertaald en uitgegeven te worden. Een absolute aanrader.

Uitgever: The House of Books ISBN: 9789044322712 Pagina's: 287
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.