CD: VA - A Nightmare Outdoor - Symp.toms Vol. 3

Van het label Symp.tom, een sublabel van het Neophyte label, komt A Nightmare Outdoor - Symp.toms Vol. 3. Dit label richt zich op de donkerdere en experimentelere hardcore. Na iedere Nightmare Outdoor wordt er een cd uitgebracht. De opnamen voor dit exemplaar zijn gemaakt op "A Nightmare Outdoor 2007" (15-09-2007). We worden verblijd met een liveset van Mindustries en een live PA van Synapse & Sei2ure.

A Nightmare Outdoor – Symp.toms Vol. 3

De schijf is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is de dj-set van Mindustries. De set begint met het nummer 'Blind' van Ophidian, dat start met een diepzinnig stukje over de wind. Daarna komt er een gefilterde bas in die, samen met een sinister geluid, gelijk de toon zet. Het viel natuurlijk te voorspellen dat er binnen enkele seconden een bas met een zware distortion zou volgen, maar dat maakt het niet minder lekker. Pas echt heftig wordt het bij de track 'Outside Agency & Mindustries - Carnage in c-minor'. Veel bas, distorted high-hats en een heimachine op de achtergrond. Wat een geweldig grimmige sfeer ademt dit nummer uit! Dat geldt trouwens ook voor de rest van de liveset. Hard, duister en vol dynamiek. Bovendien wordt er ook retestrak gemixed. Uiteraard liggen de beats netjes over elkaar, maar juist het eq-en en de timing zijn bijzonder goed. Aangekomen bij 'The Outside Agency - The new master VIP' wordt er een favoriet trucje uitgehaald; namelijk variëren in basskicks. Misschien erg uitgemolken, maar over het algemeen is het een geniaal trucje dat ook nu weer werkt.

De Live PA van Synapse & Sei2ure, het tweede deel, is wat harder van toon dan de liveset van Mindustries. Synapse & Sei2ure leveren een redelijke back2back live PA af. De muzikaliteit verdwijnt soms wat naar de achtergrond, maar gelukkig wordt dat weer gecompenseerd door het ontzettende gebeuk dat er voor in de plaats komt. Daarmee is dit album perfect in balans: hard aan het begin, nog harder aan het einde.

ARTIEST

Dit experiment is geslaagd, ook al is het jammer dat Synapse & Sei2ure soms iets te veel doordraven in zielloos gebeuk. Stevige hardcore met genoeg industrial geluiden. Een muur van geluid komt gedurende een uur en tien minuten uit je speakers. Na de eerste keer luisteren merk je niet dat de muziek naar verloop van tijd steeds harder wordt. Het is een goede cd en niet alleen voor de mensen die er bij zijn geweest. Ook als je Nightmare Outdoor hebt gemist, zul je veel plezier hebben aan deze cd.


Tracklist:

Mindustries

01. Ophidian - Blind
02. The Outside Agency & Mindustries - The burden hardest to bear
03. Pattern J - Inside my blood
04. The Outside Agency & Mindustries - Carnage in c-minor
05. Enzyme X - Rauwkost
06. Dr. Macabre - Hardcore basic
07. The Outside Agency - The new master VIP
08. The Outside Agency & Mindustries - Schermutselingen
09. Sidephex - Solitary confinement
10. The Outside Agency - Sithspawn (Petrochemical remix)
11. Catscan - Drive by
12. The Outside Agency - The neutralizing agent
13. Mindustries - Beat the system
14. Sidephex - Elkeholic

Sei2ure vs. Synapse

15. Sei2ure - Visual contact
16. Synapse - Renoised sine
17. Sei2ure - Zinc
18. Synapse - Nifty tick
19. Sei2ure - Kaos communication
20. Synapse - Crispy kick


Youtube: Synape & Sei2ure live @ A Nightmare Outdoor




Links:

http://www.symptom.nl/
http://www.nightmareoutdoor.nl/


Label: Symp.tom Releasedatum: 22 november 2007
Waardering: