FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 februari 2008

Zwangerschap beïnvloedt geheugen vrouw

Icoon Wetenschap Zwangerschap leidt bij veel vrouwen tot aanzienlijk geheugenverlies. Dit is de uitkomst van een studie, uitgevoerd door onderzoekers, verbonden aan the Australian Catholic University in Melbourne.

De verminderde geheugencapaciteit bij zwangere vrouwen is te vergelijken met het verschil tussen gezonde 20-jarigen en 60-jarigen. Onderzoekers Henry en Peter Randell hebben in totaal meer dan duizend vrouwen, zwanger en niet zwanger, aan hun geheugentests onderworpen. De vrouwen die in blijde verwachting waren hadden moeite met het onthouden van vooral nieuwe informatie, zoals onbekende namen en telefoonnummers. Reeds bekende gegevens wisten zij zich wel moeiteloos te herinneren. Opmerkelijk is dat het geheugen van de onderzochte vrouwen na de bevalling niet meer op hetzelfde niveau van voor de zwangerschap terugkwam.

Dat de zwangerschap de cognitieve vaardigheden beïnvloedt, is voor de wetenschappers wel duidelijk, maar de exacte reden kunnen zij niet achterhalen. Gedacht wordt aan omstandigheden die veel energie vergen van de aankomende moeders. Stress, slapeloosheid of de voorbereiding op een nieuw leven gelden hierbij als de belangrijkste factoren.

Met minister Verhagen mee naar VN-Mensenrechtenraad

Potentiële politici en diplomaten in de dop opgelet: Minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen gaat begin maart naar de VN-Mensenrechtenraad in Genève, en jij kan hem vergezellen.

Minister Verhagen wil tussen 3 en 5 maart een jongere meenemen naar de Mensenrechtenraad in Genève. De raad is het belangrijkste mensenrechtenorgaan van de Verenigde Naties en doet onderzoek naar mensenrechtenschendingen, brengt rapportages uit en spreekt regeringen aan op de situatie in hun land.

De minister roept studenten en andere jongeren op mee te doen aan de selectie voor de vertegenwoordiger die met hem mee zal reizen naar Zwitserland. "Het is een uitgelezen kans om te ervaren hoe het er tijdens zulke internationale bijeenkomsten aan toe gaat, en om te zien hoe Nederland optreedt om de mensenrechten wereldwijd te bevorderen."

Ben je tussen de 16 en de 24 jaar, ben je geïnteresseerd in mensenrechten en wil je begin maart met minister Verhagen mee naar Genève, mail dan uiterlijk 8 februari je CV en een motivatie van maximaal driehonderd woorden naar dvl-ab@minbuza.nl, onder vermelding van 'Mee naar de VN-mensenrechtenraad'. Leg in je motivatie uit waarom jij de ideale kandidaat bent om met de minister mee te gaan naar de VN-mensenrechtenraad. Ook vragen over de procedure kun je via dit e-mailadres stellen.

Praat er over mee op het forum

Nieuwe TGV gaat 360 km/u

Icoon VervoerHet Franse bedrijf Alstom heeft vandaag in de Franse havenstad La Rochelle een nieuwe generatie TGV gepresenteerd. De AGV (Automotrice à Grande Vitesse) haalt een dienstsnelheid van 360 kilometer per uur en werd in het bijzijn van de Franse president Nicolas Sarkozy gepresenteerd. Met een snelheid van 360 kilometer per uur kan de nieuwe TGV 40 kilometer per uur harder rijden dan zijn voorgangers en concurrenten, zoals de Duitse ICE.

In tegenstelling tot de meeste treinen, wordt de AGV niet aangedreven door een locomotief, maar door motoren die gelijkmatig onder de wagons zijn verdeeld, zodat er meer ruimte ontstaat voor passagiers. Door deze aanpassingen verbruikt de trein 15 procent minder energie, al spelen ook de verbeterde aërodynamica en een andere indeling van de aandrijving een grote rol. Aan de nieuwe hogesnelheidstrein ging tien jaar van onderzoek en ontwikkeling vooraf. De AGV zal in Frankrijk, Italië en België gebouwd worden. De nieuwe AGV is al flink getest en haalde daarbij een topsnelheid van 574,8 kilometer per uur.

Hier kan je de foto bekijken van de nieuwe TGV.

Testdag Bahrein 05-02-2008

Net als gisteren heeft Kimi Räikkönen ook vandaag de snelste tijd gereden op het Bahrein International circuit. De regerend wereldkampioen reed een tijd van 1:30.595 en was daarmee veruit het snelste. Luca Badoer moest bijna twee seconden toegeven op de tijd van de Fin.

Räikkönen deed een simulatie van een Grand Prix-weekend. De Fin reed drie kwalificatiessessies en een volledige race-afstand. Voor Toyota waren er meer problemen. Beide coureurs hadden veel last van een haperende versnellingsbak. Timo Glock zet de derde tijd neer terwijl Jarno Truli niet verder kwam dan een vierde en laatste positie.

Morgen komt Felipe Massa voor het eerst in Bahrein in actie. Hij neemt het stuur over van Luca Badoer.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Kimi RäikkönenFerrari01:30.59577
2Luca BadoerFerrari01:32.23064
3Timo GlockToyota01:32.88971
4Jarno TrulliToyota01:33.37960

Jong stelletje overvalt bank uit liefde

Een stelletje uit het Belgische Gent moest gisteren voor de rechtbank van Dendermonde verschijnen, omdat ze op 17 augustus vorig jaar een bank hadden overvallen. Het stelletje had echter een goede reden voor de overval. "Van onze ouders mochten we niet trouwen, maar we wilden dat zo graag en hadden geen geld. Daarom pleegden we die overval", vertelde de negentienjarige Gizlane.

De liefde is volgens het meisje en haar eveneens negentienjarige vriend Hadi C. het enige motief voor de overval. Het smoorverliefde stel overviel een bank in het Vlaamse Schellebelle. Ze bonden de eigenaar van de bank vast en maakten zo'n vijfduizend euro buit.

Na de laffe overval vluchtte het stel op een motor maar verloor tijdens een valpartij een deel van de buit. Tot overmaat van ramp belandde het duo wegens wegwerkzaamheden in een put en raakte gewond. Gelukkig voor hen was een chauffeur zo vriendelijk het tweetal een lift aan te bieden. De buit hebben ze echter wel moeten achterlaten.

Bij de valpartij moest Gizlane ook haar bril achterlaten. Het montuur was zo bijzonder, dat een opticien nog exact wist aan wie hij deze had verkocht. Het werd zo een koud kunstje de jongedame op te pakken. Hadi werd op acht oktober in zijn klas in de boeien geslagen.

De nieuwsgierige rechter wilde nog wel even weten of het stelletje nog steeds met elkaar ging. "Natuurlijk", klonk het blijde antwoord. Volgens het Openbaar Ministerie verdient het edele tweetal het om vijf jaar op water en brood te moeten. Hun ouders hebben inmiddels hun zegen gegeven. Zodra de twee weer eenmaal op vrije voeten zijn, mogen ze van hun ouders met elkaar in het huwelijksbootje stappen.

Taart vestigt wereldrecord

Icoon OpmerkelijkEen Duitse Schwarzwälder Kirschtaart is officieel uitgeroepen tot grootste taart ter wereld. De reusachtige lekkernij is opgenomen in de lijsten van het Guinness Book of Records. Dat is vandaag bekendgemaakt door de bakker die de taart van 3000 kilo maakte.

De taart had een doorsnee van tien meter en was bereid met zevenhonderd liter slagroom, ruim 5600 eieren, 110 liter Kirschwasser-likeur en ruim achthonderd kilo kersen. De taart, die goed was voor 16.000 porties, was in 2006 gemaakt voor een themadag in een Zuid-Duits pretpark.

Rode kaart Meerdink geseponeerd

Martijn Meerdink krijgt ondanks zijn rode kaart gisteren (FC Groningen - Roda JC) geen schorsing. Dat heeft de KNVB besloten.

De Groningse aanvaller zette een sliding in op de bal, maar kwam wel van achteren. Cheik Tioté werd weliswaar geraakt maar pas nadat de bal gespeeld was. Toch gaf scheidsrechter Bossen de rode prent. Heel Euroborg was vol ongeloof zo ook trainer Ron Jans: "Volgens mij was het niet eens een overtreding. Maar verder wil ik niets over de scheidsrechter zeggen."

Ruud Bossen heeft zelf inmiddels ook aangegeven dat hij voor de tackle van Meerdink geen rood had moeten geven.

Button: "Nog veel werk aan auto"

Tijdens de tests voor 2008 staan de Honda's regelmatig onderin. Na het debacle van 2007 moet 2008 het jaar van de Japanners worden.

Jenson Button laat weten dat het team er nog lang niet is: "Ik ben tevreden met de betrouwbaarheid van de auto. We hebben deze week progressie gemaakt, maar er is nog genoeg te doen. De auto is helemaal nieuw, wat betekent dat we vanaf nul beginnen als we aan de set-up werken. De nieuwe ECU heeft ook wat problemen met de bestuurbaarheid van de auto onthuld."

Manchester City haalt Benjani

Benjamin Mwaruwari, voetballend onder de naam Benjani, heeft dinsdag een contract voor de duur van 2,5 jaar bij Manchester City getekend. De spits uit Zimbabwe wordt van Portsmouth overgenomen en zou ruim vijf miljoen euro kosten. Dit seizoen was de speler al goed voor twaalf treffers.

Manchester City blies de overgang van Benjani op 31 januari, de laatste dag van de transferperiode, af. De reden hiervoor waren de twijfels omtrent de fysieke gesteldheid van de speler. Portsmouth riep hierop de hulp in van de Engelse voetbalbond (FA).

Uiteindelijk bereikten de twee ploegen toch een akkoord, maar was de prijs aanzienlijk lager dan in eerste instantie was afgesproken. Mocht Benjani meer dan 75 wedstrijden voor zijn nieuwe club spelen, dan wordt het transferbedrag verdubbeld. De Zimbabwaan kan aanstaande zondag, tijdens de derby tegen stadsgenoot Manchester United, al debuteren.

Kaká wil bij AC Milan afsluiten

Kaká heeft laten weten dat hij zijn actieve carrière als voetballer bij AC Milan wil afsluiten. De Braziliaan hoopt in de toekomst als aanvoerder van het team te kunnen fungeren.

"Ik wil mijn loopbaan beëindigen bij AC Milan," liet de Braziliaanse speler in de Spaanse media weten. Deze uitspraak zal een schop tegen het zere been van Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid, zijn. De preses doet al geruime tijd verwoede pogingen om de speler naar Madrid te halen.

Kuijt teleurgesteld over mislopen selectie

Dirk Kuijt baalt ervan dat hij niet is opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal, dat aanstaande woensdag tegen Kroatië oefent. De laatste maanden kon de speler van Liverpool elke keer op een invitatie van bondscoach Marco van Basten rekenen.

"Ik heb tijd nodig om deze klap te verwerken," liet Kuijt in een reactie weten. "Ik ben hevig teleurgesteld dat ik buiten de selectie ben gelaten. Ik speelde in 39 van de laatste 42 interlands van Oranje mee."

Kuijt kent momenteel een mindere periode bij The Reds. In de laatste twaalf duels van de club wist de voormalig speler van FC Utrecht en Feyenoord niet meer te scoren. Bovendien komt het Europees kampioenschap voetbal steeds dichterbij, waardoor het aannemelijk wordt dat hij moet vrezen voor een plekje bij het keurkorps van Van Basten.

[Upd] KNVB straft Veendam en AGOVV

BV Veendam heeft drie punten in mindering gekregen van de KNVB. De club uit Veendam voldoet niet aan de eisen die worden gesteld aan een jaarverslag.

De eerstedivisionist boekte voor het eerst sinds jaren een positief resultaat, maar had de transferopbrengsten van Marnix Kolder en Niek Loohuis daarin meegerekend. Dat is volgens de voetbalbond in strijd met de regels. Veendam voorzitter Jan Korte bevestigde dinsdag de puntenaftrek. "We hebben nog bezwaar aangetekend, maar zij zien het anders. Helaas, want we waren voor het eerst sinds jaren in zwarte cijfers geëindigd.”

Veendam zakt door deze maatregel van de dertiende naar de veertiende plaats in de Jupiler League.

Update:

Ook AGOVV Apeldoorn heeft van de KNVB drie punten in mindering gekregen. De club uit de Jupiler League heeft, net als BV Veendam, een foutieve jaarrekening over het voetbaljaar 2006/2007 ingediend. Door deze sanctie zakt de ploeg een plaats en staat nu zeventiende. De voorsprong op FC Eindhoven, dat op de laatste plaats staat, bedraagt nu nog maar twee punten.

Roken is ook voor de Wii dodelijk

Icoon DigitalHet is al jarenlang bekend dat (mee)roken slecht is voor je gezondheid. Maar gamefabrikant Nintendo heeft een nieuwe reden gevonden om te stoppen met roken: de verslaving kan namelijk ook de ‘gezondheid’ van spelcomputer Wii aantasten. Het bedrijf heeft daarvoor gewaarschuwd in een persbericht nadat er veel klachten waren binnengekomen van klanten die het onlangs verschenen spel Super Smash Bros Brawl (SSBB) hadden aangeschaft. De schijfjes waarop dat spel werd geleverd, zouden niet goed leesbaar zijn.

Volgens Nintendo lag het probleem niet bij de schijfjes, maar door de vervuiling van de optische drive in de spelcomputer met tabaksaanslag. Als de Wii in een ruimte staat waar veel mensen lekker zitten te paffen, kan de lens zo smerig worden dat er leesfouten optreden. Het probleem was niet eerder ontdekt, omdat het zich alleen bij gebruik van dual-layer-dvd’s zou voordoen. SSBB is – in tegenstelling tot het gros van de Wii-spellen tot nu toe – op zo’n disc uitgebracht. De ‘zieke’ Wii’s kunnen heel makkelijk weer worden opgelapt door de lens schoon te maken. Nintendo heeft laten weten dat gratis te zullen doen. Het spel SSBB is nu alleen nog in Japan te koop.

Kijk voor meer gamenieuws op FOK! Games

Debuut Alves bij Middlesbrough aanstaande

Afonso Alves, de nieuwste aanwinst van Middlesbrough, kan aanstaande zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Fulham zijn debuut maken. De Braziliaanse speler, die van SC Heerenveen overkomt, kreeg dinsdag zijn visum binnen en is daarom speelgerechtigd.

Middlesbrough kon aflopen zondag nog niet over Alves beschikken, omdat het benodigde formulier nog niet binnen was. Kort voor het sluiten van de internationale transfermarkt tekende de Braziliaan een contract voor de duur van 4,5 jaar. vorig seizoen mocht de aanvaller zich nog topscorer van de Eredivisie noemen. Hij trof toen maar liefst 34 keer doel.

Einde seizoen voor Van den Ouwenland

Het seizoen is voorbij voor Joep van den Ouweland. De middenvelder van De Graafschap liep vorige week, tijdens een training van zijn club, een blessure op. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de speler de binnenband van zijn knie heeft afgescheurd en ook zijn meniscus zou zwaar beschadigd zijn.

Verder bestaat ook nog het vermoeden dat de voorste kruisband van Van den Ouweland is afgescheurd. Dit liet Han Berger, manager voetbalzaken van De Graafschap, op de website van de club weten. Het herstel van de 23-jarige speler gaat naar verwachting maanden duren.

Mogelijke keeperswissel bij VVV-Venlo

André Wetzel, trainer van VVV-Venlo, heeft openlijk bekend dat hij twijfelt aan eerste doelman Danny Wintjens. De keeper van de Limburgse formatie ging afgelopen weekend, tijdens het treffen tegen Sparta Rotterdam (2-0), twee keer in de fout.

Hierdoor heeft Wetzel in overweging genomen om Kevin Begois, die eerder dit seizoen de eerste keus was, terug onder de lat te zetten. "Hij verloor zijn plaats destijds na een aantal blunders," liet de oefenmeester in het AD optekenen. "Als zijn vervanger vervolgens ook de fout ingaat, kan Kevin die plek natuurlijk ook weer terugkrijgen. De komende dagen neem ik een beslissing."

Reserves PSV spelen gelijk tegen RKC

PSV heeft vanmiddag op trainingscomplex De Herdgang een oefenduel tegen een combinatieteam van RKC Waalwijk gespeeld. Tijdens het duel werd er niet gescoord.

De Eindhovense formatie bestond voornamelijk uit reservespelers. Deze groep werd aangevuld met voetballers uit de jeugd. Er waren geen internationals van de partij, aangezien zij deel uit maakten van de nationale selecties. Ook RKC Waalwijk trad aan met voornamelijk reservespelers van het eerste team. Ook nam een aantal voetballers van Jong RKC Waalwijk deel aan het duel.

High Road krijgt ProTour-licentie

Team High Road heeft van de UCI een ProTour-licentie gekregen voor komend seizoen.

De ploeg, die vorig jaar nog reedt onder de naam van T-Mobile, rijdt op een Amerikaanse licentie en het hoofdkwartier verhuist dan ook van het Duitse Bonn naar San Luis Obispo in Californië. "We zijn een internationaal team en daar zijn we trots op", liet manager Bob Stapleton weten. "We blijven echter verbonden met ons logistieke centrum in Duitsland en onze uitstekende werknemers daar." Het dopingverleden van T-Mobile blijft de ploeg echter achtervolgen. Zo word team High Road geweerd uit de Giro d'Italia.

Hitzfeld na EK bondscoach Zwitserland

Otmar Hitzfeld wordt na het Europees kampioenschap bondscoach van Zwitserland. Op dit moment is Hitzfeld nog trainer van Bayern München.

"Ik ga er vanuit dat ik in de komende drie weken een contract in Zwitserland onderteken," aldus Hitzfeld. De 59-jarige succestrainer stopt na dit seizoen als trainer van Bayern München. Hij was trainer van SC Zug, FC Aarau en Grasshoppers, voordat hij via Borussia Dortmund bij Bayern kwam. Met Dortmund (1997) en Bayern (2001) won hij de Champions League. Hitzfeld was nog nooit eerder bondscoach.

Gemeente Den Haag gaat ADO niet redden

De gemeenteraad van Den Haag wil niet langer geld steken in ADO Den Haag. De club kampt met een miljoenenschuld.

De coalitiepartijen VVD en PvdA, samen goed voor een meerderheid in de raad hebben het helemaal gehad met de armlastige voetbalclub. De gemeente weigert een lening van 6,8 miljoen euro kwijt te schelden. We hebben ons als gemeente de afgelopen zeven jaar ingezet voor een nieuw stadion en kantoren die ADO extra inkomsten opleveren. Het moet niet zo zijn dat ADO elke keer als het misgaat bij de gemeente aan kan kloppen voor geld. Een club die betaald voetbal speelt moet zichzelf kunnen bedruipen," aldus PvdA-raadslid Gerard Verspuij.

VVD raadslid Rob van de Laar heeft dezelfde mening:"Dit is een signaal aan de club en aan de investeerders. Er zijn nog constructies mogelijk, maar dan moet er hard gewerkt worden door de betrokken partijen", aldus Van de Laar. Beide partijen willen niet dat de club failliet gaat. "Dat zou zonde zijn, maar het houdt wel een keer op. De club moet zelf sponsors en financiers kunnen vinden."

ADO heeft op korte termijn bijna zeven miljoen euro nodig om het seizoen uit te kunnen spelen. Er wordt nog wel overleg gevoerd met externe financiers, maar ook daar moet snel zaken mee worden gedaan. Eigenlijk had er voor 1 februari financiële duidelijkheid moeten zijn, maar de onderhandelingen geven de club nog wat uitstel. Als ADO failliet gaat, verliest het de KNVB-licentie.

Turkije eist onderzoek naar brand Duitsland

Icoon PolitiekTurkije wil een onderzoek naar de brand in een woonblok in de Duitse stad Ludwigshafen, die aan negen Turken (waarvan 5 kinderen) het leven heeft gekost. De Turkse functionarissen willen weten of de brand een ongeval was, of dat allochtonen- en buitenlandershaat tot bewuste brandstichting in de voornamelijk door Turken bewoonde appartementencomplex heeft geleid.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan drong hierop aan bij Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, die momenteel een bezoek brengt aan Turkije. Eveneens vroeg Erdogan een team Turkse deskundigen bij het onderzoek te betrekken.

Ooggetuigen
Kort na de brand haastten enkele politici zich om een xenofobe oorzaak uit te sluiten. Getuigenverklaringen door politici en media wijzen echter op bewuste brandstichting. Zo liet een klein meisje dat in het appartement woonde het volgende weten: "Ik was thuis. Mijn moeder droeg mij op naar mijn oma te gaan. Daarop ging naar mijn oma toe. Er was een man. Hij gluurde naar binnen. Hij ging naar binnen. Ik deed de deur dicht. Terwijl ik dat probeerde, stak de man zijn voet tussen de deuropening. Ik probeerde de deur te duwen, maar de man bleef zijn voet tussen de deur houden. Ik vluchtte naar boven. De man had een aansteker in zijn hand, evenals een stok en wat papier. Hij stak het papier en de stok in brand. Daarna gooide hij dit naar binnen.".

De ooggetuige, Bedriye ganaamd, vertelt dat ze vervolgens in angst naar boven rende. Zij vervolgt: "Opeens begon ons huis te branden. We moesten allemaal huilen. Daarna gingen sommigen dood. Mijn tante is van het balkon gevallen en gestorven. Mijn handen zijn verbrand. De haren van mijn broertje zijn verbrand. Over het uiterlijk van de brandstichter zegt Bedriye: Het was een vreemde man. Een Duitser. Zijn haren waren zwartkleurig. Ik weet niet hoe oud hij is. Maar het was een jong en blank persoon".

Een ander meisje, Aylin, was ook ooggetuige van het tafereel. Zij bevestigt het verhaal van Bedriye, en voegt daaraan toe: "Mijn nicht probeerde de deur dicht te doen, dat ging niet. Daarna gooide de man het brandende papier naast een babywagen. Wij schrokken, en vluchtten naar boven. De opa van bedriye schreeuwde 'Er is brand beneden'. Hij probeerde de brand te blussen, maar dat lukte hem niet. Daarna kwamen de brandweerlieden. Die hielpen ons".

Nieuwe brand
Ook vandaag is een door een Turken bewoond gebouw in vlammen opgegaan. Ditmaal in het Duitse Herne. Daarbij zijn zestien gewonden gevallen, maar geen doden.

Willem Holleeder 'belangrijkste persoon 2007'

Icoon AlgemeenWillem Holleeder is gekozen tot belangrijkste persoon van 2007. Bijna 2000 scholieren van veertig scholen in Nederland bepaalden dit via de Scholierenpeiling van Stichting Krant in de Klas.

Het belangrijkste nieuwsfeit van vorig jaar vonden zij de scholierenstaking tegen de 1040-lesurennorm.

De stichting stelde een lijst samen van dertig gebeurtenissen en dertig personen die het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws waren. Na topcrimineel Holleeder (30 procent) noemden de kinderen Geert Wilders (18 procent) en Rita Verdonk (17 procent). De staking (33 procent) werd gevolgd door de ontsnapping van de gorilla Bokito in Blijdorp (21 procent) en het geweld op scholen (14 procent).

Idols-jury zelf op het podium

Icoon ShowbizzDe juryleden van Idols beoordelen normaliter van een afstandje de kandidaten, maar nu moeten ze zelf presteren op het podium. Het viertal opent zaterdag de achtste liveshow, aldus een woordvoerster van het RTL4-programma vandaag.

Gordon liep afgelopen week nog weg in de uitzending toen hij vond dat een kandidate ten onrechte door het publiek naar huis werd gestuurd, maar hij is weer terug. Hij zingt zijn hit Ik Hou Van Jou, terwijl Eric van Tijn en John Ewbank hem op de vleugel begeleiden. Jerney Kaagman hijst zich speciaal voor de gelegenheid nog één keer in het blauwe pak uit de tijd van Earth& Fire. Ze brengt het nummer Weekend ten gehore.

Taxi ruïneert garagebox door agressieve klant

Icoon OpmerkelijkEen boze klant die agressief werd omdat hij de ritprijs van zijn taxi te hoog vond, heeft in Maastricht voor een ravage gezorgd. De man vloog de taxichauffeur naar de keel. Deze schrok daar zo hevig van dat hij het gaspedaal intrapte en dwars door de deur van een garagebox reed. Dat liet de politie weten.

De auto die in de garage stond, knalde als gevolg van de botsing door de achterwand van de garage heen. Rondvliegende brokstukken beschadigden ook nog een scooter in de naastgelegen garage. De ontevreden klant is aangehouden voor mishandeling.

Verdonk start in april met Trots op NL

Icoon PolitiekTweede Kamerlid Rita Verdonk begint op 3 april officieel met haar politieke beweging Trots op Nederland. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam zal ze dan haar beginselen toelichten. Daarbij zullen "diverse grote artiesten" optreden, onder wie First Lady off Jazz Rita Reijs, meldt Verdonk.

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, dient een kaartje te kopen. De verkoop begint op 15 februari. Wat de kaarten kosten, is nog niet bekend, aldus de woordvoerster van Verdonk.

Op 14 april begint Verdonk aan een voorjaarstoernee langs elf steden, waaronder Ede, Rotterdam, Tilburg en Almere.

Verdonk kondigde haar beweging aan nadat ze afgelopen najaar uit de VVD stapte. Vandaag liet ze weten dat Trots op Nederland voortaan afgekort moet worden als Trots op NL, in plaats van als ToN.

PlayStation 3 krijgt budgetlijn

Gisteren meldden we het al, maar nu heeft Sony de box-covers van de re-releases vrijgegeven waardoor we ook direct weten welke games als eerste budget gaan.

Sony zal 19 maart de aftrap geven van hun budgetlijn met de games FolksSoul, Resistance, Ninja Gaiden Sigma, Gundam: Target in Sight en Ridge Racer 7. Elke game zal in de schappen komen te liggen voor een prijs van zo'n 3800 yen, wat overeen komt met zo'n 24-25 euro.



World of Warcraft opkikkertje voor de die-hard gamers

De echte die-hard World of Warcraft spelers die nu hele nachten doorhalen, zullen zonder twijfel de nodige energiedrankjes achterover geslagen hebben om toch maar wakker te blijven en nog net een uurtje langer te kunnen gamen.

Hier is iemand handig op ingesprongen en heeft een speciaal WoW-energiedrankje gemaakt. Het ziet er uit als een mana-flesje en bevat twee keer zoveel cafeïne als een blikje rode stier. Om die reden is het ook meteen niet duidelijk of het wel legaal in Nederland gedronken mag worden.

De energiedrank is een Amerikaans product, ze leveren de flesjes voorlopig ook nog niet in Nederland. De site sluit echter niet uit dat er hier op korte termijn verandering in komt. Voor meer informatie, klik hier voor de site.

"Roken brengt u en uw Wii ernstige schade toe"

Het was al bekend dat roken slecht is, en meeroken met iemand die naast je een sigaret opsteekt is ook niet gezond. Genoeg reden om te stoppen zou je denken. Mocht dat je nog steeds niet overhalen dan is er nog een andere hele belangrijke reden: roken is slecht voor de Nintendo Wii.

Het probleem zit hem in de aanslag die de rook achterlaat op de optische drive in de spelcomputer. Door deze aanslag kunnen dual-layer-dvd's slechter gelezen worden.

Het probleem kwam aan het licht doordat mensen klaagden over slecht leesbare schijfes van de net uitgebrachte Super Smash Brother Brawl.
Dit probleem was nog nooit aan het licht gekomen omdat de meeste games niet op zo'n dvd uitgebracht worden.

Alle rookverslaafde gamers die graag SSBB willen spelen hoeven niet te vrezen: Nintendo zal de lens gratis schoonmaken.



Zal Snake moeten afkicken voor hij de strijd aan kan gaan?

