FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 mei 2009

EU-lijsttrekkers laken wegblijven PVV bij debat

De Nederlandse lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen hebben vandaag de afwezigheid van de PVV bij een verkiezingsdebat in Den Haag bekritiseerd.

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen sprak na afloop van "duikgedrag". Hij vindt het laf dat de PVV wel van alles roept maar dan niet meedoet aan publieke debatten. "Dat is disrespectvol naar de kiezer", aldus de liberaal. PvdA-lijsttrekker Thijs Berman vroeg zich ook af wat er aan de hand was.

De organisatie meldde dat PVV-lijsttrekker Barry Madlener wel was uitgenodigd, maar enkele dagen ervoor had afgezegd, omdat hij andere verplichtingen had. Volgens de anderen was dat niet de eerste keer. Van Baalen zei dat het al de vierde keer was dat Madlener niet was komen opdagen en ook niet voor vervanging had gezorgd, zoals andere partijen wel doen. Zo hadden de SP en D66 andere afgevaardigden op hun lijst gestuurd.

Van Baalen is van plan de volgende keer Geert Wilders zelf uit te nodigen.

Lijsttrekkers bekritiseren wegblijven PVV bij debat.  (foto: ANP)

Oostenrijker recordhouder doodkisten bouwen

Een 50-jarige Oostenrijker bouwde in twintig jaar meer dan 700.000 doodkisten. Zijn werkgever liet vandaag weten dat de man daarmee een wereldrecord heeft neergezet.

De Oostenrijker Herbert Webter maakte de doodkisten voor het bedrijf Moser, in het Salzburgse dorpje St. Michael im Lungau, waar hij sinds 1978 werkzaam is. Volgens het bedrijf komt de prestatie in het Guinness Book of Records te staan.

Op de internationale beurs voor begrafenisondernemers in Salzburg wordt de man geëerd en krijgt hij een certificaat tijdens een feestelijke ceremonie.

Rabo Hoofdklasse: programma play-offs

Afgelopen weekend waren de laatste reguliere speelronden in de Rabo Hoofdklasse in het hockey. Vandaag is het programma bekend geworden voor de play-offs om het landskampioenschap.

Hieronder vind je de wedstrijden bij de dames en bij de heren.

De play-offs bij de dames gaan tussen Den Bosch, Amsterdam, Laren en SCHC en bij de heren tussen Bloemendaal, Oranje Zwart, Amsterdam en Rotterdam.

De duels om promotie en degradatie beginnen een week later, want voor de Overgangsklassers staat er nog een laatste speelronde op het programma.


Play-offs dames

DatumThuisploegUitploeg
Zaterdag 9 meiSCHC (4) Den Bosch (1)
Laren (3) Amsterdam (2)
Zondag 10 meiDen Bosch (1) SCHC (4)
Amsterdam (2)Laren (3)
Woensdag 13 mei
(Eventuele derde wedstrijd)
Den Bosch (1) SCHC (4)
Amsterdam (2)Laren (3)

Finales

DatumThuisploegUitploeg
Zondag 17 meiAmsterdam(2)/Laren(3) SCHC(4)/Den Bosch(1)
Zaterdag 23 mei SCHC(4)/Den Bosch(1) Amsterdam(2)/Laren(3)
Zondag 24 mei
(Eventuele derde wedstrijd)
SCHC(4)/Den Bosch(1) Amsterdam(2)/Laren(3)


Play-offs heren

DatumThuisploegUitploeg
Zaterdag 9 meiRotterdam (4)Bloemendaal (1)
Oranje Zwart (3) Amsterdam (2)
Zondag 10 meiBloemendaal (1)Rotterdam (4)
Amsterdam (2)Oranje Zwart (3)
Woensdag 13 mei
(Eventuele derde wedstrijd)
Bloemendaal (1) Rotterdam (4)
Amsterdam (2)Oranje Zwart (3)

Finales

DatumThuisploegUitploeg
Zondag 17 mei Amsterdam(2)/OZ(3)Rotterdam(4)/B'daal(1)
Zaterdag 23 mei (Eventuele derde wedstrijd)Rotterdam(4)/B'daal(1)Amsterdam(2)/OZ(3)
Zondag 24 meiRotterdam(4)/B'daal(1)Amsterdam(2)/OZ(3)

Raikkonen wil weer winnen

Al een jaar heeft Kimi Raikkonen geen overwinning meer behaald. De Fin is nu echter vastbesloten daar iets aan te doen.

Raikkonen domineerde vorig jaar de Spaanse Grand Prix, maar heeft nu al achttien races de hoogste plek op het podium niet meer beklommen. "Het is iets meer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste race in de Formule 1 won", aldus de coureur. "In Barcelona in 2008 had ik mijn beste weekend met Ferrari: poleposition, de overwinning en de snelste raceronde."

"Sindsdien ben ik er een aantal maal erg dichtbij geweest. Ik denk aan Magny-Cours, Montreal en Spa, maar om de één of andere reden redde ik het telkens net niet. Dat gezegd hebbende: een coureur verliest nooit zijn drang om te winnen en ik wil dat gevoel zo spoedig mogelijk weer hebben."

Ferrari beleefde dit seizoen een slechte start, met slechts drie punten uit vier races. Het Italiaanse team komt dit weekend echter in Spanje met grote aanpassingen aan de wagens en hoopt daarmee een grote stap naar voren te maken.

Testcoureur Marc Gené heeft de verbeterde F60 afgelopen weekend in het Italiaanse Vairano getest. De resultaten stemden het team hoopvol. Onder de aanpassingen vallen een lichter chassis en een dubbele diffuser.

"Ik was blij om van het team te horen dat de eerste tekenen van het nieuwe aerodynamische pakket positief zijn", aldus Raikkonen, die uitkijkt naar de vrije training op vrijdag.

"We hebben in maart op deze baan gereden, maar het is altijd erg moeilijk om uit tests op te maken wie erg sterk is in het veld. Bovendien zijn veel wagens sindsdien behoorlijk veranderd. Met het nieuwe aerodynamische pakket hebben we meer downforce vergeleken met de eerste vier races, maar bijna ieder ander komt met ontwikkelingen. We zullen zien wie het best zijn werk heeft gedaan."

Susan Boyle is even onbereikbaar

Je vond het al een tijdje verdacht rustig rondom Susan Boyle? Dat kan kloppen. De Britain's Got Talent sensatie is namelijk nog al lastig te bereiken.

Tot voor kort was de aimabele Britse gewoon te vinden in het telefoonboek van haar woonplaats Blackburn. Maar sinds haar doorbraak in de Britse talentenjacht werd Boyle overstelpt door telefoontjes van fans en journalisten. Volgens een bron in het Britse tabloid The Sun zorgde haar internationale faam ervoor dat de zingende huisvrouw ook 's nachts geen oog meer dicht deed. "Susan werd vaak midden in de nacht gebeld, omdat ze over de hele wereld bekend is. Haar telefoon stond roodgloeiend".

Om een einde te maken aan alle ellende heeft de telefoonmaatschappij Susan een nieuw, geheim, nummer gegeven. Dit was de enige manier om een einde te maken aan de overlast die Susan's fans veroorzaakten. "We hebben geprobeerd Susan een mobieltje te geven, maar ze is nogal een technofoob. Zo heeft ze pas sinds vorige maand internet", aldus een bron in The Sun.


Susan Boyle is even onbereikbaar  (foto: DAG)

BMW steunt Ferrari in zake budgetlimiet

BMW Sauber heeft vandaag aangegeven dat ook zij, net als Ferrari, weinig zien in de nieuwe maatregelen rondom de budgetlimiet. Het team gaf zelfs aan dat men mogelijk over een vertrek uit de sport zou denken.

Hiermee schaart het team zich achter de uitspraak van Luca di Montezemolo, die zich al eerder negatief uit liet over de budgetlimiet. Vooral de opsplitsing in een twee klassensysteem, de teams die zich aan de budgetlimiet houden en de teams die dat niet doen, steekt het Duitse team. "Een Formule 1 met twee verschillende klassen is voor BMW niet aantrekkelijk", aldus BMW Motorsport-directeur Mario Theissen.

Het bestuur van BMW heeft onlangs nog, afgelopen februari, het BMW Sauber-project opnieuw goedgekeurd. Theissen waarschuwt echter dat een dergelijke dramatische verandering die het Formule 1-landschap der mate verandert, zoals de invoering van een budgetlimiet, ook een groot effect zal hebben op de beslissingen van BMW.

Aanstaande woensdag zal er een bijeenkomst in Londen plaatsvinden van de Formula One Teams' Association (FOTA). Hier zal over de budgetlimiet gesproken gaan worden. De Duitser verwacht dat dit een lange bijeenkomst gaat worden, maar denkt wel dat het gat dat momenteel bestaat tussen de internationale autosportbond FIA en de diverse teams niet onoverbrugbaar zal zijn.

Voetbal: uitslag Arsenal - Manchester United

Manchester United heeft vrij gemakkelijk de finale van het Champions League-toernooi bereikt. De titelverdediger versloeg Arsenal in Londen met 1-3.

United-trainer Sir Alex Ferguson had een plaats in zijn basisopstelling ingeruimd voor Ji-Sung Park, en het vertrouwen in de Zuid-Koreaan betaalde zich al snel uit. Kieran Gibbs gleed uit toen hij een voorzet van Cristiano Ronaldo wilde verwijderen, en Park kon zo gemakkelijk van dichtbij raak schieten. Even later veroorzaakte Robin van Persie een vrije trap, en Cristiano Ronaldo ramde de bal vervolgens op doel. Doelman Manuel Almunia kon slechts toekijken hoe de bal zijn doel in waaide.

Ook na rust hoefde United niet echt te vrezen voor de Londense ploeg van Arsène Wenger. Het was zelf gevaarlijker in de counters die volgden op mislukte aanvallen van The Gunners. Na een uur spelen resulteerde dat dan ook in een doelpunt, toen Wayne Rooney Ronaldo bereikte: 0-3. Een kwartier voor tijd kreeg Arsenal nog de kans de eer te redden. Darren Fletcher beging een overtreding op Cesc Fàbregas, veroorzaakte een strafschop en werd door arbiter Roberto Rosetti van het veld gestuurd. Vanaf de stip schoot Van Persie de 1-3 onberispelijk langs landgenoot Edwin van der Sar.

In de finale treft Manchester United de winnaar van de morgen te spelen halve finale tussen Chelsea en Barcelona. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

Arsenal FC (ENG) - Manchester United FC (ENG) 1-3 (0-1)
8' Park Ji-Sung 0-1
11' Cristiano Ronaldo 0-2
61' Cristiano Ronaldo 0-3
75' Darren Fletcher (Man United)
76' Robin van Persie (Pen) 1-3

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 59.867
Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Gele kaart: Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Emmanuel Eboué (Arsenal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Almunia; Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (Eboué/46); Walcott (Bendtner/63), Fàbregas, Song, Nasri; Van Persie (Vela/80), Adebayor.

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (Rafael/65); Carrick, Fletcher; Ronaldo, Anderson (Giggs/62), Park; Rooney (Berbatov/66)

'Tien Amerikaanse banken hebben meer geld nodig'

Ongeveer tien van de negentien Amerikaanse banken die een zogeheten stresstest hebben ondergaan, moeten meer geld ophalen om hun kapitaalbuffers aan te vullen. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag op basis van anonieme bronnen.

De definitieve resulaten van de test worden overmorgen naar buiten gebracht.

Volgens The Wall Street Journal is nog niet helemaal duidelijk hoeveel van de geteste banken extra geld moeten ophalen. De krant noemt Wells Fargo, Bank of America, Citigroup en verschillende regionale banken als mogelijke kandidaten.

In de stresstest van de Federal Reserve werd gekeken hoe de banken zouden reageren op een verdere verslechtering van de economie.


'Tien Amerikaanse banken hebben meer geld nodig'  (foto: DAG)

Uitslag Arsenal - Man United

Manchester United heeft vrij gemakkelijk de finale van het Champions League-toernooi bereikt. De titelverdediger versloeg Arsenal in Londen met 1-3.

United-trainer Sir Alex Ferguson had een plaats in zijn basisopstelling ingeruimd voor Ji-Sung Park, en het vertrouwen in de Zuid-Koreaan betaalde zich al snel uit. Kieran Gibbs gleed uit toen hij een voorzet van Cristiano Ronaldo wilde verwijderen, en Park kon zo gemakkelijk van dichtbij raak schieten. Even later veroorzaakte Robin van Persie een vrije trap, en Cristiano Ronaldo ramde de bal vervolgens op doel. Doelman Manuel Almunia kon slechts toekijken hoe de bal zijn doel in waaide.

Ook na rust hoefde United niet echt te vrezen voor de Londense ploeg van Arsène Wenger. Het was zelf gevaarlijker in de counters die volgden op mislukte aanvallen van The Gunners. Na een uur spelen resulteerde dat dan ook in een doelpunt, toen Wayne Rooney Ronaldo bereikte: 0-3. Een kwartier voor tijd kreeg Arsenal nog de kans de eer te redden. Darren Fletcher beging een overtreding op Cesc Fàbregas, veroorzaakte een strafschop en werd door arbiter Roberto Rosetti van het veld gestuurd. Vanaf de stip schoot Van Persie de 1-3 onberispelijk langs landgenoot Edwin van der Sar.

In de finale treft Manchester United de winnaar van de morgen te spelen halve finale tussen Chelsea en Barcelona. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

Arsenal FC (ENG) - Manchester United FC (ENG) 1-3 (0-1)
8' Park Ji-Sung 0-1
11' Cristiano Ronaldo 0-2
61' Cristiano Ronaldo 0-3
75' Darren Fletcher (Man United)
76' Robin van Persie (Pen) 1-3

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 59.867
Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Gele kaart: Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Emmanuel Eboué (Arsenal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Almunia; Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (Eboué/46); Walcott (Bendtner/63), Fàbregas, Song, Nasri; Van Persie (Vela/80), Adebayor.

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (Rafael/65); Carrick, Fletcher; Ronaldo, Anderson (Giggs/62), Park; Rooney (Berbatov/66).

Bunker: Wiet en bier

De gelrel is over in de online realitysoap The Bunker. Wilde bewoner Peter Nuninga vanochtend nog het pand uitvluchten omdat zijn gel was gevorderd, nu zit hij weer blij tussen zijn medebewoners. Hij is nu namelijk kaal.

De zanger/entertainer/boezemvriend van Johan Vlemmix heeft zich kaal laten scheren voor zeven pakjes sigaretten, oftewel een kleine 32 euro. Peter is behalve aan gel en aandacht namelijk ook verslaafd aan peuken. Nu hij genoeg nicotine krijgt is het niet aannemelijk dat hij medebewoner Jeroen Oostveen nog in elkaar gaat slaan zoals hij vanochtend dreigde. Jeroen heeft namelijk al twee groepsopdrachten verpest.

In het kader van bevrijdingsdag hebben de overlevers wel een feestje kado gekregen van de kijkers en regie.  Gouden Kooi Huub, die ook meewerkt in de regie, kondigde eerder vandaag al aan dat het feest zou worden.

Inmiddels hebben de bewoners zowel bier als een paar joints gekregen. Gaat dat nog leukere conflicten opleveren? 


Meer nieuws over The Bunker Online vind je in het officiële bunkerforum.

Bunker
Kaal voor sigaretten.

Seks met vermoorde vrouw

In het Belgische Tongeren is gisteren een bizarre rechtszaak begonnen. De 25-jarige Bruno K. heeft bekend dat hij zijn vrouw heeft vermoord en daarna seks met haar dode lichaam heeft gehad.

In december 2006 meldde K. de verdwijning van zijn vrouw Priscilla, die aan een postnatale depressie zou lijden, bij de politie. Deze ontdekte haar lijk in de garage van de werkgever van Bruno. Ze was doodgeslagen met een koevoet, waarna Bruno nog seks met haar had.

K. verklaarde dat hij zijn vrouw vermoordde in een vlaag van verstandsverbijstering toen zij dreigde hem te verlaten. Het koppel had financiële problemen. Bruno ging door het lint toen zijn vrouw geld wilde om spullen te kopen voor hun twee maanden oude baby.

Met dank aan neegij voor de submit.

Feministische schrijfster Marilyn French overleden

In New York is de Amerikaanse feministische schrijfster Marilyn French op 79-jarige leeftijd overleden. Ze stierf aan hartfalen, meldden Amerikaanse media vandaag.

French debuteerde in 1977 met The Women’s Room, een gedeeltelijk autobiografische roman over een onderdrukte vrouw. Wereldwijd werden meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in het Nederlands verscheen onder de titel Ruimte voor Vrouwen.

Haar werk is buiten de feministische beweging omstreden. French gaf mannen vaak de schuld van de eeuwenlange onderdrukking van vrouwen.

French overleed zaterdag al, maar dat werd vandaag pas wereldkundig.


Feministische schrijfster Marilyn French overleden  (foto: DAG)

Roxette komt weer samen

De Zweedse groep Roxette komt voor het eerst in zeven jaar weer samen. Marie Frederiksson en Per Gessle treden op tijdens de Night of the Proms 2009. Dat heeft Mojo Concerts vandaag bekendgemaakt.

De groep, die in de jaren negentig grote hits had met The Look, Listen to Your Heart en It Must Have Been Love, trad niet meer op sinds bij zangeres Marie Frederiksson een hersentumor was verwijderd. Sindsdien traden de twee zangers wel solo op.

The Night of the Proms is vanaf 23 oktober elf keer te zien in het Sportpaleis in Antwerpen. Half november doet het programma Nederland aan: twee maal in het Gelredome in Arnhem en vijf maal in Ahoy Rotterdam.


Roxette komt weer samen  (foto: DAG)

Debuut-trailer voor Soul Calibur: Broken Destiny

Soul Calibur begon jaren geleden op de DC. Het eerste deel is nog altijd één van de best beoordeelde games ooit. Tegenwoordig kent de serie succes op meerdere consoles met Soul Calibur IV voor de Xbox 360 en PS3 als nieuwste deel. Vandaag is bekend geworden dat Soul Calibur ook naar de Playstation Portable komt in de vorm van Soul Calibur: Broken Destiny. We hebben meteen de debuut-trailer voor jullie

Hewitt tegenstander De Bakker in München

De Australiër Lleyton Hewit zal de volgende tegenstander worden van Thiemo de Bakker op het ATP-toernooi van München. Hewitt versloeg de Duitser Philipp Petzschner met 6-2, 6-7(2) en 7-6(8).

Met die zege in de tweede ronde heeft Hewitt zijn 500ste enkelspelzege op ATP-niveau behaald. Qualifier De Bakker versloeg eerder vandaag de Duitser Rainer Schüttler. Zodoende treffen de Australiër en de Nederlander elkaar voor het eerst.

Jankovic met moeite door in Rome

Niet alleen haar tegenstander Gisela Dulko speelde Jelena Jankovic parten om een plek te krijgen in de volgende ronde van het WTA-toernooi van Rome. Ook noodweer trof de wedstrijd van de Servische, in de tweede set werd het duel bij 5-5 gestaakt vanwege regen, wind en onweer.

Nadat het noodweer was overgetrokken overleefde de toernooiwinnaar van de laatste twee edities ook nog enkele setpunten. Uiteindelijk versloeg de als derde geplaatste Jankovic de Argentijnse Dulko met 6-3 en 7-6(6). "Je moet mentaal en fysiek sterk zijn", zo verklaarde ze na afloop van de partij.

