300N Router-reviews sitecom actie

Review Sitecom 300N Router:



We kregen op 1 augustus de router binnen en ik ben gelijk enthousiast bezig gegaan om hem te installeren op onze Acer laptop met Windows XP.

]


In de doos vond ik de router, een adapter, usb-stick, een utp-kabeltje, een installatie cd-rom en een handleiding als een soort poster. Op de handleiding stond duidelijk wat ik moest doen om de router te installeren

]


De handleiding werkt met afbeeldingen waarop duidelijk te zien is wat je moet doen.

]


Ik heb de handleiding bekeken en daarna begon ik met de installatie van de software, dit ging erg makkelijk. De cd-rom had een duidelijke structuur waardoor het makkelijk was om snel de software goed te installeren. Het spreekt voor zich.

]


Nu kon ik de usb-stick in de usb-poort van de laptop doen en een kabeltje laten lopen van de kabelmodem naar de router.

]


De router stond op zijn plek, de stekker van de router kon in het stopcontact. Nu gingen we naar stap 2 van de installatie. Daarvoor moest ik eerst een knopje op de router en daarna op de usb-stick 2 tellen vasthouden. Daarna zou het moeten werken.

Ik zie op de laptop in de menubalk rechts onderin een aantal blauwe streepjes staan, er is contact! De router is aangesloten en hij werkt. Het hele proces ging makkelijker dan ik verwachtte, de installatie werkt precies zoals de handleiding aangeeft. Het is voor een leek goed te doen om deze router zelf te installeren.

(tot zover de review over de router, hieronder heb ik nog een stukje geschreven over de poging om op het internet te komen)


De internet verbinding

Ik probeer direct een internet pagina te openen. Dit werkt nog niet.

Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoe ik de internetverbinding voor elkaar kan krijgen. Jaren geleden hebben we een kabelverbinding tot stand gebracht met een set-up wizard op een @Home cd-rom en nooit problemen gehad.

In de handleiding staat dan dat je voor troubleshooting terecht kan op de cdrom. Hierop staat een uitgebreidere handleiding. Helaas is deze in het Engels. Nu heb ik een prima begrip van de Engelse taal, maar in combinatie met allerlei specificaties en computerbegrippen, snap ik er helemaal niks van. Ik vrees dat het met zo’n uitgebreide handleiding in het Nederlands niet duidelijker was geweest.



Ik kom uiteindelijk bij een klikbare link in de handleiding en beland op een pagina met gegevens over de router, de internet status e.d. Helaas weet ik te weinig van internet om hier iets mee te kunnen.

Ik besluit Ziggo te bellen om te kijken of zij me verder kunnen helpen. Een man van de klantenservice vertelt me waar ik de computernaam in moet voeren. Dit heb ik gedaan en daarna had ik verbinding!

Nu kwam mijn broertje langs die in de ICT werkt en die kwam erachter dat wij geen beveiliging op ons netwerk hadden. Ik wist niet eens dat dit kon. Hij heeft dit geregeld en daarna ben ik gaan internetten.

De volgende dag: geen verbinding. Mijn broertje heeft naar de instellingen gekeken, maar kan niks vinden. Soms is er verbinding en soms niet. We hebben de usb-stick ook in onze pc met Windows Vista gedaan en daar werd de internetverbinding automatisch tot stand gebracht, maar ook daar valt de verbinding random weg. Nu hebben we dus een draadloze verbinding, met een draadje ernaast voor de zekerheid.