Weer een kleurtje voor de PS3 erbij in Japan

Japan had al de primeur met de witte PlayStation 3 waarbij ook de nieuwe Dual Shock geleverd werd. Nu krijgt Japan weer een nieuwe kleur in hun assortiment: een zilveren PlayStation 3.

Het gaat hierbij om een PS3 met een harde schijf van 40GB en deze wordt geleverd met een bijpassende zilveren Sixaxis-controller. Waarom Sony ervoor heeft gekozen om niet meteen een Dual Shock erbij te leveren is onbekend. De zilveren versie van de Dual Shock zal wel in de winkel verschijnen.

"Satin Silver" will also become available for DUALSHOCK®3 Wireless Controller at a recommended retail price of 5,500 yen (including tax)."




Vanaf 6 maart moet hij in Japan in de schappen liggen en zal 39.980 Yen (ongeveer 253 euro) gaan kosten. Er zijn nog geen uitspraken gedaan over een US of Europa release.

Console versies van CoD4 krijgen deze lente nieuwe maps

Terwijl de PC-versie van Activisions kaskraker Call of Duty 4: Modern Warfare regelmatig updates krijgt, is dit voor de PS3-versie en de Xbox 360-versie maar met mondjesmaat. Er zijn overigens wel geruchten over een nieuwe patch, maar hier horen we echter nog steeds vrij weinig van.

Infinity Ward heeft echter kenbaar gemaakt dat er deze lente nieuwe multiplayer maps zullen verschijnen voor zowel de Xbox 360-versie als de PS3-versie. Of deze maps ook voor de PC verschijnen is echter nog niet helemaal duidelijk.


Nieuwe maps, nieuwe locaties om terroristen uit te moorden.

Ook is onduidelijk hoeveel maps er zullen komen en hoeveel deze zullen gaan kosten, wel wordt er gemeld dat deze nieuwe maps boordevol actie zullen zitten. Maar ja, dit mag je ook wel verwachten van een multiplaymap natuurlijk.

Robert Bowling, Community Manager bij Infinity Ward, verklaart: "We've demonstrated our commitment to delivering the best multiplayer experience in Call of Duty 4: Modern Warfare and that continues with our plans for new downloadable content... We're excited about the new maps, and the added gameplay variety, and we can't wait to wrap things up and get online with everyone."

Opengeritst dood hondje wordt kat

Icoon KunstSpeciaal voor huishoudens die op de ene dag hun interieur willen opvrolijken met een snoezig hondje, maar de andere dag alweer zijn uitgekeken op dat harige, lelijke, stinkende en aandachtsgeile beest is er nu de Popple. Dit is een multianimaal beest, dat in enkele handbewegingen is te veranderen van een hond in een kat. En andersom.

Bedenker van de Popple is kunstenares ‘Tinkebell’ - schuilnaam van Katinka Simonse. Met haar hondkat (of kathond) vraagt zij aandacht voor de manier waarop mensen met hun huisdieren omgaan: als consumptieartikelen. Op cynische toon vertelt ze: "De ene dag wil men een kat, de andere dag liever een hond. Met mijn werk heb je allebei in één, en keuzevrijheid".

De Popple is gemaakt van honden- en kattenhuid van verkeersslachtoffers en is, als onderdeel van de bredere serie 'baby bunnies', te bewonderen op de kunstbeurs Art Rotterdam. Tinkebell heeft vaker aandacht willen vestigen op wat zij ‘de maakbaarheid van dieren’ noemt. Zo heeft zij ooit in een etalage een opgezette Deense dog geplaatst, die met uitgestoken tong naar voorbijgangers grijnsde. Ook was het haar idee om in een Amsterdamse galerie honderd hamsters rond te laten rennen in speciale ballen. Na een aanklacht van de dierenbescherming, werden zij en de galeriehouder aangehouden.

Voor foto's van de Popple kun je hier terecht.

Politie Rusland pakt skinheads op

Icoon BuitenlandsDe politie van Moskou heeft vier tieners gearresteerd die, als lid van een groep skinheads, verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van ten minste twintig buitenlanders. Dat heeft een woordvoerder dinsdag bekendgemaakt.

Racistische aanvallen op mensen met een donker uiterlijk zijn de laatste jaren sterk in aantal toegenomen in Rusland. Vooral migranten uit voormalige Sovjetstaten in Centraal-Azië en de Kaukasus zijn het slachtoffer. De politie heeft in totaal negen leden van de groep vastgezet. Leider is een zeventienjarige jongen.

Devil May Cry 4 laat PS3 gamers huilen met installatie

Aankomende vrijdag zal Devil May Cry 4 uitkomen voor de Xbox360 en de Playstation 3. De laatste genoemde groep moet echter iets meer geduld hebben die dag.

Als hedendaagse gamer pak je normaal je nieuwste aanwinst uit zijn plastic verpakking en ram je hem in je console om vervolgens meteen te kunnen gamen. Maar bij de Playstation 3 zal dit niet zo simpel gaan.

Testen hebben namelijk aangetoond dat de installatie van het spel 22 minuten duurt, om precies te zijn 21 minuten en 41 seconden.
Het verschil na de installatie is niet erg groot met de 360 versie. Daar waar de Xbox 360 versie acht seconden over doet, doet de PS3 versie er maar vijf seconden over. Bij andere laadschermen doet de PS3 drie seconde over tegenover vier en verderop nog eens vier seconden tegenover vijf op de 360.
Of je de 21/22 minuten terug zal krijgen in de game is niet bekend.

Ondanks deze nare feature, is het spel toch een groot succes in Japan. Tegenover elke vijf verkochte Playstation 3 exemplaren staat er één voor de Xbox 360.



...Even wachten met schieten...