Dinara Safina plaatste zich eveneens voor de derde ronde. De als eerste geplaatste Russische was in twee sets te sterk voor de Française Virgine Razzano, het werd 7-6(1) en 6-1.

Man schopt levend standbeeld onderuit

Een groep Britse toeristen zwalkte zondagmiddag over de Antwerpse Meir, toen ze ineens een levend standbeeld in het oog kregen. Een van de Britten leek het wel een leuk idee om de vrouw voor de grap te tackelen. En zo geschiedde.

Het 29-jarige standbeeld uit Antwerpen kwam met zo'n harde klap op de grond, dat haar schaambeen brak. De vrouw werd voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. Hier vertelden ze haar dat ze zeker een maand niet mag werken.

De grappenmaker blijkt een 21-jarige man uit het Britse Newport te zijn. De politie heeft hem voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Acteur Dom Deluise overleden

Acteur Dom DeLuise is afgelopen maandag na een lang ziekbed op 75-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angles. Hij was omringd door familie.


DeLuise werd bekend als acteur in films als Smokey and the Bandit II, Blazing Saddles, The Cannonball Run, History of the World Part I en Spaceballs, een parodie op Star Wars. De gezette komiek was in de jaren negentig te zien als presentator van het programma Candid Camera.

Burt Reynolds, met wie DeLuise in de jaren zeventig veel samenwerkte, laat in een reactie weten dat 'Dom de gave had om iedereen die bij hem in de buurt kwam een goed en blij gevoel te geven'. "Ik heb hem nog nooit één onvertogen woord over wie dan ook horen zeggen."

Met dank aan LWaS voor de submit.

Poolse huurling Pacuszka terug naar Twente

FC Twente gaat streekgenoot Heracles Almelo de Poolse verdediger Bartek Pacuszka niet cadeau doen. De Tukkers hebben een optie gelicht en daardoor zal de verdediger zich na dit seizoen melden in Enschede.

De 19-jarige speler voegde zich na de winterstop op huurbasis bij de selectie van de Almeloërs en speelde sindsdien eenmaal op het hoogste niveau. In de uitwedstrijd tegen De Graafschap (1-0 verlies) begon hij in de basis.

"FC Twente heeft de optie op Bartek gelicht en hij zal zich dus na dit seizoen weer in Enschede melden", meldde algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over de betreffende situatie op het digitale thuis van Heracles.

Tegelijkertijd werd er door Heracles afscheid genomen van huurling Lukas Bajer. "Er is helaas niet uitgekomen wat we vooraf hadden gedacht. Lukas heeft tot nu toe twee keer in de basis gestaan van het eerste en is enkele keren ingevallen. We hadden tot 31 mei een koopoptie maar hebben besloten die niet te lichten", verklaarde Hoogma.

Groningen alsnog akkoord met 'absurd' hoge boete

FC Groningen gaat alsnog akkoord met de boete van 7.500 euro, die de club werd opgelegd naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen.

Vanuit het uitvak zouden leuzen hebben geklonken en daarop heeft de voetbalbond besloten de uitploeg te straffen middels een boete van 7.500 euro.

Volgens algemeen directeur Hans Nijland 'absurd hoog'. "Nadat we ons juridisch hebben laten voorlichten en het duidelijk was dat we weinig kans zouden maken, hebben we afgezien van beroep", sprak de directeur op het digitale thuis.

"Wel hebben we de KNVB een brief geschreven waarin wij aangeven dat in onze ogen de hoogte van de boete absurd is. Het mag duidelijk zijn dat wij bij FC Groningen ons distantiëren van beledigende of kwetsende spreekkoren en dat we er ook alles aan doen dit te voorkomen, maar een bedrag van 7.500 euro getuigt van geen enkele realiteitszin."

De directeur wil graag dat de KNVB in discussie gaat met enkele profclubs over het voorkomen van spreekkoren. Daarnaast wil men ook weten "waarom clubs financieel hard getroffen worden" voor zaken waarop men geen grip heeft.

Roda JC stopt met vrouwenelftal

Roda JC zal na dit seizoen stoppen met het vrouwenvoetbal. Dat heeft de noodlijdende Limburgse club laten weten.

Roda JC was één van de teams die dit seizoen een elftal leverde in de eerste Eredivisie voor vrouwen. Omdat veel speelsters aangaven niet meer in de Eredivisie te willen uitkomen werd het te lastig een goed elftal te formeren. Bovendien zou het financieel vrijwel onmogelijk zijn om het benodigde budget te realiseren.

[Giro] Armstrong mikt op ritzege

Lance Armstrong wil in de aankomende Giro een etappe winnen. Dit doel heeft de Amerikaan vandaag bekend gemaakt.

"Ik zou teleurgesteld zijn als ik geen etappe win, een bergrit of een tijdrit. Het maakt mij niet uit wat. In het begin van het seizoen wilde ik meedoen om de eindzege, maar na mijn val ruim een maand geleden weet ik niet of dat er nog in zit", zei Armstrong.

De zevenvoudig winaar van de Tour liet zich ook uit over een eventuele eigen ploeg. "Of we een sponsor of geld hebben? Nee, die hebben we niet, dus daar zal veel van afhangen."

Richard Tates: de kous is nu af

Het AD en SBS Shownieuws wacht beide geen schadeclaim van Richard Tates, de man wiens foto door deze media werd verspreid als zijnde de dader van de aanslag in Apeldoorn. Dat hebben het AD en SBS6 vandaag laten weten.

Zowel de krant als de tv-rubriek heeft prominent gerectificeerd en volgens woordvoerders van de twee media neemt Tates daar genoegen mee. "Hiermee is de kous af", aldus zegslieden van beide media.

Tates is een 36-jarige bloemeninkoper uit Hoofddorp en heeft helemaal niets te maken met de aanslag op Koninginnedag. Het AD zette zijn van Hyves geplukte foto maandag echter prominent op de voorpagina. "Collega’s, leveranciers kwamen naar me toe. Iedereen had me herkend als de moordenaar", zegt hij dinsdag in De Telegraaf. "Ongelooflijk, zelfs de BBC en Duitse media hebben die foto klakkeloos overgenomen. Ik dacht erover mijn baard af te scheren. Maar ik moet ook mezelf blijven. Ik ben niet Karst Tates!"


Richard Tates: de kous is nu af  (foto: DAG)

Dove bejaarde zorgt voor veel overlast

Bewoners van de Rijswijkse Van Vredenburchweg ondervonden eergisteren veel hinder van hun buurvrouw. Het lawaai dat er uit het huis kwam bleek oorverdovend. Hierop besloten omwonenden de politie in te schakelen.

Deze was snel ter plaatse. Maar hoe hard de agenten ook aanbelden, de 96-jarige bewoonster weigerde de deur te openen. Hierop besloten de agenten zo hard als ze konden op de deur te bonken. Ook dit bood geen soulaas.

Uiteindelijk kreeg een van de agenten een briljante ingeving. Door gebruik te maken van het balkon wist de politie ineens wel contact te maken met de hoogbejaarde vrouw. Zij had het geluid van haar tv voluit gezet omdat ze was vergeten hoe de hoofdtelefoon voor slechthorenden werkte.

Met dank aan drjackenl voor de submit.

Atlético ontbindt contract Maniche

Het contract van Maniche zou na dit seizoen aflopen bij Atlético Madrid, maar de Madrilenen hebben het contract van de Portugese international per direct ontbonden. Dit werd dinsdag bekend.

De middenvelder kan nu uitkijken naar een nieuwe club om na de zomer te beginnen. De ontbinding van de verbintenis maakt een einde aan de onsuccesvolle periode van Maniche bij Atlético.

Maniche heeft in drie seizoenen bij de Madrilenen veel akkefietjes gehad met trainers, waaronder eentje met Javier Agguire, die hem besloot na een uitleenperiode bij Inter nog een kans te geven. Deze kans ging verloren toen de twee opnieuw in de clinch raakten.

De ruzies zouden hebben bijgedragen aan het vertrek van Maniche, maar desondanks wenst Los Colchoneros de speler het beste.

Bayern brengt bezoek aan Sittard

Bayern München gaat Fortuna Sittard verblijden met een bezoekje. De club van interim-trainer Jupp Heynckes zal een oefenwedstrijd afwerken in Limburg. Dit meldt L1.

Aanvankelijk werd gevreesd dat Bayern af zou zien van het oefenduel, daar deze onder de vorige trainer Jürgenn Klinsmann was vastgesteld. Nadat de oefenmeester was ontslagen, ontstond er onzekerheid.

Het zal voor Mark van Bommel, aanvoerder van Der Rekordmeister een speciaal duel worden. Het duel kan voor de middenvelder twee gezichten kennen, als zijn oude club Fortuna Sittard voor volgend seizoen geen licentie krijgt. Dan zou het naast een terugkeer bij de club waar hij begon, meteen het afscheidsduel van Fortuna zijn.

Enkel de autoriteiten kunnen momenteel nog roet in het eten gooien. Zij zullen eerst een vergunning moeten verlenen voor het oefenduel.

Rammstein komt naar Nederland

Als je over een half jaartje niet weet wat je moet vragen voor Sinterklaas, weet het Gelredome wel een leuk cadeautje voor in je schoen. Rammstein komt namelijk naar ons land, zo heeft het Arnhemse stadion zojuist bekendgemaakt. Op zes december zal de Duitse metalsensatie het Gelredome op z'n kop zetten.

Uiteraard komt Rammstein niet alleen optreden. Maar wie er in het voorprogramma komt te staan weet woordvoerster Marjanne Manders van Mojo nog niet. "Het concert is net bevestigd. We weten ook nog niet wanneer de kaartverkoop start en hoe duur de tickets zullen zijn."

Rammstein zal over een paar maanden beginnen met een Europese toernee. Op 8 november is de aftrap in Lissabon. Via Nederland en tal van andere landen zal de concertreeks op 18 en 19 december eindigen met twee concerten in Berlijn.

Diverse schimmige ticketbureaus hebben zich al bovenop de Duitse 'tanzmetal'-formatie gestort, en bieden nu al kaarten aan voor de concerten. Ondanks dat deze bureaus anders beweren, gaat het hier echter niet om officiële concertkaartjes.

Manders denkt dat de voorverkoop volgende maand van start zal gaan. "Mensen kunnen het beste de sites van GelreDome en Mojo in de gaten houden", besluit ze.


Zolang ze 'Engel' spelen, blijft het altijd gezellig! Duimen hoog
 
Met dank aan FraGMaN voor de submit

Nepnagels verhogen kans op huidkanker

In schoonheidssalons nepnagels laten aanbrengen verhoogt de kans op huidkanker. De ultraviolette lampen veroorzaken het gevaar. In Groot-Brittannië waarschuwen doktoren hiervoor na meldingen dat bij twee vrouwen huidkanker in hun handen is geconstateerd.

The Daily Mail meldt dat twee gezonde vrouwen, die hun nagels regelmatig lieten verzorgen in schoonheidssalons, tumoren in hun handen ontwikkelden. UV-licht wordt in schoonheidssalons vooral gebruikt bij het uitharden van gelnagels. Er zouden in de minder professionele nagelstudio's goedkope UV-lampen gebruikt worden met een hoge dosis aan UVA-straling, wat tevens de meest gevaarlijke variant van ultraviolet licht is.

Of de twee incidenten het gevolg zijn van UV-lampen is niet zeker. Dat een teveel aan UV-licht huidkanker kan veroorzaken is bewezen. Het is aannemelijk dat de nagelstudio's daaraan bijdragen. De University of Texas gaat verder onderzoek doen naar de risico's van UV-licht.

Opnieuw filmpje Russische UFO opgedoken

We moeten ons opmaken voor een buitenaardse invasie. Nadat twee Friezen dit weekend een paar UFO's zagen en er zelfs een UFO is gefilmd bij Moskou, is er opnieuw een filmpje op het internet verschenen van een vreemd, vliegend voorwerp. En toeval of niet, ditmaal was het weer een Rus die de video maakte.

Deze keer bleek de gelukkige filmer een Russische boer te zijn, die afgelopen zondag op het land bezig was. Het filmpje is inmiddels over het hele internet verspreid en veel UFO-experts zijn onder de indruk van de beelden. Avi Moas, een ufoloog uit het Amerikaanse Las Vegas, vergeleek het ruimteschip zelfs met een moederschip.

Veel nuchtere mensen die het filmpje hebben gezien, zijn echter helemaal niet ondersteboven van de (letterlijk) schokkende beelden. Volgens de reacties was de boer tijdens het filmen dronken, en heeft de arme man de opkomende zon staan filmen.


Zouden ze nu echt contact zoeken? Oordeel zelf!

Higuaín: "Kampioenschap Real kan nog steeds"

Gonzalo Higuaín gelooft nog steeds in de landstitel voor zijn ploeg Real Madrid, ondanks het feit dat FC Barcelona met nog vier speelronden te gaan zeven punten voorsprong heeft.

Real Madrid kreeg afgelopen weekeinde een pak slaag van FC Barcelona (2-6) en het lijkt erop dat de Catalanen dit seizoen de landstitel weten te pakken. Toch heeft Real-spits Higuaín de moed nog niet opgegeven. "We zullen er alles aan doen om negentig punten te pakken. We hebben geloof in onszelf en we zullen doorgaan, hoe moeilijk dat ook zal zijn met nog maar vier wedstrijden," aldus de Argentijn.

"Dit is Madrid en voor het hoogst haalbare en de historie blijven we vechten tot de dood. Het is moeilijk, bijna onmogelijk, maar toch kunnen we de competitie nog winnen", besloot hij.

50 Cent wil games gaan maken

Sinds een aantal jaar heeft rapper 50 Cent zich op de gamesmarkt gewaagd. Hij wilde zijn fans titels bieden die hij zelf ook zou willen spelen en zo verscheen in 2005 de game 50 Cent: Bulletproof en eerder dit jaar kwam 50 Cent: Blood on the Sand, waarvan je hier de review kunt lezen, op de markt. In de toekomst wil 50 Cent niet meer alleen zelf de hoofdrol spelen in games, hij wil zich gaan bemoeien met het design- en marketinggedeelte. Hiervoor is hij momenteel in gesprek met uitgever THQ. Goed nieuws voor ons, want dat betekent dat we waarschijnlijk nog maar één game zullen zien waarin 50 zelf de hoofdrol speelt, namelijk Bulletproof 2.
 
Maar de rapper bemoeit zich niet alleen met het ontwikkelen van games, hij is momenteel ook in gesprekken met spelontwikkelaar Volition en THQ om een film te maken gebaseerd op de Saints Row-games, een review van Saints Row 2 kun je hier lezen. Deze games spelen zich af in de fictieve stad Stillwater waar een bende genaamd de Stillwater Saints probeert de macht over te nemen van rivaliserende gangs. Als er een film komt zal 50 Cent het lastig krijgen om een even grote sterrencast te krijgen als de games. Onder andere Michael Clarke Duncan, David Carradine, Michael Dorn en Eliza Dushku leenden al hun stem aan de games.
 
Alle informatie over de games van 50Cent en THQ lees je natuurlijk op FOK!games.
 
50Cent: Blood on the Sand
50 Cent: Blood on the Sand

[Giro] Garmin gaat voor ploegentijdrit

De ploegleiding van Garmin-Slipstream heeft bekend gemaakt welke negen renners er afreizen naar Venetië, waar zaterdag de Giro d'Italia start. Kopman van de ploeg is Christian Vande Velde. De Amerikaan droeg vorig jaar, na de winst in de ploegentijdrit, één dag de roze trui om zijn schouders.

Het Amerikaanse collectief hoopt ook dit jaar als eerste te eindigen in de ploegentijdrit, maar verwacht verder niet mee te doen om de eerste plaats in het eindklassement. "Het team heeft hard voor deze koers getraind en we zouden de roze trui graag nog eens in het bezit willen hebben, maar we zijn al blij met enkele goede prestaties", aldus ploegleider Matt White.

Volledige selectie Garmin-Slipstream:
Christian Vande Velde, Bradley Wiggins, Cameron Meyer, Danny Pate, David Millar, David Zabriskie, Julian Dean, Tom Danielson en Tyler Farrar.

Van Hummel wint eerste rit in Duinkerke

Kenny van Hummel heeft de eerste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De renner, die in dienst van Skil-Shimano rijdt, was de snelste in de rit rondom Duinkerken. De Nederlander versloeg in de sprint Sebastien Chavanel en landgenoot Steven de Jongh.

Van Hummel is de laatste week in erg goede doen. Een aantal dagen geleden was de renner ook al de sterkte in de Ronde van Overijssel. Daarnaast zit de Nederlander in de voorlopige Tour-selectie van Skil-Shimano.

Morgen gaat de Vierdaagse van Duinkerke verder en zal Van Hummel in de leiderstrui aan de start verschijnen.

Bos voor stresstest banken

Minister Wouter Bos (Financiën) vindt dat alle grote banken in de EU moeten worden onderworpen aan een stresstest. Volgens Bos overleggen de toezichthouders op de financiële markten, zoals de AFM in Nederland, inmiddels over een dergelijke actie op Europese schaal.

"Van mij had het overigens niet op Europees niveau gehoeven", nuanceerde Bos dinsdag in Brussel na EU-beraad van ministers van Financiën. "Misschien hooguit de criteria voor de test."

In de Verenigde Staten onderwierp de overheid de negentien grootste banken aan een stresstest om te zien hoe zij zich houden als de economie verder verslechtert. De resultaten van de test worden donderdag naar buiten gebracht.

Deense premier tegen komst Geert Wilders

De nieuwe Deense premier Lars Løkke Rasmussen wil liever niet dat Geert Wilders wordt uitgenodigd voor een conferentie in Kopenhagen. "Ik vind dat Wilders niet zonder meer een uitnodiging moet ontvangen voor deze bijeenkomst", zei de premier tijdens een persconferentie, berichtte het persbureau Ritzau vandaag.

Parlementsleden uit Rasmussens liberale partij hadden voorgesteld dat Wilders moet worden uitgenodigd voor een conferentie over vrijheid van meningsuiting en radicalisering. Door alle commotie is de bijeenkomst verplaatst naar de herfst.

Bernanke: ernst recessie lijkt af te nemen

De recessie lijkt in hevigheid af te nemen. Dat zei de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke vandaag tegenover het Amerikaanse Congres.

Bernanke denkt dat groei van de economie mogelijk later dit jaar op gang komt. Hij wees daarbij op aantrekkende bestedingen door huishoudens, een huizenmarkt die de bodem lijkt te hebben bereikt en op het opraken van voorraden, waardoor weer nieuwe activiteit op gang komt.

De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, zei er echter in een adem bij dat het herstel van de economie vermoedelijk langzamer zal zijn dan men gewend is na een economische dip. Hij waarschuwde ook dat de werkloosheid nog een tijd hoog zal zijn, doordat ondernemers terughoudend zijn bij het aannemen van nieuw personeel.

Bernanke: ernst recessie lijkt af te nemen  (foto: ANP)

Gitaren van The Beatles: Rock Band gefotografeerd

Vanaf 9 september van dit jaar kunnen we massaal om hulp gaan schreeuwen als The Beatles: Rock Band in de console gestopt wordt. Natuurlijk werkt de game met de 'oude' instrumenten van Rock Band 1 en 2, maar echte Beatles-fans willen natuurlijk op Beatles-instumenten rocken. EA, MTV Games en Harmonix hebben vandaag de eerste foto's van de twee gitaren die bij deze spin-offgame horen bekend gemaakt. Het gaat hierbij om de iconische Rickenbacker 325 en de Gretsch Duo Jet, de twee gitaren die Paul en George gebruikten tijdens hun optredens. De gitaren zullen beschikbaar worden voor de Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3 en Wii en zullen 99,99 euro per stuk gaan kosten.


Rickenbacker 325 links, Gretsch Duo Jet rechts

Sneijder onzeker voor uitduel tegen Valencia

Vandaag was Wesley Sneijder niet aanwezig op de training van Real Madrid. Een bovenbeenblessure weerhield de Oranje-international van deelname aan de oefensessie.

Op de clubsite van Real Madrid staat dat Sneijder noodgedwongen zijn oefeningen binnen moest afwerken vanwege een blessure aan zijn bovenbeen. Het is nog niet duidelijk of Sneijder op tijd fit is voor de uitwedstrijd tegen Valencia, die komend weekend gespeeld zal worden.

Behalve Sneijder was ook Guti niet aanwezig bij de trainingssessie van vandaag. De aanvallende middenvelder gaat gebukt onder een blessure aan zijn linkerenkel.

Van Stee, De Graafschap bereiken overeenstemming

Henk van Stee en De Graafschap hebben vandaag alsnog overeenstemming bereikt over de ontbinding van het arbeidscontract van de trainer.

Noch Van Stee, noch De Graafschap heeft inhoudelijke mededelingen gedaan over de getroffen schikking. Beide partijen hebben echter laten weten tevreden te zijn met de overeenstemming over de afkoopsom.

Er was onenigheid over de betalingen van het salaris van Van Stee. De Graafschap ging er vanuit dat Van Stee slechts tot het einde van de huidige jaargang uitbetaald hoefde te worden. Nadat de oefenmeester op non-actief werd gesteld, bleek dat er sprake is van een eenzijdige optie aan de kant van de coach, waardoor De Graafschap langer moest betalen.

Door de schikking komt de arbitragezaak van morgen te vervallen. Commercieel Henk Bloemers op de clubsite: "Wij zijn blij dat deze zaak alsnog is geschikt, alles staat nu in het teken van de wedstrijd tegen FC Volendam."

Grégoire mag uitkijken naar een andere club

De huurperiode van Christophe Grégoire bij het Belgische Charleroi is achter de rug en hij keert daarom terug naar Willem II. De Waal mag echter op zoek gaan naar een andere club.

Charleroi had een optie tot koop van Grégoire, maar de Waalse club heeft hiervan geen gebruik gemaakt.

Andries Jonker, technisch directeur van Willem II, sluit echter niet uit dat Charleroi de middenvelder alsnog wil overnemen. "Misschien willen ze een ander bedrag betalen en lieten ze daarom de termijn verlopen. Het alleenrecht op koop is Charleroi kwijt," aldus Jonker volgens het Algemeen Dagblad.

Grégoire mag dus vertrekken bij de Tilburgers, maar voorlopig is er nog geen concrete interesse in de middenvelder.

Schip van ijsstokjes onderweg naar Engeland

IJsstokjesschip de Thor van de Emmeloorder kapitein Robert McDonald is vandaag vanuit Urk vertrokken om naar Engeland te varen. Vorig jaar strandde de boottocht op de Noordzee door technische gebreken.

De Thor is gebouwd van 15 miljoen ijsstokjes en kampte al eerder met allerlei problemen. Daardoor werd de reis naar Engeland en van daaruit verder naar Key West in Florida, al vaak uitgesteld.

De problemen zouden zijn opgelost en een testvaart van Urk naar Emmeloord verliep onlangs goed. In Engeland wil McDonald knuffels uitdelen aan zieke kinderen. Het is zijn droom om met het schip Amerika te bereiken.


Schip van ijsstokjes onderweg naar Engeland  (foto: DAG)

Bevrijdingfeesten barsten los

Met het ontsteken van het bevrijdingsvuur heeft minister-president Jan Peter Balkenende vanmiddag in Zwolle de aftrap gegeven voor de festiviteiten in het land. Het vuur is vannacht door estafettelopers vanuit Wageningen onder andere naar Zwolle gebracht.

Overijssel is dit jaar gastprovincie voor de Start Nationale Viering van de Bevrijding. Balkenende liep eerst over een 135 meter lange brug, die het Provinciehuis verbindt met het podium van het Bevrijdingsfestival Overijssel in het Zwolse park De Wezenlanden.

Op de brug staan vaandels met portretten van beroemdheden die strijden of gestreden hebben voor de vrijheid.

De opening werd voorafgegaan door de 5 mei-lezing, dit jaar voorgedragen door de staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans. De lezing had betrekking op het thema van Bevrijdingsdag: Vrijheid en identiteit.

In zijn openingstoespraak refereerde Balkenende aan de gebeurtenissen op Koninginnedag. "Het applaus gisteravond op de Dam gaf aan hoezeer we achter de koningin en haar familie staan. En dat doen we ook vandaag.”

Volgens de premier roept de aanslag de vraag op hoe vandaag de dag omgegaan moet worden met het begrip ‘vrijheid’. "Er is te veel geweld, verdriet en er zijn te veel zorgen in ons land. Maar we komen door die moeilijke periode heen."


Bevrijdingfeesten barsten los  (foto: DAG)

Saab: we hebben niets gehoord van Fiat

Fiat heeft autofabrikant Saab nog niet over een overname benaderd. Dat stelde een woordvoerder van het noodlijdende Zweedse bedrijf vandaag.

Volgens Saab-topman Jan-Ake Jonsson hoort Fiat vooralsnog niet tot de tien "serieus geïnteresseerden” die zich bij Saab hebben gemeld voor een mogelijke overname. Het dochterbedrijf van het in zware problemen verkerende Amerikaanse autobedrijf General Motors (GM) zoekt een nieuwe partner, nadat eind februari uitstel van betaling was aangevraagd.

Saab zou net als de andere Europese dochterbedrijven van GM, Opel en Vauxhall, in de belangstelling staan van Fiat. De Italiaanse automaker wil met de drie bedrijven en de Amerikaanse autofabrikant Chrysler de op een na grootste autoproducent ter wereld vormen.


Saab: we hebben niets gehoord van Fiat  (foto: DAG)

Van Raaij helpt noodlijdend FC Eindhoven

Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV, lijkt ook FC Eindhoven een warm hart toe te dragen. Van Raaij wil de noodlijdende Jupiler League-club hulp bieden bij de problemen rondom de proflicentie.

FC Eindhoven ondervindt problemen met de licentiecommissie van de KNVB wat betreft de financiële situatie van de club. De KNVB staat op het punt om de licentie van de Brabantse club in te trekken, waardoor de ploeg uit het betaalde voetbal verdwijnt.

Ook voetbalmakelaar Kees Ploegsma zal een adviserende rol vervullen, zo meldt Omroep Brabant.

"Ik hoop FC Eindhoven een beetje te kunnen helpen, omdat ik ervaring in die wereld heb. Ik heb in het bestuur van de beroepscommissie licentiezaken bij de KNVB heb gezeten. Ze moeten natuurlijk geen heldendaden verwachten, maar voor FC Eindhoven zal alle hulp in deze situatie van pas komen," aldus Van Raaij.

Bondscoach India eist Hindi taalcursus

De Spanjaard José Brasa heeft vorige week een contract getekend om de bondscoach van het mannen hockey team van India te worden. Eén van zijn eisen was dat hij een taalcursus Hindi aangeboden kreeg van de regering.

De autoriteiten van het land hebben besloten akkoord te gaan met deze eis. Met de aanstelling hopen ze het hockey in het Aziatische land een impuls te geven. De sport maakt momenteel een zware tijd door in het land waar hockey ooit de nummer één sport was.

Manohar Singh Gill, de Indiase minister van sport, hoopt zo te bereiken dat Brasa duidelijk kan overbrengen aan de spelers waar hij het over heeft. Hij is namelijk bang dat de hockeywijsheden in verkeerde vertalingen verloren gaan.

De Bakker verrast in München

Thiemo de Bakker heeft verrassend de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van München. De Bakker had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst.

De Bakker was met tweemaal 6-3 te sterk voor de Duitser Rainer Schüttler, de nummer vijf van de plaatsingslijst. De Nederlander zorgde met een hoog servicepercentage (78) voor veel druk. Ook was de tweede service van zijn tegenstander kwetsbaar. De Bakker sloot de partij af met een ace.

Overigens is het al de vijfde maal op rij dat Schüttler in München in de eerste ronde wordt uitgeschakeld.

Promotie: wie komen er bij?

Terwijl in de hoogste competities de clubs onderin degradatie proberen te voorkomen, staan de clubs in de divisie lager te popelen om hun posities over te nemen.

Jupiler League:

VVV-Venlo zal komend seizoen weer in de Eredivise te bewonderen zijn. De club is inmiddels gehuldigd als kampioen van de Eerste Divisie, en troefde daarmee RKC Waalwijk af. Met nog één wedstrijd op het programma kunnen veel clubs zich gaan opmaken voor de promotie playoffs. Wie de tegenstanders uit de Eredivisie worden is nog niet bekend, maar het lijstje deelnemers uit de Eerste Divisie wel: RKC, Cambuur, FC Zwolle, Excelsior, FC Dordrecht, TOP Oss en Telstar nemen deel aan de playoffs. Ook de nummer zes zal nog mogen meedoen. Die positie wordt momenteel bezet door MVV, maar Go Ahead Eagles staat er slechts één punt achter. De club uit Deventer moet nog naar Dordrecht, terwijl de Maastrichtenaren AGOVV op bezoek krijgen.

Championship:

De Championship is reeds afgelopen, en al dat rest zijn de playoffs die recht geven op die laatste promotieplaats. Wolverhampton Wanderers is reeds gekroond tot kampioen en zal volgend seizoen zijn opwachting maken in de Premier League. Datzelfde geldt voor Birmingham City, dat na één seizoen afwezigheid terugkeert. De plaatsen drie tot en met zes zullen nog gaan knokken om het derde en laatste promotieticket. De nummer drie strijdt eerst tegen de nummer zes, terwijl de nummers vier en vijf het eveneens tegen elkaar opnemen.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Wolverhampton Wanderers FC*46279109080-52
2Birmingham City FC*46231498354-37
3Sheffield United FC**462214108064-39
4Reading FC**462114117772-40
5Burnley FC**462113127672-60
6Preston North End FC**462111147466-54

Segunda División:

Xerez lijkt zich voor het eerst in de historie te gaan verzekeren van promotie naar de Primera División. De ploeg heeft 69 punten, een gat van acht punten met de nummer vier. Ook Tenerife staat er goed voor en keert wellicht terug in de Primera División. Real Zaragoza, dat vorig seizoen nog degradeerde uit La Liga, bezet de derde plaats, maar met een marge van slechts één punt ten opzichte van nummer vier Hércules moeten zij nog vol aan de bak. Rayo Vallecano, dat vorig seizoen nog promoveerde uit de Segunda B, heeft het de laatste twee weken een beetje weggegeven, maar heeft desondanks nog een kans vanaf de vijfde plaats, aangezien er nog zeven duels te gaan zijn.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Xerez CD3520966963-36
2CD Tenerife3519976664-41
3Real Zaragoza35171176261-38
4Hércules CF35161366165-37
5Rayo Vallecano de Madrid35151465942-33
6UD Salamanca35151195653-36

Serie B:

Het ziet er naar uit dat we Bari volgend seizoen terugzien in de Serie A. De club is koploper van de Serie B, heeft een voorsprong van vier punten op nummer twee Parma en een duel te goed. Ook Parma zelf staat er goed voor, nadat het afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A. Het heeft een gat van zes punten getrokken met de achtervolging, en nog vier duels op het programma. De nummers drie tot en met zes spelen playoffs voor de laatste promotieplaats. Die posities worden momenteel bezet door Livorno, Brescia, Sassuolo en Grosseto. Empoli, AlbinoLeffe en Triestina zitten echter op het vinkentouw.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Bari37201257253-28
2Parma FC38171746855-30
3AS Livorno Calcio38142046258-34
4Brescia Calcio381612106048-36
5US Sassuolo Calcio38151495950-39
6US Grosseto FC38169135759-61
7Empoli FC371511115644-43
8UC AlbinoLeffe381411115544-41
9US Triestina Calcio381413135350-42

2. Bundesliga:

Freiburg gaat hoogstwaarschijnlijk terugkeren naar de Bundesliga. Het bezet de koppositie in de 2. Bundesliga en heeft zeven punten voorsprong op de rest. Mainz staat er redelijk goed voor met een tweede positie, maar heeft slechts twee punten marge op de achtervolging, en met nog vier wedstrijd te gaan is dat geen garantie. FC Nürnberg heeft de derde stek in handen, die recht geeft op een playoff met de nummer zestien van de Bundesliga. Het voelt echter d hete adem van Greuther Fürth, dat bovendien een duel minder heeft gespeeld, in de nek. Ook Allemania Aachen en Kaiserslautern zijn allerminst kansloos.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1SC Freiburg3019476151-30
2FSV Mainz 053015965454-34
31. FC Nürnberg30141065246-27
4SV Greuther Fürth2915685155-39
5Alemannia Aachen3014794951-35
61. FC Kaiserslautern3014794946-38

Ligue 2:

RC Lens heeft de beste papieren in handen om zich volgend seizoen weer bij de besten van Frankrijk te melden. Met vier duels te gaan heeft het een voorsprong van zes punten op de achtervolging. Die achtervolging bestaat uit vijf clubs die jacht maken op die felbegeerde promotieplaatsen. RC Strasbourg bezet met 59 punten de tweede positie. Daarachter staan Metz en Boulogne met één en twee punten minder. De vijfde en zesde plaats worden bezet door Montpellier en Tours. Beide clubs vergaarden tot nu toe 56 punten.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1RC Lens3419876545-30
2RC Strasbourg34161175951-39
3FC Metz34161085844-32
4US Boulogne34176115744-33
5Montpellier HSC34168105656-34
6Tours FC34168105647-38

En verder:

In de Portugese Liga de Honra strijden nog drie clubs voor twee promotietickets. Olhanense en Santa Clara staan er met drie duels te gaan het beste voor. Beide clubs hebben 49 punten. UD Leiria heeft echter maar één puntje minder. Manisaspor en Diyarbakırspor zijn zo goed als zeker van promotie in Turkije. Laatstgenoemde heeft aan één punt in twee duels genoeg om daar zeker van te zijn. Daarachter gaan de nummers drie tot en met zes uitmaken wie er nog meer promotie maakt. De deelnemers zijn reeds bekend: Kasımpaşa, Karşıyaka, Boluspor en Altay.

In Schotland heeft St. Johnston FC zich reeds verzekerd van de titel in de First Division, en daarmee promotie naar de Premier League. Aangezien er slechts één club promoveert blijft Partick Thistle met lege handen achter. In de Belgische Tweede Klasse heeft Sint-Truidense zich verzekerde van het kampioenschap. Nummer twee Lierse SK is hierdoor veroordeeld tot een kwalificatieronde met de nummers drie, vier en vijf. Deze plaatsen worden aan het einde van het seizoen bezet door Royal Antwerp, Red Star Waasland en RFC Tournai.

Einde carrière Barton lijkt te naderen

Newcastle United-speler Joey Barton heeft weer een schorsing gekregen. Zijn club heeft hem een schorsing voor onbepaalde tijd opgelegd en daarmee lijkt zijn sportieve carrière vrijwel ten einde, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Newcastle United gunde Joey Barton als een van de weinige clubs een kans, nadat de middenvelder eerder wangedrag had getoond.

Zondag raakte Barton verwikkeld in een flinke aanvaring met coach en clubicoon Alan Shearer. Barton had eerder rood gekregen na een overtreding op Xabi Alonso. Shearer was van mening dat Barton zijn medespelers daardoor benadeelde.

Barton mist met de rode kaart tegen Liverpool de resterende drie competitieduels en heeft daarbovenop dus nog een straf van de club erbij gekregen.

Joey Barton heeft in Engeland de afgelopen jaren een slechte reputatie opgebouwd. Vorig jaar zat hij zes maanden in de cel wegens een mishandeling op straat. In zijn periode bij Manchester City sloeg hij teamgenoot Ousmane Dabo het ziekenhuis in.

Bloggen bloedlink in Birma

Het is geen pretje om een blog te onderhouden als je in Birma woont. Het Aziatische land is het slechtste land ter wereld om een blogger te zijn, zo stelt een rapport van de internationale persorganisatie CPJ. Birma gooit hoge ogen vanwege het militaire regime dat de toegang tot internet beperkt en de hoge gevangenisstraffen die er staan op het publiceren van kritisch materiaal. Zo zit de Birmese blogger Maung Thura momenteel een celstraf van 59 jaar uit wegens het online zetten van beeldmateriaal over de cycloon Nargis.

Op de tweede plaats in de lijst vinden we Iran, waar je vooral kwaad bloed zet door te bloggen over religieuze kwesties. Ook Cuba (houdt momenteel 21 bloggers gevangen), China (heeft het grootste internetcensuurprogramma ter wereld) en Egypte (arresteerde vorig jaar alleen al honderd bloggers) komen voor in de lijst.

De top 10:

1. Birma
2. Iran
3. Syrië
4. Cuba
5. Saoedi-Arabië
6. Vietnam
7. Tunesië
8. Turkmenistan
9. China
10. Egypte

'Bloggers vormen de voorhoede van de huidige informatierevolutie', zo stelt de organisatie. 'Wat je in toenemende mate ziet is dat regeringen over gaan tot het gevangennemen van bloggers als ze ze niet op andere manieren af kunnen stoppen. Dit baart ons zorgen.'


Bloggen bloedlink in Birma  (foto: DAG)

Knorrende journalist ontslagen

De bekende Tsjechische televisiejournalist Jiri Dlabaja, is gisteren ontslagen omdat hij op zijn website een video plaatste. In het filmpje wordt Dlabaja gevraagd met welk onderwerp hij zich bezighoudt, en hij maakt daarop een knorrend geluid zoals varkens dat doen.

Veel Tsjechen hebben de video op internet bekeken. Volgens de directeur van tv-station Nova is er sprake van ‘ernstige normvervaging’. Hij heeft besloten tot ontslag, mede omdat het filmpje in werktijd en op de redactie is opgenomen. Tegen de andere journalisten die te zien zijn, zouden ‘disciplinaire stappen’ zijn ondernomen.


Knorrende journalist ontslagen  (foto: DAG)

Ook noodverordening bij Bevrijdingsconcert

Amsterdam neemt vanavond extra veiligheidsmaatregelen tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel. Burgemeester Job Cohen heeft een noodverordening afgekondigd voor het gebied rond het concert op de Amstel. De gemeente heeft dat vandaag laten weten.

De noodverordening volgt op de gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn. Tijdens de Dodenherdenking maandag was rond de Dam ook een noodverordening van kracht. Deze geeft de politie extra bevoegdheden zoals het fouilleren van bezoekers. Tijdens het concert is tussen 20.00 en 21.15 uur het onder andere verboden om op balkons of daken en in loggia's te staan die uitzicht bieden op het concert.

Noodverordening ook van kracht bij Bevrijdingsconcert  (foto: ANP)

Mijn opa woonde in Duitsland

De discriminatie begon kleinschalig. Wat kleine Jügendstormettertjes noemden hem de ‘Hollander’ op het schoolplein. Het leek onschuldig, maar het zette de tienjarige Johan apart. Hij kon er wel tegen. ‘Laat ze maar praten,’ zei zijn vader om hem moed in te praten. En dat deed hij. Tot het zich als een ziekte verspreidde en ten slotte ook in de klas terecht kwam. Zijn leraar steunde openlijk het politieke beleid en zag in hem iemand die hij kon onderdrukken.

Halo 3 blijft meest gespeelde game op Xbox Live

De Xbox Live statistieken van week 18 zijn bekend gemaakt, zoals altijd door Major Nelson op zijn blog.

De top vier is identiek aan die van vorige week, Halo 3 staat ook nog steeds op de eerste plaats. De demo van UFC 2009 Undisputed doet het erg goed en is gestegen naar de vijfde plaats. De multiplayer demo van Bionic Commando heeft de plaats van Halo Wars overgenomen die nu uit de lijst verdwenen is. Left 4 Dead is twee plaatsen gezakt, Fifa 09 is één plaats gezakt en Resident Evil 5 is één plaats gestegen.

Banjo-Tooie doet het niet slecht in de Xbox Live Arcade lijst, de game komt binnen op een tweede plaats. Nog een nieuwkomer in de Arcade lijst is Cyber Troopers Virtual On Oratorio Tangram die gelijk de eerste plaats inneemt.

Klik HIER voor de complete lijst.



Nog steeds meer gespeeld dan Call of Duty

Banden Google en Apple onderzocht

De Amerikaanse overheid is een onderzoek begonnen naar banden tussen technologiebedrijven Google en Apple. Dit meldt de New York Times vandaag.

Google-topman Eric Schmidt zit ook in het bestuur van Apple. Daarnaast delen beide bedrijven bestuurslid Arthur Levinson. De Amerikaanse toezichthouder FTD onderzoekt of die banden een schending vormen van de mededingingswetten, aldus de New York Times. Volgens de wet mag iemand niet in de raden van bestuur zitten van twee concurrerende bedrijven.

Google en Apple zijn concurrenten van elkaar op de markt van de mobiele telefoon, waar Apple’s iPhone concurreert met Google’s Android.


Banden Google en Apple onderzocht  (foto: DAG)

Babyontvoerster ontsnapt in België

In België is vandaag een vrouw uit een psychiatrisch centrum ontsnapt die in behandeling was omdat ze verschillende keren had geprobeerd baby’s te ontvoeren.

Dat meldde de Franstalige radiozender Contact dinsdag. Volgens de zender werd de informatie bevestigd door het parket en door de politie. De vrouw ontsnapte uit een psychiatrisch centrum in Bergen, vlakbij de Franse grens.

De politie van Bergen bracht uit voorzorg de twee lokale ziekenhuizen op de hoogte van de ontsnapping. Aan jonge moeders werd de raad gegeven hun baby’s niet alleen te laten. Een van de ziekenhuizen schakelde stewards in die aan de ingangen van de kraamafdeling posten.


Babyontvoerster ontsnapt in België  (foto: DAG)

Haarlem-verdediger Rutgers naar IJsland

Mark Rutgers gaat op avontuur. De verdediger van Haarlem gaat namelijk in IJsland spelen voor KR Reykjavik.

De linksbenige verdediger maakt de overstap per direct. Via de goede contacten van zijn zaakwaarnemer kon hij op stage in IJsland, waar de 22-jarige verdediger in drie dagen genoeg indruk maakte op de leiding van KR Reykjavik. Hij kan komende week al debuteren in de wedstrijd om de IJslandse Supercup. KR Reykjavik, dat 24 keer kampioen van IJsland werd, komt tevens uit in de UEFA Cup.

Rutgers speelde in oktober één keer mee in de Jupiler League en kwam verder nooit in actie in het Nederlands betaald voetbal. De bij FC Utrecht opgeleide speler kreeg in Haarlem ook geen nieuw contract.

[Giro] Selectie Fuji-Servetto bekend

Fuji-Servetto heeft de namen van de negen renners die aanstaande zaterdag van start gaan in de Giro d'Italia bekend gemaakt. De Spaanse formatie heeft zowel Fredrik Kessiakoff als Eros Capecchi als kopman aangewezen.

De opvolger van Saunier Duval werd in eerste instantie geweigerd door de organisatie van de Italiaanse ronde. Het recente dopingverleden van de ploeg was hier debet aan. Eind vorige maand werd echter besloten om de Boys in Blue alsnog uit te nodigen.

Volledige selectie Fuji-Servetto:
Fredrik Kessiakoff, Eros Capecchi, Ricardo Serrano, Iker Camano, Jesus del Nero, Angel Gomez Gomez, Alberto Fernandez, Hector Gonzalez en Davide Vigano.

Degradatie: wie vallen er af?

De Europese topcompetities naderen hun eind, en terwijl de landskampioenen langzamerhand bekend worden zijn er onderin veel clubs aan het zwoegen de punten bij elkaar te rapen om zo degradatie te voorkomen.

Eredivisie:

In Nederland staat er nog slechts één speelronde op de kalender, en na afgelopen weekend ziet het er beroerd uit voor Roda JC. De Kerkraders verloren in blessuretijd, terwijl De Graafschap het tegenovergestelde deed bij NAC. Hierdoor moet Roda winnen bij Feyenoord om directe degradatie te voorkomen. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn, maar dan moet De Graafschap winnen in het onderlinge duel tegen nummer zeventien FC Volendam. Ook ADO Den Haag en Heracles Almelo zijn nog lang niet veilig. Zij spelen in de laatste speelronde thuiswedstrijden tegen respectievelijk Vitesse en FC Utrecht.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
14Heracles Almelo33710163134-52
15ADO Den Haag3378182938-57
16De Graafschap3378182922-56
17FC Volendam3377192836-65
18Roda JC3369182735-56

Premier League:

In de Engelse Premiership ziet het er niet goed uit voor West Bromwich Albion. De hekkensluiter heeft een achterstand van zes punten op de veilige 17e plaats, met nog drie speelronden te gaan. Middlesbrough en Newcastle United zijn de andere twee ploegen in de gevarenzone, en aankomende maandag treffer zij elkaar op St. James' Park. De verliezer kan zich dan hoogstwaarschijnlijk gaan opmaken voor minstens één seizoen in de Championship. Hull City, dat zo goed begon aan het seizoen, heeft alle terrein verloren en moet alsnog gaan vrezen. Ook Sunderland is met één punt meer nog niet veilig.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
14Portsmouth FC35911153835-53
15Blackburn Rovers FC35910163738-58
16Sunderland AFC3598183531-48
17Hull City FC35810173437-60
18Newcastle United FC35613163137-56
19Middlesbrough FC35710183125-51
20West Bromwich Albion FC3577212833-64

Primera División:

In Spanje staan er nog vier speeronden op het programma, en door de kleine verschillen onderin kunnen er nog veel clubs degraderen. Numancia, de nummer laatst, won afgelopen weekend, en datzelfde geldt voor nummer 19 Recreativo de Huelva. Doordat Getafe, Osasuna en Real Betis onderuit gingen is alles weer dichter bij elkaar gekropen. Met drie overwinningen op rij lijkt Espanyol de degradatiezone definitief vaarwel te zeggen. Aankomend weekend staat het spannende treffen tussen Getafe en Osasuna op het programma.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
13Real Racing Club34109153944-44
14RCD Espanyol34911143837-46
15Real Betis Balompié34910153747-55
16CA Osasuna34812143638-43
17Getafe CF34810163444-54
18Real Sporting de Gijón34111223440-73
19RC Recreativo de Huelva3489173332-51
20CD Numancia3494213137-66

Serie A:

In de Italiaanse Serie A zijn er eigenlijk maar vijf clubs die nog kunnen degraderen. Met vier duels te gaan ziet het er het slechtst uit voor Reggina, dat 27 punten vergaarde. Lecce, Bologna en Torino hebben respectievelijk één, twee en drie punten meer. ChievoVerona heeft een gat van vijf punten geslagen, en de Vliegende Ezels hebben bovendien een wedstrijd tegoed. Catania en Siena hebben beiden veertig punten, en kunnen praktisch niet meer degraderen. Zondag staan Torino en Bologna tegenover elkaar.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
16AC ChievoVerona33811143530-40
17Torino FC3479183030-53
18Bologna FC3478192937-59
19US Lecce34513162833-59
20Reggina Calcio34512172727-54

Bundesliga:

In Duitsland is het niet alleen bovenin extreem spannend, ook onderin is nog niemand veilig. Karlsruher SC draagd met 23 punten de rode lantaarn, maar concurrenten Borussia Mönchengladbach en Arminia Bielefeld staan nog altijd binnen handbereik. Vlak daarboven moeten ook Energie Cottbus en VfL Bochum nog vechten voor wat ze waard zijn. Doordat er nog vier duels te gaan zijn in ons buurland kan zelfs Eintracht Frankfurt zich nog geen verslapping veroorloven.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
13Eintracht Frankfurt3088143236-49
14VfL Bochum30610142835-49
15FC Energie Cottbus3076172726-51
16DSC Arminia Bielefeld30414122625-44
17Borussia Mönchengladbach3066182436-56
18Karlsruher SC3065192321-46

Ligue 1

In Frankrijk staan er wellicht schokkende dingen te gebeuren. Niet alleen lijkt Olympique Lyonnais voor het eerst sinds 2001 de titel niet te winnen, maar de meest succesvolle Franse club in de Ligue 1, Saint-Étienne, dreigt weer te gaan degraderen. Les Verts staan op de 19e plaats, maar het staat dicht bij elkaar. Niet voor Le Havre, dat met negen punten achterstand is veroordeeld tot de laatste plaats. Dat kan aankomend weekend al het geval zijn, als Saint-Étienne op bezoek komt. Boven Saint-Étienne staan FC Nantes en Sochaux, met evenveel punten. Bovendien heeft Caen slechts één puntje meer, dus alles is nog mogelijk.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
13Valenciennes FC34913124031-34
14AS Nancy-Lorraine341010144033-40
15Le Mans UC7234108163839-48
16SM Caen34713143439-44
17FC Sochaux-Montbéliard34712153334-45
18FC Nantes3489173329-47
19AS Saint-Étienne3496193330-51
20Le Havre AC3473242427-61

En verder:

In Portugal degraderen de onderste twee clubs. Os Belenenses (21) en CD Trofense (22) bezetten nu die posities. Met nog drie duels voor de boeg zijn echter ook Rio Ave en Vitória Setubal nog niet veilig, met respectievelijk twee en drie punten meer. In Turkije is het doek praktisch al gevallen voor Hacettepe. Ook Kocaelispor staat er zeer slecht voor. Nummer zestien Istanbul B.B. kan zich nog redden, omdat het evenveel punten heeft als Eskişehirspor. In Schotland moet Falkirk vrezen voor degradatie. De club van Gerard Aafjes staat drie punten achter op Saint Mirren en Kilmarnock. Wel hebben the Bairns het lot in eigen hand; er staan nog duels tegen beide concurrenten op het programma. In België zijn zowel Tubize als Mons reeds gedegradeerd. Roeselare lijkt veroordeeld tot degradatieplayoffs. De vraag is eigenlijk alleen of dat tegen Dender of Kortrijk is.

PSV straft Lazovic na gele kaarten

PSV heeft Danko Lazovic een disciplinaire straf opgelegd. De aanleiding hiervoor zijn de twee gele kaarten, die de Serviër afgelopen weekend ontving. De eerste prent kreeg de speler, nadat hij zijn shirt uittrok om een doelpunt te vieren. Vervolgens maakte hij ook nog hands.

De Eindhovaren laten overigens in het midden wat voor straf het is. "Dat is een zaak tussen werkgever en werknemer", aldus directeur Marcel van den Bunder.

Ook Dwight Lodeweges wil niets over de sanctie kwijt. "Ik heb hem, maar ook Méndez (die eveneens rood kreeg, red.) aangesproken op wat er is gebeurd," aldus de trainer. "De inhoud van dat gesprek blijft binnen de kleedkamer. Het heeft letterlijk vijf minuten geduurd, maar ik moest natuurlijk wel even iets kwijt."

Het is niet de eerste keer dat PSV Lazovic straft voor zijn gedrag. Eerder dit seizoen kreeg de aanvaller ook al een geldboete, nadat hij beledigende woorden richting toenmalig trainer Huub Stevens riep.

Gisteren werd overigens ook al bekend gemaakt dat Lazovic een schorsing van één duel heeft ontvangen. Hierdoor is het seizoen van de Serviër bij PSV al voorbij, aangezien dit weekend de laatste competitieronde wordt afgewerkt.

Onafhankelijk onderzoek naar drama Koninginnedag

Er komt een groot onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn. Dat onderzoek moet gebruik maken van drie afzonderlijke feitenonderzoeken die nu lopen naar aanleiding van het drama, waarbij zeven doden vielen. Dat stelde burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn vandaag.

Momenteel zetten drie instanties de feitelijke gebeurtenissen op 30 april op een rij. Zo zijn de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) en de nationale recherche bezig met het bekijken van de voorbereiding van Koninginnedag, de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen en de mogelijke strafrechtelijke gevolgen daarvan.

De nationale recherche is betrokken omdat het om een aanslag op het Koninklijk Huis gaat. De gemeente Apeldoorn laat verder de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (OOV) naar het functioneren van de gemeente kijken.

[Giro] Quick-Step met Engels naar Italië

Addy Engels is één van de negen renners die aanstaande zaterdag namens Quick-Step in Venetië start aan de Giro d'Italia. De Drent vestigt met zijn zevende deelname aan de Italiaanse ronde een nieuw Nederlands record. Allan Davis, die eerder dit jaar de Tour Down Under won, is kopman van de Belgische formatie.

"We starten met een jong team in deze Giro, klaar om aan te vallen. De gemiddelde leeftijd van ons team is 26 jaar. Het is een prima groep met enkele sterke individuen als Kevin Seeldraeyers, die de witte trui droeg in Parijs-Nice. Ons doel is om op elk moment waar de wedstrijd het toelaat op te vallen", aldus ploegleider Luca Guercilena.

Volledige selectie Quick-Step:
Kevin Seeldraeyers, Dries Devenyns, Kevin Hulsmans, Addy Engels, Dario Cataldo, Francesco Reda, Mauro Facci, Davide Malacarne en Allan Davis.

Bunker: Peter Nuninga agressief om potje gel

Tijdens de negende dag van The Bunker Online lopen de spanningen hoog op. Inzet is onder meer een potje gel dat wordt afgenomen van deelnemer Peter Nuninga.

Maar liefst 98 procent van de kijkers wilde dat de ijdele inwoner van Oss zijn gel inleverde. Peter vindt dat een reden om de bunker vrijwillig te verlaten. Intussen vindt medebewoner Jeroen het leuk olie op het vuur te gooien door opdrachten te laten mislukken en Peter uit zijn tent te lokken over zijn gel. Peter moet zich naar eigen zeggen inhouden hem niet op zijn bek te slaan.

Peter heeft, zo blijkt, nogal een kort lontje. Hij vertelde dat hij een voorwaardelijke straf heeft van vier maanden, dus als hij slaat en Jeroen doet aangifte kan Peter straks echt achter slot en grendel. Bewoner Amber zegt dat als Peter gaat, zij ook vertrekt. Bij elke vrijwillige exit gaat er 2500 euro uit de pot. Omdat vrijdag bewoner Renate al vrijwillig vertrok, zou er nog slechts 2500 euro van de 10.000 euro overblijven.

Volg de rel in de Bunker via het officiële bunkerforum.

Bunker Peter

Kort lontje.

Knaven en Terpstra in voorselectie

Servais Knaven en Niki Terpstra zitten bij de voorselectie van Team Milram om komende zomer aan de Tour de France deel te nemen. Naast de twee Nederlanders behoren ook negen Duitsers, twee Oostenrijkers en twee Slowaken tot dit gezelschap.

Van de vijftien geselecteerde wielrenners zullen er uiteindelijk negen overblijven. Het is dus nog niet zeker dat Knaven en Terpstra aan de start van La Grande Boucle zullen verschijnen.

Voor 1 juli moet Team Milram de definitieve selectie aan de ASO hebben doorgegeven.


Voorlopige selectie Team Milram:

Linus Gerdemann, Gerald Ciolek, Markus Fothen, Christian Knees, Fabian Wegmann, Johannes Fröhlinger, Matthias Ruß, Robert Förster, Björn Schröder, Niki Terpstra, Servais Knaven, Thomas Rohregger, Peter Wrolich, Peter Velits en Martin Velits

'Hleb op de verlanglijst van VfB Stuttgart'

Vorige zomer maakte Aleksandr Hleb de overstap van Arsenal naar Barcelona, maar de Wit-Rus heeft in Catalonië zijn draai niet weten te vinden.

De 28-jarige Hleb is gelinkt aan diverse clubs. Eerdere geruchten vermeldden dat Bayern München interesse toonde in de middenvelder, maar nu is een andere Duitse topclub in beeld gekomen.

VfB Stuttgart zou de situatie van Hleb van dichtbij volgen, zo meldt Bild. Er zouden ook al vertegenwoordigers van Stuttgart naar Barcelona zijn afgereisd om een mogelijke transfer bespreekbaar te maken.

Hleb speelde reeds van 2000 tot 2005 voor VfB Stuttgart en vertrok daarna naar Arsenal. Sinds vorige zomer is hij in dienst bij Barcelona.

Geintje Mexicaanse griep kost Reynoso schorsing

Chivas-verdediger Hector Reynoso zal geschorst worden voor zijn actie in de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Everton uit Chili. Reynoso hoestte en niesde tegenstander Sebastian Penco opzettelijk in het gezicht.

De actie van Reynoso, die zou hebben gereageerd op een incident eerder in de wedstrijd, zorgde wereldwijd voor opschudding. Mexico is momenteel in de ban van de Mexicaanse griep. Om verspreiding te voorkomen worden alle competitiewedstrijden in Mexico zonder publiek gespeeld.

Reynoso zal binnen twee dagen te horen krijgen hoe lang zijn schorsing zal duren.

Kwart minder auto's verkocht

De autoverkopen zijn in de maand april met 27,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die RDC datacenter vandaag publiceerde. Werden in april 2008 nog 42.247 nieuwe auto’s op naam gezet, afgelopen maand waren dat er 30.468, een daling van 11.779 stuks.

Over de eerste vier maanden van het jaar werden in totaal 155.166 auto’s verkocht, tegen 206.084 in de eerste vier maanden van 2008. Dat is een daling van 24,7 procent wat neerkomt op iets meer dan 50.000 auto’s.


Kwart minder auto's verkocht  (foto: DAG)

Nederland op lijstje belastingparadijzen Obama

Nederland heeft met verbazing kennisgenomen van een lijstje van de Amerikaanse president Barack Obama, waarop ons land tussen belastingparadijzen als Bermuda en Ierland prijkt. De Nederlandse ambassade in Washington heeft inmiddels met de Amerikaanse autoriteiten contact opgenomen om "deze verbazing te delen."