Mohammed-foto's nog niet in Gouda

Icoon KunstDirecteur Ranti Tjan van MuseumgoudA die vorig jaar aankondigde de omstreden Mohammed-homo foto's van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera te willen exposeren, krabbelt nu terug. Dat valt op te maken uit berichtgeving in dagblad De Pers. Nadat eerder het Gemeentemuseum in Den Haag van de expositie afzag, omdat de foto's ''beledigend en polariserend'' kunnen zijn voor moslims, wierp Tjan zich op om ze in Gouda te exposeren. De foto's tonen homo's die maskers dragen van de islamitische profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali .

MuseumgoudA schuift de tentoonstelling nu echter op de lange baan. Volgens de kunstenares zegt directeur Tjan dat hij eerst aan de stemming in Gouda moet werken. ''Er zijn Marokkanen in het museum geweest die al naar de foto’s op zoek waren. Hij wil wel, maar het kan niet, zegt hij. Hij wil eerst de moslims in zijn gemeente naar kunst leren kijken. Maar hoe lang duurt dat?'', aldus Hera.

Schrijver Joost Zwagerman was aanwezig bij het gesprek tussen Hera en Tjan, en bevestigt de lezing van de uit Iran gevluchte kunstenares: '' Tjan doet nu iets heel anders dan wat hij aanvankelijk had beloofd: opkomen voor de vrije expressie door simpelweg de foto's te tonen. Tjan zegt nu dat eerst de moslimgemeenschap er klaar voor moet zijn. Dat lijkt me niet binnen afzienbare tijd te regelen.''

'Geen tijd'
Tjan zegt in een reactie dat hij nog steeds de intentie heeft om de foto's tonen. ''Maar we zijn nog niet uitgesproken over vragen als: wat is een tentoonstelling eigenlijk? Wat is de context? Wat is de ontwikkeling van de kunstenares?'' Hij zegt nu bezig te zijn met een andere expositie die in het najaar gepland staat en dat hij daarom voorlopig geen tijd heeft voor de foto's van Hera.

Sinds bekend werd dat MuseumgoudA de foto's wil tonen, komen er aanhoudend protesten binnen van moslims bij het museum. Tjan werd zelfs enige tijd beveiligd wegens dreigementen. Vorige maand demonstreerden er nog liberale moslims in Gouda tegen de foto's.

Ook Hera wordt door moslims bedreigd om haar werk. De afgelopen maanden heeft zij van logeeradres naar logeeradres gezworven tot cabaretier Hans Teeuwen tijdelijk onderdak voor haar regelde, Nu zou het gemeentebestuur van haar woonplaats een veilige woning voor haar hebben geregeld.

Poederbrief in gemeentehuis Zutphen

Icoon BinnenlandsOp het gemeentehuis van Zutphen is vanmorgen in de postkamer een poederbrief opengemaakt. Het gebouw is uit voorzorg afgesloten en de ongeveer tweehonderd ambtenaren moeten binnen blijven.

De poederbrief wordt op dit moment onderzocht het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Verwacht wordt dat aan het begin van de middag duidelijk zal worden om wat voor poeder het gaat. De ambtenaren die in aanraking zijn gekomen met de brief worden in quarantaine gehouden.

Nadat de poederbrief was opengemaakt in de postkamer van het gemeentehuis is direct een standaardprotocol in werking getreden. Dit houdt onder andere in dat het gebouw werd afgesloten en er niemand meer in of uit mag.

Vlemmix wil 'achtbaanrecord' verbreken

Icoon Showbizz Johan Vlemmix laat weer eens van zich horen. Hij is van plan het Nederlands record 'achtbaanrijden' te verbreken dat op nu 24 uur staat. Op 10 en 11 februari, stapt hij met twee andere personen in de achtbaan van het griezelmuseum The Amsterdam Dungeon, om het record op 25 uur zetten.

De entertainer, die onlangs zijn eerste toptienhit scoorde, doet deze actie niet uit eigenbelang. Hij wil met de recordpoging namelijk het welzijn van kippen onder de aandacht brengen. "Een kip ziet in zijn leven zoveel lopende banden en machines dat het ook net een achtbaan lijkt. Ik denk dat ik me na 25 uur in een achtbaan nog steeds een stuk beter voel dan een kip", aldus Vlemmix

Onthoofde poes gevonden in Doesburg

Icoon ShockingIn Doesburg heeft een vrouw gisteren een onthoofde poes gevonden op de oprit van haar woning aan de Pol. Volgens een medewerker van de dierenambulance moet de kop van het poezenbeest met grof geweld van het lichaam zijn gerukt.

Het onthoofde zwarte huisdier behoorde toe aan de buren van de vrouw. Die hebben het dier kunnen identificeren. De kop van de poes is nog spoorloos.

Het is voor de politie vooralsnog een raadsel hoe het dier op de oprit is beland. Het Gelderse korps vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Met dank aan Netsplitter voor de submit.

D66 wil verbod op homodiscriminatie aanscherpen

D66 wil het verbod op discriminatie van homoseksuelen aanscherpen. Tweede Kamerlid Boris van der Ham komt met een initiatiefwet om de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) te wijzigen, heeft hij vanochtend laten weten.

De AWGB verbiedt op dit moment al discriminatie van bijvoorbeeld leerkrachten op grond van 'het enkele feit' dat ze homo zijn. Maar de wet geeft scholen wel de mogelijkheid recht te doen aan hun levensbeschouwlijke grondslag. In praktijk betekent dat dat ze docenten kunnen weren als die voor hun homoseksualiteit uitkomen.

Van der Ham wil in zijn initiatiefwet de 'enkele feit-constructie' schrappen. Hij hoopt op steun van PvdA, SP, VVD en GroenLinks, die zich in het verleden tegen deze constructie uitspraken.