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën wordt nu gezamenlijk bekeken hoe dit misverstand kon ontstaan en hoe het uit de wereld kan worden geholpen. De zegsman benadrukt dat Nederland een "zeer gemiddelde belastingdruk" kent.

Obama heeft gisteren de eerste stappen gezet om kapitaalvlucht van vermogende Amerikanen naar belastingparadijzen tegen te gaan en om te voorkomen dat grote Amerikaanse ondernemingen hun winsten stallen in landen waar dat fiscaal het voordeligst is.

[Actie] Het boek Marley & Me winnen!

marley 

Marley is een eigenzinnig beestje dat niet stil kan zitten. Al in het eerste uur dat hij even alleen wordt achtergelaten, sloopt hij de garage met alles erin, waarbij hij zelfs de gipsen muur kapot bijt. Het is het begin van een lange relatie tussen Marley en zijn bazen: hij is niet te controleren, bijt van alles kapot, beangstigt oppassers en wordt na een korte middag al van de hondenschool getrapt: dit beest is niet meer te helpen.

Houd jij wel van een avond op de bank met een goed boek en een doos tissues naast je? Dan mag je de actie met dit boek in Flora&Fauna echt niet missen! The House Of Books stelt maar liefst 5 boeken ter beschikking. 

Om kans te maken hoef je alleen maar in DIT topic hét moment te omschrijven waarop jij het meest ontroerd was door een (huis)dier. Je hebt de tijd tot 7 mei daarna loten we uit alle posts in het topic de winnaars van het boek 'Marley & Me'!

[Upd] [Giro] Ploeg Rabobank bekend

De Rabobankploeg heeft haar selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De formatie verschijnt met kopman Denis Menchov aan de start in Venetië. De Rus krijgt in de bergen hulp van Laurens ten Dam en Pieter Weening.

De selectie: Denis Menchov, Laurens ten Dam, Pieter Weening, Bram de Groot, Tom Stamsnijder, Jos van Emden, Mauricio Ardila, Pedro Horillo en Dmitry Kozontsjoek.

Update:

Pieter Weening zal niet aan de Giro d'Italia, die zaterdag van start gaat, deelnemen. De renner van Rabobank heeft namelijk een ontstoken bil en gaat daarom niet van start.

Weening wordt in de Italiaanse rittenkoers vervangen door Maarten Tjallingii.

Oud-CEO Vivendi wordt voorzitter van Activision|Blizzard

Aan het eind van dit jaar stopt Rene Penisson als voorzitter van Activision|Blizzard, omdat zijn mandaat afloopt. Vandaag heeft Vivendi bekend gemaakt dat haar CEO Jean-Bernard Levy hem zal gaan opvolgen. Penisson werkte al sinds 2002 bij Vivendi, waar hij onder andere leiding gaf aan de Human Resources-afdeling. Stephane Roussel zal hem in die functie opvolgen, Roussel was voorheen leider van de HRM-afdeling van de telefoontak van Vivendi. Dit alles heeft verder geen invloed op de positie van Robert Kotick als CEO van Activision|Blizzard.

Softwareverkopen Engeland: Wolverine niet fit genoeg

Helaas voor Activision, maar X-Men Origins: Wolverine is er niet in geslaagd om in zijn launchweek Wii Fit van de eerste plek te verstoten in de Engelse softwarelijst. Ondanks dat Wii Fit al heel wat weekjes aan de top doorbrengt verkocht hij nog steeds 1,7 keer beter dan Wolverine op alle platforms samen voor elkaar kreeg. Het populairste platform was de Xbox 360 die 51% van de verkopen voor zijn rekening nam, de PlayStation 3 volgde met 39%. Het was verder sowieso een goede week voor Nintendo want de verkopen van Wii Play en Mario Kart namen respectievelijk 47% en 15% toe. Ook FIFA09 kende een goede week met een groei van 28%.

Grote verliezer in de top-10 is Chronicles of Riddick die zijn verkopen met 31% zag afnemen, the Godfather II deed het niet veel beter met cijfers van -22%. Opvallend positieve cijfers waren er verder nog voor Street Fighter IV die een groei kende van 95% en Halo Wars die 75% beter verkocht werd.


Aston Villa volgend seizoen Europa in

Aston Villa is er in geslaagd om de vijfde plaats in de Premier League te bemachtigen. De ploeg van trainer Martin O'Neill won namelijk met 1-0 van Hull City, dat voor de winterstop uitstekend presteerde. Inmiddels is de promovendus afgezakt naar plaats zeventien.

John Carew was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd, dat in de eerste helft viel. De speler werd bediend door Ashley Young. Bovendien plaatsten The Villans zich door deze zege voor Europees voetbal.

In Engeland komen de eerste zes ploegen uit in de Champions League of Europa League. Aston Villa kan niet meer worden achterhaald door West Ham United, dat nu nog zevende staat. Het verschil tussen deze twee ploegen bedraagt tien punten, waar er nog maar drie wedstrijden gespeeld zullen worden.

Koninklijk huis en ministers naar herdenking Apeldoorn

Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet zijn vrijdag aanwezig bij de herdenking van het drama in Apeldoorn. Ook minister-president Balkenende en vicepremiers Rouvoet en Bos wonen de herdenking in schouwburg Orpheus in Apeldoorn bij.

Het gaat om een besloten bijeenkomst voor slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners, aldus burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn vandaag.

De bijeenkomst is voor andere belangstellenden op een groot videoscherm op het Marktplein te volgen. Daar is plaats voor ongeveer tienduizend kijkers. In de schouwburg is plaats voor ongeveer 1200 genodigden. Volgens de burgemeester is ook omwille van de veiligheid voor een besloten bijeenkomst gekozen. Ook de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie zijn vrijdag aanwezig in Apeldoorn.

'Twitter is een sekte'

60 procent van de mensen die zich aanmeldt op berichtendienst Twitter haakt binnen no-time weer af. Dat bleek afgelopen week uit Amerikaans onderzoek. Dat verbaast De Pers-journalist Mark Koster helemaal niet. "De inhoud van de berichten is toch niet sterk genoeg. Als teveel mensen hun egocentrische leventje aan je opdringen, dan is het niet interessant", zo zei hij gisteravond in FOK!radio. Overigens zit hij zelf ook op Twitter. "Ik gebruik het als informatiebron, maar meer ook niet."

Koster is geen fan van Twitter. "Ik had wel wat meer stoute dingen verwacht, zoals: ik heb net iets met mijn vriendin uitgevreten. Maar ze zeggen nu 'ik drink koffie' of 'ik ga slapen'. Dus het mag van mij wel wat spannender. Maar het zijn hele aardige, fatsoenlijke mensen. Hoger opgeleid vaak en een beetje links van het midden. Het zijn mensen die het wel prettig vinden om bij een groep te horen. Het is een soort sekte; de mensen doen net of ze elkaar kennen, maar hebben elkaar nog nooit gezien."

Internetjournalist Jaap Stronks is het helemaal niet met hem eens. "Ik hou me professioneel bezig met nieuwe media. Om te netwerken en aan opdrachten te komen vind ik het heel handig. Maar ook om kleine dingetjes te Twitteren, zoals over de nieuwe cd van Johan. Dan blijkt Johan ook Twitter te hebben en kun je met ze communiceren. Oftewel: je kunt met gelijkgestemden praten over dingen die je interesseren." Stronks vergelijkt het met FOK! "Het is een beetje als lullen op de Frontpage of in het Onzin-forum. Ik heb zelf ook een tijdje op FOK! gezeten."

Eerder noemde Koster Twitter 'mindmasturbatie' omdat Twitteraars teveel met zichzelf bezig zijn. "Deze opmerking zal me wel niet in dank worden afgenomen, maar er zitten relatief veel vrouwen op Twitter die lekker met hun eigen leventje bezig zijn. Je hebt nu veel van die vrouwenblaadjes die het goed doen, en in die hoek zit het een beetje." Volgens Jaap Stronks bedrijft Mark Koster luie journalistiek. "Twitter wordt juist veel pittiger. De jongens van GeenStijl zitten er ook op, net zoals columnist Luuk Koelman en hoofdredacteur Jan Dijkgraaf van HP/De Tijd die heel scherp zijn. Voor de rest had Koster al kritiek toen hij net tien berichten op Twitter had gezet. En dat werkt niet. Het kost wel even tijd voordat je mensen krijgt die je gaan volgen."

En dat is ook de reden dat uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de mensen afhaakt nadat ze zich geregistreerd hebben op Twitter, denkt Stronks. "Bij Hyves maak je een profieltje aan en je wordt vrienden met je vrienden. Dat kost niet zoveel tijd. Bij Twitter is het alleen maar communiceren en dat moet je dus regelmatig doen. Er zitten veel hoger opgeleiden op en die verwachten wel wat van je. Je moet er wat tijd in stoppen."

De toekomst van Twitter is nog ongewis, volgens Koster. "Het is nog maar helemaal de vraag hoe de eigenaren van Twitter er geld aan verdienen." Volgens Jaap Stronks is dat niet waar. "Twitter heeft al een paar keer een aanbod van een paar miljoen gekregen en afgeslagen omdat ze kansen genoeg zien om geld te verdienen. Twitter heeft een real-time zoekmachine waar ze denken geld mee te kunnen verdienen. Youtube maakt ook verlies, maar dat is nog geen reden om de videosite te bekritiseren."

Overigens schijnt Twitter volgens Koster wel spannend te zijn in de 'DM', de direct messages. "Daar schijnt wel meer te gebeuren met dates en flirts. Dus als het leuk wordt, dan kunnen we het niet zien." Koster denkt er al een tijdje over om een soort 'underground-twitter' te starten waarin mensen allemaal spannende berichten gaan plaatsen. "Maar het komt er steeds niet van. Kan FOK! niet iets doen?"

FOK!kers reageren wisselend op Twitter. Toch geeft 35 procent van de luisteraars van FOK!radio in een speciale poll (rechts onder in beeld) aan wel Twitter te hebben. 49 procent maakt geen gebruik van de berichten-dienst. 16 procent heeft geen idee wat Twitter eigenlijk is.

De gesprekken met Mark Koster en Jaap Stronks terug luisteren kan hier. Stronks geeft ook nog wat tips over hoe je een succesvol Twitter-account kunt krijgen.

Britney belaagd door geflipte fan

En ja hoor, we hebben er weer eentje. Een incident tijdens een liveshow van Britney Spears. Ditmaal geen genante mankementen aan de kleding, of een danser die de haren uit Britney's hoofd trekt, maar een ouderwets geflipte fan.

Tijdens een optreden in Connecticut werd 'La Spears' plotseling geconfronteerd met een fan die het podium bestormde. De man, die later door entertainmentwebsite TMZ.com werd geïdentificeerd als de 20-jarige Kyle King, werd geen strobreed in de weg gelegd bij zijn actie. Pas toen hij letterlijk voor de neus van de Amerikaanse zangeres stond grepen er mensen in.

De fan kon door een aantal dansers naar de rand van het podium worden begeleid alwaar hij werd ingerekend door de politie. Na het betalen van een borgsom van 250 dollar is King inmiddels weer op vrije voeten. Wellicht op weg naar het volgende concert van zijn idool...


Britney belaagd door geflipte fan  (foto: DAG)

eXit Stacey ->

Over X-Factor, Idols, Popstars en alle o zo orginele variaties op dat thema is al het nodige geschreven. Ik zal je eerlijk bekennen ja ik heb X-Factor gekeken. En je kan zeggen wat je wil maar het niveau van de artiesten is toch hoog te noemen. Ook de autocue lezers Wendy en Martijn hebben hun presentatie kunsten al vele malen getoond. Maar ik vraag mij toch iets af. Het programma heet X-Factor. Een niet te beschrijven speciale factor die een artiest heeft. Prima. Alleen waarom moet er dan een Jurylid in zitten waar bij mij geen belletje doet rinkelen. Zelfs als ik de naam en het beroep weet vraag ik mij nog steeds af wat moet Stacey Rookhuizen in X-Factor?

Ze is totaal geen toevoeging aan het programma. Niet dat ik nou heel gelukkig wordt van Gordon en Eric die altijd maar (voor de show) bekvechtend aan het deskje zitten. Maar weet je. Eric en Gordon hebben een bepaalde ervaringshoek van waar uit ze spreken. Gordon vanuit de ik-kan-zelf-ook-niks-zonder-rene-froger-hoek en Eric vanuit de o-wat-heb-ik-mooie-liedjes-gemaakt-voor-linda-roos-en-jessica hoek. Ok het raakt beide ook, nog kant nog wal. Maar ze zitten toch al jaaaaren te doen met wat ze doen. En op hun manier hebben ze daar succes mee. Maar Stacey heeft in haar ouderlijk huis het geniale idee gekregen om artiesten die nergens een CD mochten opnemen toch een kans te geven en dat dan te pluggen onder Stacey Records. Maar welke giga populaire artiest komt dan op het podium dankzij Stacey?

En dan het zinloze commentaar, moet je haar trouwens eens zien reageren als een kerel iets zogenaamds liefs tegen haar zegt. Ze zou zo het boegbeeld kunnen worden van de SP zo rood wordt ze. En haar leeftijd is ook nog niet de 25 jaar grens overschreden. Niet dat dat nu zoveel uitmaakt. Maar het totaalbeeld van Stacey is zwaar overschat als je het mij vraagt. En nu ik toch lekker bezig ben, met een beetje goed kijken lijkt ze erg veel op een verjongde versie van Jerney Kaagman. Wacht ik weet het. Ze is het! Stacey = Jerney de namen lijken wat op elkaar. Ze worden gek van elke jongen onder de 16. En er komt alleen maar onzin uit.

Al met al ben ik wel weer klaar met X-Factor seizoen 2, en als ik jullie er een plezier mee doe zal ik het nooit meer zien zolang Stacey aanschuift achter het Jurydesk.

Ik ben zeer benieuwd wat jullie van X-factor en/of Stacey vinden dus reageren mag.

Daniël Jansen
Bedenk voor dat je iets doet of je het een tweede keer nog eens zo zou doen!

Méndez wil niet bij PSV blijven

Edison Méndez heeft geen enkele intentie om bij te tekenen bij PSV. Afgelopen maand ging de Eindhovense club met de middenvelder om de tafel om te praten over een nieuwe verbintenis die in 2010 afloopt, maar zonder resultaat.

"Edison heeft nogmaals aangegeven dat hij terug wil naar Ecuador", aldus algemeen directeur Jan Reker. De Eindhovenaren willen hem echter graag zo lang mogelijk houden, zelfs als dit betekent dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt.

"Fred Rutten, onze nieuwe trainer, ziet Edison als een belangrijke schakel in het elftal van komend seizoen. We willen hem dus graag hier houden en alle opties zijn nog open.", vervolgt Reker.

Naast het contract van Méndez wil PSV ook Carlos Salcido behouden. Salcido heeft eerder dit seizoen te kennen gegeven dat hij graag wil vertrekken, omdat hij niet meer gelukkig is in Nederland en net als Méndez wil terugkeren naar zijn geboorteland. Ook over hem is Reker duidelijk: "Carlos is een belangrijke speler voor PSV. Zijn contract loopt na dit seizoen nog drie jaar door, dus een vertrek is niet aan de orde."

50 Cent wil games maken (zonder 50 cent erin)

50 Cent wil games gaan maken. Maar dan zonder zijn eigen verschijning erin. De enige game waarin hij zelf nog zal verschijnen is Blood on the Sand 2, maar daarna zou hij graag deel uitmaken van het design- en marketinggedeelte van een videogame. Hij heeft hierover al gepraat met THQ, dus misschien kunnen we binnenkort een echte Fiddy-game verwachten.

Voordat iedereen meteen met een "" reageert, het hoeft natuurlijk niet meteen een generieke rap-soapopera in WO 2 te worden. Toen Steven Spielberg een game ging maken verwachtte men iets met aliens, en dat werd Boom Blox. Vin Diesel speelde ooit D&D en is nu ook games aan het maken, wat een soort MMO wordt. Als 50 Cent games gaat maken, kan het dus alle kanten op gaan.

Fransoos wint groot FIFA 09 toernooi

Één van de leuke aspecten van gamen is natuurlijk dat je het tegen andere mensen kunt doen. Sommige draven hierin alleen een klein beetje door en proberen zelfs professioneel gamer te worden. De tweeëntwintigjarige Bruce Grannec is in ieder geval hard op weg om een prof te worden want hij heeft een groot FIFA 09-toernooi weten te winnen.

In het toernooi deden maar liefst 500.000 mensen mee. Afgelopen zondag was de finale in Barcelona waar Grannec won van de Mexicaan Ruben Zerecero met 3-1. Met zijn overwinning heeft hij niet alleen een mooie trofee gewonnen maar ook nog eens $20.000 in ontvangst mogen nemen. Toch leuk voor het winnen van een paar potjes FIFA.



De trotse winnaar

Didulica: "Botsing Suarez was goed voor mij"

Joey Didulica, doelman bij AZ, noemt zijn botsing met Ajax-spits Luis Suarez "het beste wat hem kon overkomen".

Anderhalve week geleden kwam de Kroatische doelman in botsing met Suarez. De knie van de Ajax-spits raakte het hoofd van de AZ-doelman die vervolgens ruim tien minuten roerloos bleef liggen.

Door deze botsing miste de keeper het kampioensfeest van AZ en men vreesde voor een zware hoofdblessure. In 2006 is hij al eens ruim anderhalf jaar uit de roulatie geweest door een zware blessure, maar ditmaal bleek het mee te vallen. "Ik weet nu dat ik zelfs zo'n impact kan doorstaan. Dit was het beste wat me kon overkomen", aldus de positieve keeper.

Inmiddels traint hij alweer probleemloos mee en kijkt hij uit naar zijn rentree die hij hoopt te maken in de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Met dank aan airedale1002 voor de submit

[Giro] Ploeg Silence-Lotto bekend

De Belgische wielerploeg Silence-Lotto verschijnt aankomende zaterdag met Phillippe Gilbert als kopman. De Belg reed een ijzersterk voorseizoen, maar dat resulteerde nog niet in een overwinning. Hij wordt in Venetië vooral bijgestaan door landgenoten.

De selectie: Philippe Gilbert, Christophe Brandt, Francois de Greef, Bart Dockx, Pieter Jacobs, Olivier Kaisen, Jelle Vanendert, Jonas Ljungblad en Charles Wegelius.

[Giro] Selectie Lampre bekend

Lampre-NGC heeft de selectie bekend gemaakt waarmee ze aan de start van de Giro d'Italia verschijnen. Kopman van de ploeg is Damiano Cunego, hij won de Italiaanse rittenkoers in 2004.

Huidig wereldkampioen, Alessandro Ballan, moet zaterdag verstek laten gaan. De Italiaan zal vanwege ziekte niet aan de start verschijnen.

De selectie van Lampre-NGC: Damiano Cunego, Matteo Bono, Marzio Bruseghin, Pietro Caucchioli, Mauro Da Dalto, Enrico Gasparotto, Marco Marzano, Manuele Mori en Paolo Tiralongo.

Bruidspaar overleefde bloedbad Turkije niet

Door een schietpartij tijdens een bruiloft in Turkije zijn ook het bruidspaar zelf en de imam omgekomen. In totaal lieten 44 mensen het leven, meldden de Turkse autoriteiten dinsdag.

Achter de aanslag van maandagavond zou een strijd om de bruid hebben gezeten, berichtte het Turkse persbureau Anadolu na gesprekken met lokale bewoners. Een andere man dan de bruidegom had met de dochter van het dorpshoofd willen trouwen, maar was afgewezen.

Eerder werd gesproken van een familievete. De daders en veel van de slachtoffers dragen dezelfde achternaam: Celebi. Acht mensen zijn opgepakt.

De Turkse ministers van Binnenlandse Zaken (Besir Atalay), Justitie (Sadullah Ergin) en Landbouw (Mehdi Eker) brachten dinsdag een bezoek aan getroffen inwoners van het zuidoostelijke dorp Bilgeköy.

Georgië: Rusland plant militaire coup

Georgië heeft Rusland er vandaag van beschuldigd een militaire coup te plannen in de voormalige Sovjetstaat in de Kaukasus. Ook zou Rusland de NAVO-oefeningen die vanaf morgen een maand lang plaatsvinden in het land, willen verstoren.

Op de militaire basis Moechrovani, die net buiten Tbilisi ligt, zou een aantal commandanten zijn ontslagen en werden militairen in barakken opgesloten. Een persoon is gearresteerd, aldus het Georgische ministerie van Defensie.

Degenen die de militaire staatsgreep planden, zouden gefinancierd worden door Rusland. Volgens het Kremlin wil de NAVO met de oefeningen haar spierballen laten zien.

'Rijkaard opvolger Magath bij Wolfsburg'

Een opvallend gerucht in de Franse sportkrant L'Équipe. Het medium beweert dat het Duitse VfL Wolfsburg Frank Rijkaard op het oog heeft als nieuwe trainer van de club.

Bij die Wölfe zou Rijkaard het stokje moeten overnemen van de huidige trainer Felix Magath, die in verband wordt gebracht met Schalke 04. L'Équipe claimt dat de onderhandelingen tussen Wolfsburg en Rijkaard zich reeds in een vergevorderd stadium bevinden.

Na zijn vertrek bij FC Barcelona vorig jaar nam Rijkaard een jaar vrijaf. Onlangs bleek dat er nog genoeg belangstelling bestaat voor de voormalig speler van onder meer Ajax en AC Milan. Zijn zaakwaarnemer Perry Overeem meldde dat Rijkaard op de lijst staat bij de rossoneri, terwijl enkele landen en clubs uit Oekraïne en Rusland zich al eens bij Overeem hebben gemeld. De zaakwaarnemer voegde hieraan toe dat zijn cliënt het liefst aan de slag gaat in de Serie A of de Premier League.

Een vertrek naar het ambitieuze Wolfsburg ligt derhalve niet echt voor de hand. De club uit de Volkswagenstad staat met nog vier speelronden te gaan bovenaan in de Bundesliga en is dichtbij de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis. Magath & co verdedigen een voorsprong van drie punten op nummer twee Bayern München, terwijl Hertha BSC, VfB Stuttgart en Hamburger SV ook nog kans maken op de Duitse titel.

Limburgse jeugdopleiding komt er niet

De gezamenlijke jeugdopleiding van de clubs Roda JC, VVV-Venlo, MVV en Fortuna Sittard zal er voorlopig niet komen, aldus Sef Vergoossen, directielid van de Limburgse DSM Voetbalacademie. De vier BVO's zullen wel op afstand met elkaar blijven samenwerken.

Vergoossen zegt dat alle clubs tijdens de presentatie van het businessplan hebben aangegeven geen brood te zien in een in Sittard gecentraliseerde opleiding. VVV-voorzitter Hai Berden bevestigt dit.

"Wij zien niets in een gezamenlijke opleiding met de drie andere clubs in Limburg, de zogeheten Topacademie", ventileert Berden zijn mening tegenover De Telegraaf. "Op dat standpunt blijven wij ook staan. Ondanks dat we de ontwikkelingen in deze provincie blijven volgen, richten wij onze pijlen nu meer op de driehoek Venlo, Nijmegen en Eindhoven."

De deelname van VVV aan de DSM Voetbalacademie is niet in gevaar volgens Berden. "Wij zien dat project als een opleiding naast de reguliere opleidingen van alle vier de clubs. De academie richt zich namelijk meer op het mentale vlak."

Vergoossen: "Alle Limburgse profclubs hebben de intentie uitgesproken om ook komend seizoen verder te gaan met de Voetbalacademie. Wel is ons als bestuur gevraagd om dingen zoals het testen van spelers nog meer uit te diepen. Als we dat plan klaar hebben, dan zullen de vier clubs hun definitieve jawoord moeten geven."

'United wil 70 miljoen neertellen voor Ribéry'

The Guardian meldt dat Manchester United ver wil gaan om Franck Ribéry over te nemen van Bayern München. The Mancunians zouden maar liefst 70 miljoen euro op tafel willen leggen voor de 26-jarige smaakmaker.

Ribéry heeft al aangegeven weg te willen bij Bayern München als de club zich niet weet te plaatsen voor de Champions League. Ook FC Barcelona zou serieus geïnteresseerd zijn in de kleine dribbelaar. Ribéry zou zelfs al mondeling tot een akkoord zijn gekomen met de Catalanen.

Manchester United ziet in de kleine Fransman de opvolger voor vedette Cristiano Ronaldo, mocht de Portugees na dit seizoen zijn biezen pakken. Ronaldo wordt al tijden gelinkt aan het Spaanse Real Madrid.

Anjema zakt op wereldranglijst

Laurens Jan Anjema is op de wereldranglijst van mei 2009 afgezakt naar de negentiende plaats. Dat heeft de Professional Squash Association (PSA) bekend gemaakt.

De 26-jarige Hagenaar, die medio maart geblesseerd raakte aan zijn rechterenkel en daardoor het EK voor landenteams moest missen, zag de Pakistaan Farhan Mehboob en supertalent Mohammed El Shorbaghy uit Egypte voorbij komen. De viervoudig Nederlands kampioen was vorige maand nog de nummer zeventien van de wereld. Dylan Bennett is met zijn 66e plaats de enige andere Nederlander in de top 100.

De mondiale herenranglijst wordt voor de vijfde opeenvolgende maand aangevoerd door Karim Darwish. De Egyptenaar heeft in de top vier gezelschap van twee landgenoten, Amr Shabana (3) en Ramy Ashour (4). De Fransman Gregory Gaultier is de nummer twee van de wereld.

Bij de dames is Nicol David nog steeds de onbedreigde lijstaanvoerster. De Maleisische bezet deze plaats al weer sinds januari 2006 en heeft een straatlengte voorsprong op de Amerikaanse Natalie Grainger, de nummer twee op de WISPA World Ranking. Alleen in de periode april tot en met juli 2006 moest de drievoudige wereldkampioene de koppositie even afstaan.

Destijds voerde Vanessa Atkinson de prestigieuze wereldranglijst aan. De 33-jarige Nederlandse staat inmiddels twaalfde op de wereldranglijst, één plekje lager dan vorige maand. Natalie Grinham is de nummer vier van de wereld, terwijl ook Annelize Naudé (29) en Orla Noom (41) een plek in de top 50 van de wereld bezetten.

Eerste mens-op-mensbesmetting in Azië

Het eerste Aziatische geval van mens-op-mensbesmetting van de Mexicaanse griep is vandaag vastgesteld in Zuid-Korea. Een 44-jarige non had het griepvirus opgelopen, nadat zij een andere non (51) van het vliegveld had opgehaald die de nieuwe variant van het H1N1-virus onder de leden had.

Dat maakte een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid bekend. De 51-jarige katholieke zuster kwam net terug uit Mexico.

Dragon Age: Origins komt zonder SecuROM, alleen CD-check

De bazen bij BioWare zijn met een tof nieuwtje naar buiten gekomen, hun komende RPG Dragen Age zal lanceren zonder enige vorm van DRM, alleen een simpele CD-check zal ingebouwd zijn.

Dit betekent dat uitgever EA geluisterd heeft naar zijn consumenten en heeft besloten om het door velen als duivels bestempelde SecuROM achterwege te laten. Dit houdt dus in dat online verificatie niet nodig is om het spel te kunnen spelen. Het lijkt aannemelijk dat de beslissing van EA mede is beïnvloed door de acties tegen Spore, een game die mede door zijn DRM erg hoog te vinden was in de lijsten van meest illegaal gedownloade games.

Let wel, deze aankondiging geldt alleen voor de retail-versie van Dragon Age. Koop je de game van een online distributeur, zoals een Steam of Direct2Drive dan zal de game vanzelfsprekend wel DRM en online verificatie bevatten, omdat de distributeur anders niet weet tot welke spellen jij recht hebt.

In ander Dragon Age-nieuws, BioWare heeft nu al een betaversie van de toolset (waarmee spelers hun eigen content kunnen maken) klaar, wat inhoudt dat spelers misschien al vanaf de eerste dag zelf kunnen gaan pielen met het spel.


Dragon Age wordt dit najaar verwacht op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Boek: Karine Giébel - De duisternis valt

Hij weet niet hoe hij er terecht is gekomen, maar al gauw ontdekt inspecteur Benoit Lorand dat hij gevangen wordt door een zwaar gestoorde vrouw. Lydia Hénaudin verdenkt hem ervan de moordenaar en verkrachter te zijn van haar zus. In 1990 verdween haar zus vlak nadat ze ruzie met elkaar hadden. Lydia heeft het zich dan ook nooit kunnen vergeven. Haar huidige doel is duidelijk: ze wil de moordenaar alles laten bekennen en hem laten vertellen waar haar zus ligt begraven. Ze schuwt daarbij geen enkel middel want als ze het eenmaal weet zal ze hem doden, eindelijk gerechtigheid. Maar Benoit blijft ontkennen en zegt dat hij van niets weet, dit tot grote woedde van Lydia. Lydia's enige contact met de buitenwereld is haar psychiater, aan haar verteld ze haar dromen van gerechtigheid. Intussen wordt er door de collega's van Benoit hard naar hem gezocht. Djamila Farshai, zijn collega en vroegere verovering, werkt samen met een inspecteur uit Parijs. Samen proberen ze de zaak op te lossen door in zowel het verleden als het privéleven van Benoit te duiken. Alleen de lezer weet dat de tijd dringt.

Arkanoid, Space Invaders en Zombie Wranglers naar XBLA

Komende woensdag mogen we niet één, niet twee maar wel drie Xbox Live Arcade-games verwachten! De fantastische games Arkanoid Live, Space Invaders Extreme en Zombie Wranglers zullen namelijk vanaf deze woensdag beschikbaar zijn, voor de exclusieve prijs van niet 1600, niet 1200 maar slechts 800 Microsoft punten! Een lagere prijs zult u nergens vinden, deze aanbieding is exclusief via Xbox Live, nergens anders vindt u het zo goedkoop!

Arkanoid Live is het welbekend spelletje met de blokjes, het balletje en de beweegbare stuiterunit, maar dan in haarscherp High-Definition! Speel het spel met zijn tweeën, of in je eentje, maar geniet in ieder geval van de 124 levels die het spel te bieden heeft en de twee game-modi!

Space Invaders Extreme is de meest EXTREME variant op de klassieker Space Invaders! Speel tegen of met maximaal drie anderen, geniet van de volledig nieuwe graphics en schiet al dat ruimtegespuis uit de lucht! Maar dat is niet alles, als u binnen tien minuten bestelt krijgt u een EXCLUSIEVE multiplayer-mode erbij waarin gericht wordt op highscores!

Zombie Wranglers geeft je de UNIEKE kans om in een pittige discussie met zombies te gaan, om ze in een scherp woordenspel de tuin uit te lullen! Speel als één van de vier Wranglers en laat die zombies maar eens zien waarom jouw achternaam Brugman is! Lach je een ongeluk terwijl je de zombies verbaasd achterlaat en speel het hele spel samen met je vrienden.

Van Gaal doet Belgische bond financieel voorstel

AZ-trainer Louis van Gaal heeft de Belgische voetbalbond KBVB een financieel voorstel gedaan, zo melden de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Onze zuiderburen willen Van Gaal graag aanstellen als de nieuwe bondscoach van De Rode Duivels.

Financieel gezien blijkt Van Gaal een haalbare kaart voor de KBVB, maar dan moet zijn huidige werkgever AZ wel een deel van zijn salaris betalen. De Alkmaarders zouden een duobaan van Van Gaal accepteren, maar willen ook dat de succescoach zijn contract met de landskampioen verlengt.

De KBVB laat deze week weten aan Van Gaal of onderhandelingen zullen worden voortgezet. "Hij vroeg om op korte termijn een seintje te krijgen", aldus bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Wij zullen hem voor het weekeinde op de hoogte brengen van onze plannen, we willen hem niet in het ongewisse laten."

België heeft echter serieuze concurrentie in de strijd om Van Gaal. Met name het Duitse Bayern München hengelt nadrukkelijk naar de diensten van de succescoach.

Effect van koffie onderzocht

Ben je een fervent koffiedrinker? En heb je last van vermoeidheid of zeurende hoofdpijn als je een dag geen koffie of andere drank met cafeïne drinkt? Wetenschappers hebben ontdekt waar dat aan ligt.

Wetenschappers van de University of Vermont en de Johns Hopkins School hebben de hersenactiviteit gemeten van proefpersonen die dagelijks koffie drinken. Tijdens het onderzoek kreeg de helft van de proefpersonen een capsule met cafeïne, de andere helft kreeg een placebo . Naast de hersenactiviteit van de proefpersonen, is ook de bloedtoevoer gemeten en hebben de proefpersonen vragen beantwoord over hoe ze zich voelden.

Bij de mensen die geen cafeïne kregen werd een sterkere bloedtoevoer naar de hersenen gemeten. De onderzoekers menen dat dit verklaart waarom mensen hoofdpijn krijgen bij gebrek aan cafeïne. De meting van de hersenactiviteit liet bij deze groep meer thetagolven zien. Deze golven worden vooral waargenomen bij (dag)dromen. Dit verklaart dat de proefpersonen zich moe en suf voelden.

Opvallend is verder de conclusie dat cafeïne volgens de onderzoekers helemaal niet helpt om beter te presteren. Ze zagen namelijk geen verschil in prestatie tussen de groep die cafeïne gebruikte en de groep die de placebo kreeg.


Verklaring voor effecten van koffie gevonden.

Zie ook de discussie op ons forum over het nodig hebben van cafeïne. 

Deschamps volgend seizoen trainer van Marseille

Didier Deschamps wordt de nieuwe trainer van Olympique Marseille. De voormalig verdedigende middenvelder wordt in de Zuid-Franse stad de opvolger van de Belg Eric Gerets, die onlangs aangaf na dit seizoen andere oorden te gaan opzoeken.

Als speler heeft Deschamps een indrukwekkende staat van dienst. De voormalig middenvelder werd als aanvoerder van de nationale ploeg van Frankrijk wereldkampioen in 1998 en Europees kampioen in 2000. Tijdens zijn loopbaan als actief voetballer droeg Deschamps ooit ook het shirt van Marseille.

De trainerscarrière van Deschamps begon bij AS Monaco, waarmee hij in 2004 de finale van de Champions League haalde. In het seizoen 2006-2007 leidde hij Juventus terug naar de Serie A.

Dudek nog altijd zeer gewild

Feyenoord zal met behoorlijk wat clubs de strijd moeten aangaan om doelman Jerzy Dudek binnen te halen. De Telegraaf meldt dat clubs uit meerdere landen de ervaren doelman willen aantrekken.

De 36-jarige Dudek staat momenteel onder contract bij Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad is de Pool echter reservedoelman achter Iker Casillas. Dudek wil graag zijn carrière als eerste doelman afsluiten.

Zijn aflopende contract maakt Dudek een gewild object op de transfermarkt. Clubs uit Engeland, Duitsland, Turkije en Griekenland zouden de goalie willen vastleggen. Ook Feyenoord heeft belangstelling voor Dudek, maar door de onduidelijke financiële situatie van de Stadionclub zal het lastig worden op korte termijn met een concreet aanbod te komen.

[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Washington Capitals hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins met 4-3 gewonnen en brengen de tussenstand op 2-0. Het was een ware clash tussen de supersterren Sidney Crosby en Alexander Ovechkin, die beide een hattrick scoorden.

"De hype is waarheid geworden: het is precies geworden wat de media erover schreven van tevoren. Een strijd tussen de twee beste spelers in de NHL, en vanavond namen ze beide hun team op de schouders. We hebben geluk dat Alexander in topvorm was," aldus Capitals-verdediger Mike Green. De hype begon al direct nadat de serie tussen de Hurricanes en de Devils in de laatste 80 seconden werd beslist.

In de clash der titanen kwam Alexander Ovechkin deze wedstrijd als de overwinnaar uit de strijd. Crosby wist weliswaar ook drie goals te scoren, maar Ovechkin kreeg net iets meer hulp van zijn teamgenoten waardoor de Capitals met 4-3 wonnen. Die ondersteuning was nodig ook, vooral in de eerste periode. Aan het einde van de eerste periode speelde Washington erg ongedisciplineerd, met enkele straffen tot gevolg. Een kleine drie minuten voor het einde van de periode leverde dat zelfs een vijf-tegen-driesituatie op, maar de Capitals wisten deze af te stoppen en zodoende de schade beperkt te houden tot een 1-0 achterstand.

De 1-0 werd overigens gescoord door Crosby in een powerplay-situatie. Hij wachtte voor het doel op de puck en kon zo de rebound uit een schot van Sergei Gonchar binnentikken. Na ruim twee minuten in de tweede periode maakte Ovechkin gelijk met een one-timer uit een pass van Viktor Kozlov. Crosby en de Penguins namen vervolgens weer een voorsprong op vergelijkbare wijze als hun eerste goal: Crosby tikte een rebound binnen. De gelijkmaker viel nog in dezelfde periode en werd gemaakt door David Steckel. Een schot van Tyler Sloan werd van richting veranderd door Pittsburgh-verdediger Kris Letang en kwam bij Steckel terecht. Die tikte de puck tussen de benen van Fleury door het doel in.

Na deze onderbreking van Steckel ging de Crosby-Ovechkin show verder. Ovechkin maakte een powerplay-goal na dertien minuten. Niklas Backstrom won een face-off in de aanvalszone en de puck kwam bij Mike Green terecht. Hij passte naar Ovechkin, en die one-timerde zijn tweede van de avond binnen. Hierna scandeerde het publiek "MVP, MVP". Twee en een halve minuut later completeerde Ovechkin zijn hattrick en scoorde zelfs de 4-2 met een afstandsschot waarbij hij Penguins-verdediger Gonchar als screen gebruikte. Dertig seconden voor tijd maakte Crosby de wedstrijd nog spannend door zijn hattrick te voltooien en de 4-3 te maken. De Capitals konden de Penguins in de laatste dertig seconden van scoren afhouden en namen zo een 2-0 voorsprong in de serie.

De melk is heerlijk in fanart Psychonauts

Deviantgebruiker RobDeunas tekende de onderstaande afbeelding van Psychonauts. Psychonauts was een hele gevarieerde platformer waarin je de hoofden van mensen in moest. Elk hoofd was een compleet andere wereld, en de game is dan ook erg geliefd om zijn uniekheid en humor. Als je de game gespeeld hebt, zul je veel figuren herkennen. Heb je dat niet moet je je gaan schamen, maar onderstaande afbeelding levert dan niet in op de goede compositie en kleurgebruik.


Lelijke monsters en stijlvolle artwork Dead Space Extraction

Na het succes van Dead Space met bijna 1,5 miljoen verkochte exemplaren werkt Visceral momenteel hard aan een Wii-versie: Extraction. Eerder was al bekend gemaakt dat de game meer als House of the Dead zou spelen, een railshooter dus, en in onderstaande screenshots kun je duidelijk de cursor zien waarmee je mag mikken. Ook goed te zien is dat er een co-op functie zal zijn, want op het tweede shot zien we twee verschillende cursors.

Dead Space Extraction komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar de Wii.

Artwork



Screenshots



Junkfood-moeder doodsbang

Vorige week gaf Leanne Salt, 'de dikste moeder van Engeland', nog toe dat ze haar drie kinderen van acht maanden oud, regelmatig junkfood te eten geeft. De 24-jarige Britse is nu bang dat de kinderbescherming haar kinderen komt weghalen. "Ik ben doodsbang dat ze hier ineens op de stoep staan en mijn baby's van me afpakken."

Leanne vindt nog steeds dat er niets mis is met haar levensstijl. "Ik denk dat mijn kinderen gezond zijn en ik voed ze zo goed mogelijk op." Dagelijks krijgen de kinderen ongeveer 1250 calorieën binnen, terwijl kinderen van acht maanden nog geen 800 calorieën per dag nodig hebben. Leanne geeft nu ook toe haar kleintjes regelmatig een slokje wijn te geven. "Ik snap wel dat het er niet goed uit ziet", zegt Leanne, "maar ik zie niet in hoe een paar frietjes of een beetje wijn hen kan schaden. We krijgen er een betere band door. Ze eten gebalanceerd".

Vecht in de ruimte in Star Trek: D-A-C

Deze week gaat ook in Nederland de nieuwe Star Trek-film in première, de eerste film sinds zeven jaar geleden de saga van Picard en consorten tot een einde kwam met Star Trek: Nemesis. Met deze film keren we terug naar het begin van de saga van James Tiberius Kirk, alleen dan met wat meer actie en spektakel dan we gewend zijn van de TV-series. Paramount komt naast de film ook met een game die zich laat inspireren door wat J.J. Abrams naar het grote scherm heeft gebracht. Star Trek: D-A-C zal deze maand te downloaden zijn vanaf Xbox Live Arcade en zal wat later ook nog naar de PC en PSN komen.







FOK! kiest beste DJ van 2009 (stemronde)

dj

In de vele jaarlijkse lijstjes op FOK! kwamen liefhebbers van dancemuziek tot nu toe weinig aan hun trekken. Vanaf dit jaar is er in UVT een verkiezing voor de titel beste DJ van 2009!

Tot vorige week kon iedereen zijn favoriete DJ nomineren. Uit al de genomineerden, is nu een grote lijst gemaakt waaruit iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete DJ. In DIT! topic kun je de lijst met genomineerden vinden en kun je jouw top drie opgeven.

Je kunt stemmen tot zaterdag 9 mei. De stemmen worden daarna geteld, er wordt een nieuwe lijst samengesteld van de 25 populairste DJ's en een nieuwe stemronde gaat dan van start.

Golden Earring wilde wél minuut stilte

De Golden Earring wilde vorige week wel degelijk meewerken aan een minuut stilte voor de doden in Apeldoorn. Dat schrijven de rockers op leeftijd op hun eigen website. In diverse media, waaronder FOK!, kreeg de Haagse band er flink van langs.

Onterecht zo blijkt nu. De technicus was degene die de muziek instartte. Vervolgens weigerde hij de knop weer uit te zetten. De Earring wilde zelfs een lied opdragen aan de slachtoffers.

De Earring op hun site: "In diverse berichten wordt melding gemaakt van het onjuiste feit dat Golden Earring bij een optreden in Ens het houden van 1 minuut stilte in verband met de gebeurtenissen op Koninginnedag te Apeldoorn zou hebben verboden. Integendeel, tussen het management en de promotor is in aanwezigheid van de plaatselijke politie afgesproken dat de promotor om negen uur 1 minuut stilte zou houden. Golden Earring betreurt de onjuiste berichtgeving en heeft steeds al haar medewerking aan dit initiatief van de promotor geboden."

Lees ook de FOK!review over hun nieuwe verzamel-cd.

BMW Sauber zonder KERS in Spanje

Het BMW Sauber-team zal tijdens de Grand Prix van Spanje zonder KERS rijden. Deze keuze is gemaakt omdat het team tijdens het weekend alle tijd wil hebben voor het nieuwe aerodynamische pakket wat voor het eerst gebruikt gaat worden.

Ook tijdens de Grand Prix van Monaco zal het team waarschijnlijk zonder KERS rijden. De oorzaak hiervan is echter te vinden in het circuit. Monaco is een langzaam circuit en heeft nauwelijks lange rechte stukken, waardoor KERS weinig voordeel biedt.

Teambaas Mario Theissen verklaart: "We zullen geen KERS gebruiken op onze auto's in Barcelona. Het gebruiken van zowel KERS als het introduceren van een nieuwe aerodynamisch pakket gaat niet goed samen. Vanaf de Grand Prix van Turkije zullen we KERS weer gaan inzetten."

"We zijn echter wel tevreden over KERS. De techniek heeft tot op heden zonder problemen gewerkt. Zelfs tijdens de regen van Maleisië werkte het", aldus de teambaas.

Huis te koop: $1

Een groot huis met twee verdiepingen is te koop voor één dollar (0.75 euro). Het stulpje staat op een prachtige locatie in Leesburg, Virginia en heeft alleen een likje verf nodig.

Het welbekende addertje onder het gras zit hem in het feit dat het hele huis verhuisd moet worden. Hierdoor lopen de transportkosten een beetje op. De grond waar de ranch met het bouwjaar uit 1880 op staat is niet te koop. H.H.Hunt, de makelaar die eigenaar is van het huis vermeldt dat de koper toestemming voor het transport moet vragen bij het Ministerie van Transport in Virginia.

Ondanks de extreem lage prijs waren er bij aanvang van de verkoop weinig potentiële kopers. Nu het huis op Yahoo staat heeft het huis al meer dan één miljoen hits gehad.  Bekijk het huis hier.

Redwood Shores Studio heet voortaan Visceral Games

Redwood Shores Studio, de studio die het langst werkt onder Electronic Arts, heeft aangekondigd zijn naam te veranderen naar Visceral Games. De afgelopen jaren heeft de studio zich toegelegd op een nieuwe visie en nieuwe doelstellingen, het bedrijf richt zich meet op hoge kwaliteit-games die de grenzen van het actiegenre moeten verleggen en de nieuwe naam representeert wat het bedrijf is en waar het voor staat. Games als Dead Space, Dead Space: Extraction, Dante's Inferno en andere titels die nog in de pijplijn zitten laten zien waar de passie van de ontwikkelaar ligt.

"We are extremely proud of the EA Redwood Shores Studio legacy. The name change to Visceral Games is just the next step in the evolving story of EA's studios. We are not abandoning our past but embracing the future. With an obsessive focus on excellence and a relentless commitment to intense action, Visceral Games is set to execute all future games at the quality, innovation and polish of Dead Space. This is just the beginning. Join us as we forge ahead."

Aldus general manager Glen Schofield.



Eltink niet in Tour-selectie Skil Shimano

Wielrenner Theo Eltink is niet opgenomen in de voorlopige Tourselectie van Skil Shimano. Maandag maakte de Nederlandse wielerploeg twaalf namen bekend die strijden voor de negen startplaatsen in de Tour de France. Het afvallen van Eltink die zes grote rondes gereden heeft, is een verrassing.

Van de twaalf renners die voor Skil Shimano kans maken op de Tour komen er zes uit Nederland: Floris Goesinnen, Kenny van Hummel, Koen de Kort, Piet Rooijakkers, Albert Timmer en Tom Veelers. Daarnaast komen de volgende buitenlandse renners in aanmerking voor een startbewijs: Jonathan Hivert (Fra), Cyril Lemoine (Fra), Thierry Hupond (Fra), Fumiyuki Beppu (Jap), Simon Geschke (Dui) en Robert Wagner (Dui).

Duitsers verstoorden kerken Apeldoorn

Een groep Duitsers heeft zondag diverse kerkbijeenkomsten in Apeldoorn verstoord. Ook andere herdenkingsbijeenkomsten die in het teken stonden van het drama in Apeldoorn werden wreed verstoord.

De Duitsers maken onderdeel uit van een sekte die menen dat de aanslag in Apeldoorn tijdens Koninginnedag een daad was van God. De sekteleden, die onder leiding staan van Horst Schaffranek, vinden de verdeeldheid onder Christenen zo groot dat God wel moest ingrijpen en Karst Tates hiervoor gebruikte. Waarom de Duitsers dan juist verdeeldheid probeerden te zaaien onder diezelfde Christenen is niet bekend. De kerken deden geen aangifte omdat de Duitsers na enig aandringen zelf vertrokken

Van den Boog: "Spelers zijn ook schuldig"

Marco van Basten hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn loopbaan als trainer bij Ajax. Gisteren berichtten we al dat het bestuur achter de oefenmeester stond. Rik van den Boog, algemeen directeur van de Amsterdammers, heeft dit nogmaals onderstreept.

"Een ontslag van Marco van Basten is op dit moment niet aan de orde," laat Van den Boog weten. Ajax ging afgelopen weekend hard onderuit bij Sparta (4-0) en kan de tweede plaats inmiddels vergeten. Toch lost een ontslag volgens de algemeen directeur niets op. "Marco heeft een doorlopend contract. En door een andere trainer neer te zetten is niet gezegd dat dan opeens alles beter is."

Van den Boog ontkent ook dat de chemie tussen Van Basten en de spelersgroep er niet is. "Die is er wél. De spelersgroep is ook zelf schuldig aan de resultaten. Je hoeft niet voor je trainer door het vuur te gaan, het moet in de eerste plaats vanuit jezelf komen als voetballer. Je moet als team het beste willen zijn én de beste speler willen zijn. Van een profvoetballer mag een bepaalde drive worden verwacht."

Toch baalt ook Van den Boog van het mislopen van de Champions League. "Het is duidelijk dat dit consequenties heeft voor volgend seizoen. Daarbij vind ik wel dat we met de spelers die we nu hebben, komend jaar kampioen kunnen worden. We sluiten onze ogen echter niet voor directe versterkingen."

Van der Vlag naar Veendam

Voetbalclub BV Veendam heeft zich verzekerd van de diensten van Peter van der Vlag. De 31-jarige doelman komt transfervrij over van Cambuur Leeuwarden waar hij de laatste vijf jaren onder contract stond. Van der Vlag tekent een contract bij de Groninger club tot medio 2012.

De goalie is geen onbekende voor Veendam. Hij speelde de eerste zeven jaar van zijn profloopbaan in de Langeleegte. In 2003 stapte hij voor een seizoen over naar de Go Ahead Eagles voordat hij in Leeuwarden terecht kwam. In totaal staat Van der Vlag nu op 377 wedstrijden in het betaalde voetbal.

"Met Peter halen wij één van de betere doelverdedigers uit de Jupiler League in huis. Hij beschikt over een schat aan ervaring, hij woont hier als het ware in de achtertuin (Wildervank, red.) en hij wilde zelf ook heel graag terug naar Veendam," aldus algemeen directeur van BV Veendam Jan Korte.

Armstrong wil eigen wielerploeg

Wielrenner Lance Armstrong heeft aangegeven dat wanneer hij zijn fiets definitief in de wilgen hangt een eigen wielerploeg wil beginnen. De Amerikaan zei dit toen hij in Rome het programma van zijn kankerfonds bekend maakte.

"Ik wil heel graag mijn eigen team hebben. Ik ben dan eigenaar, directeur en renner. Als ik een team heb, wil ik ook racen. Het hoeft niet in de Tour of Giro te zijn, maar gewoon omdat ik er plezier in heb. De naam zal gegeven worden door de hoofdsponsor. De kans dat het team er komt, is groot. Ondanks dat het lastig is om sponsors te overtuigen door de economische crisis en het dopingnieuws. In juli is er meer bekend," aldus de Amerikaan in La Gazetta dello Sport.

Serena: "Ik ben de beste ter wereld"

Tennisster Serena Williams vindt zichzelf nog steeds de beste ter wereld. De Amerikaanse werd door de Russin Dinara Safina recentelijk van de eerste plaats op de ranglijst gestoten, maar de Amerikaanse stelde in Rome dat zij veel meer recht op die plaats heeft.

"We weten allemaal wie de echte nummer één is. Ik zeg het maar gewoon, ik ben de beste van de wereld," aldus de jongste van de Williams zusjes die tien Grand Slams gewonnen heeft tegenover nul voor Safina.

Ondanks dat Williams een tennisster is, heeft ze een nieuwe hobby gevonden. "Ik ben aan het schrijven, maar ook weer niet. In mijn hoofd heb ik dat al wel besloten, maar ik heb nog niet daadwerkelijk een pen opgepakt." Ze wil een script voor een film gaan schrijven. "Niets is onmogelijk."

'Gauguin sneed oor Vincent van Gogh af'

Niet Vincent van Gogh sneed zijn oor af, maar collega-schilder Paul Gauguin heeft dat gedaan. Dat stellen Duitse kunstwetenschappers, aldus Britse media. Volgens The Daily Telegraph hebben beide mannen het voorval geheim gehouden, waarvoor ieder zo zijn redenen had.

Van Gogh ging de geschiedenis in als briljant, maar getroebleerd. Een aanwijzing daarvoor was dat Van Gogh zijn eigen oor zou hebben afgesneden. De wetenschappers zeggen nu dat beide schilders op 23 december 1888 ruzie kregen, waarbij Gauguin met een zwaard het oor afhakte.

De twee mannen zouden hebben afgesproken de ware oorzaak geheim te houden. Gauguin om vervolging te voorkomen en Van Gogh om de vriendschap niet te verliezen. Het incident was volgens de onderzoekers aanleiding voor Vincent om twee jaar later zelfmoord te plegen, niet zijn veronderstelde psychische verwardheid.

De Duitsers noemen hun theorie "logisch”. Ze zou bovendien Vincents laatste brief aan Gauguin verklaren: "Jij bent stil, ik zal het ook zijn."


'Gauguin sneed oor Vincent van Gogh af'  (foto: DAG)

Humor in top 3 eerste levensbehoeften

Humor neemt bij Nederlanders de derde plek in op de lijst van primaire levensbehoeften. Dit blijkt uit het jaarlijkse humoronderzoek, uitgevoerd door Intomart GfK in opdracht van Comedy Central. Goede gezondheid (1) en familie/gezin (2) gaan de verrassende nummer drie voor.

Seksleven
Humor blijkt ook belangrijker dan economische zekerheid en een goed seksleven. Voor twee derde van de ondervraagden is het een belangrijk criterium bij de partnerkeuze.

Humor moet zorgen voor een gezellige sfeer en moet niet ten koste gaan van anderen. Grappen over kwetsbare minderheden worden volgens Comedy Central niet gewaardeerd.

Najib Amhali
Najib Amhali is Nederlands bekendste cabaretier, direct gevolgd door Herman Finkers. Verder zijn ook Jochem Myjer en Hans Teeuwen in de lijst te vinden.

Ook de ‘oude rotten’ in het vak zoals Youp van 't Hek, Bert Visscher en Brigitte Kaandorp zijn niet weg te denken uit het humorlandschap.

Wheelman DLC voegt nieuwe missies toe

Ubisoft heeft gisteren de Wheelman DLC voor de Xbox 360 uitgebracht met hierin zes nieuwe "Street Showdown" missies. Één van de missies is gratis, de andere vijf zijn gebundeld voor 400 Microsoft punten. Hetzelfde pakket zal 7 mei voor de PlayStation 3 komen.

Over de PC versie lijkt nog niets besloten te zijn. Een woordvoerder van Ubisoft gaf aan dat er op dit gebied niets aan te kondigen is op het moment.



Vin Diesel sloopt ook in deze game graag

Groot onderzoek omkoping politie

De rijksrecherche is een groot onderzoek gestart onder de naam 'knobbelzwaan'. Onder deze naam doenzij onderzoek naar omkoping van politiefunctionarissen door privédetectives. De recherche is meerdere verdachten op het spoor, waarvan er al één ruim een week vastzit.

De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit, aldus een woordvoerder van het parket Utrecht, dat het strafrechtelijk onderzoek aanstuurt. Er zijn nog geen politiefunctionarissen aangehouden, maar Willem Nijkerk, de Utrechtse officier van justitie, wil wel bevestigen dat een 54-jarige man vastzit. De Telegraaf meldt dat dit privédetective Ton H. is.

Het onderzoek richt zich hoogstwaarschijnlijk op 'het illegaal opvragen van antecedenten uit vertrouwelijke politieregisters'. Particuliere rechercheurs (vaak ex-politiemannen) krijgen met enige regelmaat de opdracht van onder meer werkgevers om sollicitanten te screenen op een crimineel verleden. Het is niet ongebruikelijk dat dit via voormalige collega's van de detectives gaat. Deze collega's zijn nog wel werkzaam binnen het politiekorps.

De Telegraaf meldde dit weekend al dat er bij een privédetective materiaal van het televisieprogramma Peter R. de Vries in beslag is genomen na een huiszoeking in het kader van operatie 'knobbelzwaan'. De in beslag genomen informatie zou onder meer de verblijfplaats van ontsnapte criminelen prijsgeven. Justitie heeft laten weten dat deze informatie gebruikt zal worden 'indien daartoe aanleiding bestaat'.

[upd] Bloedbad op bruiloft in Turkije

Gemaskerde en gewapende mannen hebben op een bruiloft in Turkije een bloedbad aangericht. Tijdens het feest openden de mannen het vuur op de aanwezigen, waardoor zeker 45 mensen zijn omgekomen. Ze gebruikten automatische wapens en handgranaten.

De schietpartij vond plaats in de provincie Mardin, in het zuidoosten van het land. Familieleden van zowel de bruid als de bruidegom horen volgens lokale media bij een beweging die het dorp beschermt tegen de Koerdische PKK. Het is niet bekend of het bruidspaar ook om het leven is gekomen.

Update 8.45 uur
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Bezir Atalay, heeft bekendgemaakt dat een familievete de achterliggende oorzaak van het bloedbad is. Er zijn inmiddels acht mensen gearresteerd door de politie.

Met dank aan Jiyar86 en mouthman voor de submit.

De Toppers op weg naar Moskou

Over negen dagen hoeven ze pas aan de bak, maar de Toppers vertrekken vandaag al naar Moskou. Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom bereiden zich daar voor op het Eurovisiesongfestival, waar ze op 14 mei hun nummer Shine ten gehore zullen brengen.

De eerste repetitie in het Olympisch Stadion in Moskou zal morgen plaatsvinden en aanstaande vrijdag zal Gordon eventjes op en neer naar Nederland vliegen om de finale van X Factor bij te wonen. Zaterdag vliegt hij terug naar Moskou.

De Toppers zullen in de aanloop naar de halve finale van het festival een aantal concerten in de Russische hoofdstad geven. Wanneer zij genoeg stemmen hebben op 14 mei, zullen ze op 16 mei in de finale van het evenement staan.

Vrouw vindt fortuin op straat

Het geld ligt op straat in het Amerikaanse El Paso. De Amerikaanse Letty Armendariz reed met haar auto over een geldzak met daarin 120.000 dollar. Ze heeft het geld netjes bij de politie afgegeven.

Letty was met haar auto op weg naar een pinautomaat toen ze ergens overheen reed. Toen ze ging kijken waar ze overheen reed, zag ze dat het een zak geld was, met daaraan een label waarop het bedrag van 120.000 dollar stond vermeld. Ze twijfelde geen moment en ging ermee naar de politie.

"Waarschijnlijk heeft iemand het geld laten vallen. Ik hoop maar dat die persoon niet wordt ontslagen", aldus de eerlijke vindster. Letty heeft nog geen vindersloon gekregen, maar dat wil niet zeggen dat ze geen aanspraak maakt op het geld. De eigenaar heeft namelijk nog drie weken om zijn eigendom bij de politie op te halen. Als dit niet gebeurt is Letty over een paar weken 120.000 dollar rijker.

Feesten voor bevrijding

Premier Jan Peter Balkenende opent vandaag het nationale bevrijdingsfeest in Zwolle, het startsein voor de bevrijdingsfestivals in heel het land. Op dertien festivals wordt gevierd dat Nederland in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter werd bevrijd, waardoor aan de Tweede Wereldoorlog een einde kwam.

De festivals zijn elk jaar goed voor meer dan 750.000 bezoekers met ruim 250 bands op ongeveer veertig podia. Het organiserende Nationaal Comité 4 en 5 mei liet weten dat enkele festivals bepaalde onderdelen hebben aangepast door de gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn.

Het draait vandaag niet alleen om muziek en feesten. Zogenoemde ambassadeurs van de vrijheid maken voor de negentiende keer per helikopter een tocht langs de evenementen. Onder het motto 'Vrijheid maak je met elkaar' roepen onder anderen Voicst en Typhoon de festivalbezoekers op om zich in te zetten voor vrijheid.

In Amsterdam vindt vanavond de traditionele afsluiting van de viering van de bevrijding plaats met een concert op de Amstel. Koningin Beatrix is hierbij aanwezig. De hoofdstad heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen naar aanleiding van de aanslag op Koninginnedag.

Mass Effect komt naar de iPhone

Er gingen geruchten rond dat Mass Effect zou verschijnen voor de iPhone. Voor de verandering wordt een gerucht bevestigd: Bioware maakt op het officiële forum bekend inderdaad bezig te zijn aan een versie van Mass Effect voor Apple's gewilde telefoon én de iPod Touch.

Er zijn nog een aantal details vrijgegeven: Zo zal het vooral een side-story worden die zich afspeelt tussen deel 1 en 2 in. Al is het een leuke toevoeging, het is geen noodzakelijke aanschaf om van de Mass Effect Trilogie te kunnen genieten, aldus Bioware medewerker Chris Priestly. Een nieuw personage, Jacob, zal een belangrijke rol gaan spelen in het verhaal.

Het gerucht is nu dus bevestigd, wel gaf Chris Priestly aan dat de de screenshots die op het internet ronddwalen waarschijnlijk niet echt zijn.

Zie hier de rechtstreekse quote van het forum:

quote
1 - Yes, this is not a hoax or fake story. BioWare is making a game for the iPhone and iPod Touch based in the Mass Effect universe.

2 - We were going to announce this, but one of the testers at a focus testing group broke the NDA (non-disclosure agreement) and things were revealed before we had the chance.

3 - The game is going to be available for the iPhone AND the iPod Touch.

4 - The story of the game is not a "bridging" story between Mass Effect 1 and Mass Effect 2. It is a cool little side-story about one of the upcoming Mass Effect 2 characters. It is not "required reading" to enjoy the core trilogy, but if a fun optional "extra" game.

5 - The development on this game is being done by a separate, dedicated team with no connection to any Mass Effect DLC development or patches so this is not "the reason there hasn't been new DLC or patches".

6 - BioWare and the Mass Effect team want to branch out in a number of ways with the ME universe, and this is just one example of such branching out. We think the iPhone and iPod Touch are exciting new platforms for games, and this game was designed for these platforms from the ground up.

7 - More information about this game is coming later this month. None of the info that was leaked is 'official' by any means – it was research. We'll have much more information in the future.


Later deze maand zal dus meer (officiële) informatie vrijkomen.

Veel belangstelling voor herdenking Westerbork

Ruim vijfduizend belangstellenden hebben maandag in Westerbork deelgenomen aan de stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De belangstelling was volgens het Herinneringscentrum Kamp Westerbork beduidend groter dan voorgaande jaren. De tocht ging vanaf de ingang van het voormalig kamp naar het Nationaal Monument Westerbork.

Aan de kop van de stoet liepen oud-kampgevangenen. Tijdens de tocht werd een klok geluid. Bij het monument vertelden drie generaties hoe de oorlog hun leven heeft getekend. Na de 2 minuten stilte legden kinderen rozen op de rails.

Dodenherdenking Westerbork (foto: ANP)

Applaus voor koningin Beatrix

Een opmerkelijk moment maandagavond tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Tijdens zijn toespraak haalde burgemeester Job Cohen de aanwezigheid van koningin Beatrix aan, waarna er geapplaudiseerd werd voor Hare Majesteit.

‘Dit jaar in het bijzonder prijzen we ons gelukkig met de aanwezigheid van de Koningin’, sprak Cohen waarna een applaus losbarstte. De Amsterdamse burgemeester doelde hiermee op het besluit van de koningin om ondanks de mislukte aanslag op de koninklijke familie afgelopen donderdag toch aanwezig te zijn bij de herdenking.

Samen met onder meer koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander stond heel Nederland maandagavond om acht uur twee minuten stil ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog.

Na de twee minuten stilte droeg de 18-jarige Manon Slob haar gedicht ‘Dichter bij 4 mei’ voor. Zij is de winnares van de poëziewedstrijd voor jongeren die het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar organiseert.

Behalve de koningin en de prins legden ook onder anderen de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de commandant der strijdkrachten en burgemeester Cohen een krans. De Nationale Herdenking is afgesloten met een defilé.

Amsterdam had vanwege de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de dodenherdenking. Zo konden er minder mensen dan andere jaren terecht op de Dam.


De Nationale Dodenherdenking (foto: DAG)

Unreal Tournament 3 naar versie 2.1 gepatcht

Unreal Tournament 3 heeft een nieuwe update mogen ontvangen, de game draait nu op versienummer 2.1! De patch wordt automagisch gedownload als je de game via Steam speelt, mocht je dat niet doen dan staan hieronder enkele mirrors waar je de 327 MB wegende patch kunt vinden:

BeyondUnreal
Gamer's Hell
AtomicGamer

De patch bevat voornamelijk een hele waslijst aan bugfixes, die je stuk voor stuk hieronder kunt vinden:

quote
UI:

* Disabled wrap for options lists on PC.
* Split out player and bot counts on mixed servers in server browser.
* No longer require double clicking on main menu.
* Fixed problem with vote menu, where list positions and scrollbar get reset after the menu updates
* Fixed issue with 'no password' connection error not asking for a password, when in online play
* Fixed issue with dialog boxes, where button positions are not updated correctly after resolution or message length changes
* Made the Instant Action and Host Game menus properly recover the saved mutator list, when the Mutator menu is not opened.
* Fixed an incorrect call to WorldInfo.TravelFailed, and fixed the 'Incorrect Password' dialog not asking for a password.

Game:

* No longer disable achievements for mods that don't contain code (maps and custom characters).
* Fixed issues with weapons respawning with Duel and with WeaponsRespawn mutator.
* Reduced visibility of DM beacons in darkmatch.
* Fixed greed exploit with redeemer.
* Updated russian localization. Thanks Michael Sokolkov.
* Removed os helper workaround for Windows 2003 server, now that we have a better fix.
* Fixed low gore issue with Titans.
* Fix for wrong team shader in rare cases.
* Fixed dropflag command not working. Also fixes a CTF exploit.
* Fixed excessive link beam decals for listen servers.
* Fixed warfare orb not showing up on minimap on second and subsequent rounds on map where teams switch sides.
* Reduced damage to nodes/cores from dead Titan explosion.
* Reduced damage Titans do to nodes/core with weapons.
* Titan melee doesn't knock down spawn protected players.

Server Administration:

* Fixed problem where maplist entries contain unwanted whitespace, and move invalid maplist entries to a separate 'BadMaps' list, instead of just deleting them
* Fixed bug where the advertised game was wrong after switching gametypes, but only for the startup gametype
* Fixed bug with password being removed from URL, during non-seamless travel on the same server
* Fixed bug where the current game profiles mutators would be carried over into other gametypes
* Added 'MapReplayLimit' to UTMapList; this overrides the same value in UTMapListManager, unless set to -1
* Added code to trim down the size of server details results when they become too large, fixes problem where servers would not be advertised
* Adjusted vote code to end vote rounds early, when all players have voted, and to switch map immediately instead of respecting the 'EndTimeDelay' and 'RestartWait' settings
* In endgame votes, forcibly extend the first vote round by 16 seconds (i.e. the time it takes for the vote menu to popup)
* Added admin-only buttons to the vote menu, which allow admins to force a winning vote
* Fixed non-seamless travel client timeout disconnects.
* Now consider server "pure" with same rules as achievements (custom maps, characters, and Epic mutators + webadmin allowed).
* Adjusted mutator voting to properly account for mutators in the game profile settings (both added and excluded mutators)

Mod support:

* Fixed problem with cooking with -mod and ModShaderCache
* Fixed map makers unable to cook when using Titan Pack assets. May need to delete GlobalPersistentCookerData.upk from My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC
* Added mutator hook for blocking team changes

Level specific:

* Fixed WAR-Confrontation raptor exploit.
* Possible fix for darkmatch memory leak.
* Added refshadercache to patch, so titan content will have shaders compiled.
* Fix for reported rare WAR-Floodgate crash.


PC softwareverkopen USA, blijf juichen voor de underdog!

Ennnnnnn het lijstje begint weer te groeien naar zijn normale doen: DemiGod is gezakt in de lijst. Mijn verwachting is dat deze volgende week al helemaal niet meer voorkomt, zelfde geldt voor Company of Heroes: Tales of Valor. Dit zijn de top tien retailverkopen van 19 tot en met 25 april:

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. World Of Warcraft: Battle Chest
4. Left 4 Dead
5. Empire: Total War
6. DemiGod
7. Company Of Heroes: Tales Of Valor
8. World Of Warcraft
9. Spore
10. The Sims 2 Apartment Life

Rusland stelt internationaal piratentribunaal voor

President Dmitri Medvedev van Rusland heeft gisteren de oprichting gesuggereerd van een internationaal piratentribunaal. Rusland behoort tot de landen die voor de kust van Somalië patrouilleren om de internationale zeevaart te beschermen.

Als bij die operaties Somalische piraten worden opgepakt, weten landen soms niet wat zij ermee moeten. Rusland heeft vorige week 29 piraterijverdachten opgepakt, maar weet nog niet waar zij moeten worden berecht.

"Het is noodzakelijk alle mogelijkheden in overweging te nemen, waaronder misschien de oprichting van een internationaal hof voor dit onderwerp", aldus Medvedev gisteren op de Russische tv.

Volgens het internationaal recht worden piraten al eeuwen als "vijanden van het menselijk geslacht" beschouwd die door elk land mogen worden berecht. In nationale wetgeving is de bevoegdheid van de nationale rechter echter soms niet goed geregeld. Daarnaast willen landen niet graag worden opgezadeld met veroordeelde piraten die hun straf hebben uitgezeten en vervolgens nergens naartoe kunnen.

Napoli-duo alleen weg voor 'krankzinnig' bedrag

Napoli is niet van plan om komende zomer afstand te doen van Ezequiel Lavezzi en Marek Hamsik. Beide spelers waren dit seizoen al regelmatig onderwerp van transfergeruchten.

Lavezzi, een Argentijnse aanvaller, werd onlangs gelinkt aan Chelsea en Manchester City, terwijl ook Marek Hamsik in verband werd gebracht met een transfer naar de Premier League. West Ham United zou interesse hebben in de middenvelder uit Slowakije.

Napoli-president Aurelio de Laurentiis geeft echter aan dat de club het tweetal wil behouden. "Ze zullen niet worden verkocht," vertelt hij tegenover Radio Kiss Kiss.

Volgens De Laurentiis kan alleen een hoog bedrag zijn besluit veranderen. "Beiden blijven hier, tenzij er een krankzinnig bod komt dat niet te weigeren is. Want daarmee kunnen we dan veel nieuwe spelers terugkopen."

Shearer hekelt gedrag van herrieschopper Barton

Voor Joey Barton zit het seizoen in de Premier League erop. De middenvelder van Newcastle United maakte tegen Liverpool zijn rentree en werd voor een gemene tackle van het veld gestuurd.

Barton kwam op 28 januari voor het laatst in actie. De 26-jarige voetballer kampte met een gebroken middenvoetsbeentje en mocht tegen Liverpool eindelijk weer meedoen. In de slotfase, toen Newcastle met 2-0 achter stond, gleed hij met twee benen hard in op Xabi Alonso.

De middenvelder kreeg een logische rode kaart en wordt waarschijnlijk voor drie duels geschorst. "Ik ben erg teleurgesteld in hem," reageerde manager Alan Shearer na afloop. "Ik had hem nog zo gewaarschuwd. Het was een idiote tackle en een terechte rode kaart."

Joey Barton heeft in Engeland de afgelopen jaren een slechte reputatie opgebouwd. Vorig jaar zat hij zes maanden in de cel wegens een mishandeling op straat. In zijn periode bij Manchester City sloeg hij teamgenoot Ousmane Dabo het ziekenhuis in.

'Kaká naar Real als Pérez voorzitter wordt'

AC Milan-vedette Kaká vertrekt komende zomer naar Real Madrid als Florentino Pérez daar de nieuwe voorzitter wordt. De vader van de Braziliaanse ster zou dat hebben gezegd tegenover de Spaanse krant AS.

Volgens het medium wil Kaká bij AC Milan vertrekken, omdat de club bereid was om mee te werken aan een transfer naar Manchester City. De Braziliaan speelt sinds 2003 bij de Rossoneri, nadat hij zijn loopbaan begon bij Sao Paulo.

Zijn vader, Bosco Leite, lijkt vrij zeker van de transfer. "Kaká gaat naar het Real Madrid van Florentino Pérez." Real Madrid kiest volgende maand een nieuwe voorzitter en Pérez, die tussen 2000 en 2006 onder andere Zidane, Ronaldo en Beckham naar Madrid haalde, is de belangrijkste kandidaat.

Pérez heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld. De verwachting is dat hij dat komende week gaat doen, aangezien Real Madrid nauwelijks nog kans heeft op de Spaanse landstitel.

Condoommuur op bevrijdingsfestivals

Op bevrijdingsfestivals in Haarlem en Groningen zijn vandaag voor het eerst condoommuren te vinden. Met het ludieke initiatief wil de stichting Stop Aids Now! veilig vrijen en het tegengaan van soa's onder de aandacht van de jeugdige bezoekers brengen.

Op de condoommuren van 2 bij 6 meter is met behulp van honderden condooms het woord 'aids' gevormd. Iedereen die een condoom pakt, laat op symbolische wijze een beetje aids verdwijnen, aldus de stichting.

De condoommuur is in de loop van 2009 te vinden op meer grote evenementen waar veel jongeren te vinden zijn, zoals Dauwpop, Bospop en het Nelson Mandela Festival in Rotterdam. Wereldwijd leven op dit moment 33 miljoen mensen met dit virus. Inmiddels zijn meer dan 25 miljoen mensen aan aids overleden.

LeBron James MVP van NBA

LeBron James heeft de titel van Most Valuable Player van de NBA opgeëist. James is de jongste speler die deze titel krijgt sinds Karl Malone in 1979.

Met gemiddeldes van 28.4 punten, 7.6 rebounds en 7.2 assists bleef King Kobe Bryant en Dwayne Wade voor. Kobe Bryant wist de prijs vorig jaar nog te winnen.

Het team van James, Cleveland Cavaliers, versloeg in de eerste ronde van de play-offs de Detroit Pistons met 4-0. De volgende tegenstander zijn de Atlanta Hawks.

Verkoolde Nazi's in Wolfenstein trailer

Wolfenstein is momenteel in ontwikkeling bij Raven Software. In deze WWII-shooter gaan spelers de strijd aan tegen de Nazi's zoals we van Wolfenstein gewend zijn. De game kent echter wapens die voor de setting in de game hun tijd ver vooruit zijn. In de intro konden we al genieten van één zo'n wapen, en vandaag komt daar een tweede bij. Om te zien hoe je met dit wapen de pleuris laat uitbreken is te zien in de onderstaande video. Wolfenstein komt later dit jaar uit op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Mallya: "Ik vervang dit jaar geen rijders"

Force India-teambaas Vijay Mallya is niet van plan om dit Formule 1-seizoen om dit jaar nog een van zijn coureurs te vervangen. Eerder deze week had testrijder Vitantonio Liuzzi nog aangegeven te azen op een stoeltje, maar de Italiaan blijft volgens Mallya op de reservebank zitten.

In GPWeek deed de Indiër de geruchten omtrent wisselingen in zijn team af als onzin. "Ik weet niet waar dit vandaan komt, maar ik vind stabiliteit altijd erg belangrijk. Ik heb Adrian altijd een groot talent gevonden en hij wordt elke race beter. Giancarlo heeft bijzonder veel ervaring en dat betaalt zich uit in waardevolle feedback voor de engineers. Ik heb geen plannen om dit seizoen iets te veranderen en om het nu al over de rijders voor 2010 te gaan hebben, lijkt me een beetje prematuur. Daar ben ik nog niet mee bezig."

Word een super schurk in drie stappen met Henry Hatsworth

Henry Hatsworth is al een poosje uit voor de Nintendo DS. Toch weerhoudt dat er ons niet van om af en toe eens iets leuks te posten. Games die al uit zijn, blijven immers vaak terugkomen in het nieuws. Bovendien willen jullie allemaal dolgraag weten hoe jullie een super schurk kunnen worden, toch? Met de onderstaande video heb je het in drie stappen voor elkaar. Het enige nadeel is dat wel een gewone schurk moet zijn om de drie stappen te kunnen voltooien.



Henry Hatsworth biedt een combinatie van puzzelelementen op het onderste scherm en 2D platformgame op het bovenste scherm.

Higgins pakt wereldtitel snooker

John Higgins is vandaag voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen snooker geworden. Higgins versloeg in de finale Shaun Murphy met 18-9.

Higgins legde gisteren en vanmiddag al een stevige basis voor zijn derde wereldtitel door een voorsprong te nemen van 16-8. Murphy kon het tij in de avondsessie niet meer keren en drie frames later was de overwinning voor de als vijfde geplaatste Schot een feit.

De titel levert Higgins 280.000 euro op. Eerder wist Hendry al 175.000 euro bij te schrijven op zijn rekening, dankzij een maximumbreak van 147.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.