Deze week tikte de Europese Commissie Nederland nog op de vingers omdat het te veel ruimte biedt aan kerken en religieuze organisaties om homo's te weren.

Indonesië arresteert flirtende buitenlanders

Icoon Opmerkelijk De Indonesische autoriteiten hebben 25 buitenlanders opgepakt vanwege het verstoren van de openbare orde, vooral het flirten met vrouwen. Het gaat vooral om mannen uit Afrika, meldden Indonesische media vandaag.

De verdachten ''flirtten met tienermeisjes, verstoorden de harmonie van getrouwde stellen en namen vrouwen mee naar hun kamers of huizen'', aldus een woordvoerder van de immigratiedienst. Het is nog onduidelijk wat de autoriteiten van het islamitische land gaan doen met de arrestanten. De meesten zijn voetballers bij lokale clubs in Jakarta.

Bus rijdt over benen man

Icoon VervoerEen 23-jarige man uit Nijmegen is zondagavond op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch onder een bus terechtgekomen. De man liep hierbij zware kneuzingen aan zijn benen op.

De bus van vervoersmaatschappij Arriva gaf voorrang aan een groepje mensen dat een zebrapad overstak. Plotseling gingen deze mensen op de grond liggen. Daarna stonden ze op en liepen ze weer verder.

De buschauffeur dacht dat iedereen was opgestaan en trok op. De 23-jarige man lag echter nog op het zebrapad. De bus reed over zijn benen heen.

'Prostaatvocht Joran doodde Natalee'

Icoon HollowayNa het aanhoren van de bekentenis die Joran van der Sloot deed voor de verborgen camera van Peter R. de Vries over de wijze waarop Natalee Holloway haar laatste adem zou hebben uitgeblazen, weet de Rotterdamse hoogleraar dermatologie prof. dr. Ernst Stolz waaraan de Amerikaanse tiener is overleden. ''Haar lichaam was niet bestand tegen het prostaatvocht dat Van der Sloot afscheidde'', is de stellige overtuiging van de 68-jarige dermatoloog.

Het voormalig hoofd van de afdeling geslachts- en huidziekten van het Erasmus Medisch Centrum, herkent in de manier die Van der sloot beschreef hoe Holloway ineens begon te trillen en bewusteloos viel een zeer zeldzame aandoening die hij in zijn 33-jarige loopbaan driemaal tegenkwam. In De Telegraaf zegt hij: ''Deze vrouwen stierven doordat hun lichaam afwijkend reageerde op het prostaatvocht dat met het sperma meekomt. Ze kregen astma-achtige aandoeningen, raakten in shock en stierven. Dit verhaal past precies in dat plaatje.'' Volgens Stolz overlijden in Duitsland twee vrouwen per jaar aan deze aandoening.

Hij kan zich voorstellen dat Natalee Holloway op deze wijze is overleden en dat Van der Sloot daarna van het lichaam af wilde: ''De jongen wist zich mogelijk geen raad en heeft haar lichaam in paniek weggemaakt. Moet je je voorstellen dat je als jonge jongen opeens met een dode in je armen ligt...''



Met dank aan crv voor de submit.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Kamer boos over tv-spotje SP

Icoon PolitiekEen spotje van de SP dat bedoeld is om 'de uitverkoop van de thuiszorg' aan de kaak te stellen, heeft de verontwaardiging gewekt van andere fracties in de Tweede Kamer.

Het filmpje, te zien tijdens reclameblokken op tv en op de website van de partij, toont een hoogbejaarde vrouw die zich helemaal uitkleedt.

''Misleidende reclame'', vindt CDA-Kamerlid Jan de Vries. ''Dit is een politieke partij onwaardig. Het is ook beledigend voor de mensen die in de thuiszorg werken. Ik vind het ongepast om op deze manier anstgevoelens bij ouderen aan te wakkeren.'' De Vries hoopt dat zorginstellingen en werknemers in de zorg naar de Reclamecodecommissie stappen om het spotje aan te klagen.

Ook VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg heeft geen goed woord over voor het filmpje. ''Hier herken ik de thuiszorg in Nederland totaal niet in. Mensen die deze beelden zien en daarna terecht komen in de thuiszorg, zullen verbaasd zijn over de kwaliteit die ze aantreffen.'' Van Miltenburg noemt het verbazend dat de SP, die zich altijd keert tegen 'Amerikaanse toestanden' van politiek bedrijven. ''Dit is on-Nederlands.''

PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert vindt de film wel mooi en waardig gemaakt, maar heeft grote moeite met de manier waarop de SP ouderen gebruikt voor haar marketingstrategie. ''Ouderen worden in één klap tot slachtoffer gemaakt. De SP gaat bijvoorbeeld volkomen voorbij aan het feit dat ouderen het merendeel van het vrijwilligerswerk doen.''

Het stoort Wolbert dat de SP steeds spreekt van marktwerking in de thuiszorg. Volgens haar weten de meeste Nederlanders niet hoe de thuiszorg is georganiseerd en maakt de SP daar misbruik van. ''Je moet een onderscheid maken tussen de schoonmaakhulp en het personeel dat verpleegt en verzorgt. Bij die laatste groep is geen sprake van marktwerking, die wordt gefinancierd vanuit de AWBZ.''


Met dank aan Longmen en PainDivine voor de submit.

Jorans vriend Daury ontkent

Icoon HollowayDaury Rodriguez, de man die volgens Joran van der Sloot heeft geholpen bij het wegwerken van het lichaam van Natalee Holloway, heeft geen boot. Ook was hij in Nederland toen de affaire op Aruba speelde.

Dat heeft de op Aruba opgegroeide Rodriguez vandaag verklaard in een gesprek met de Amerikaanse tv-zender ABC. ''Ik heb er nooit een gehad, en ik heb er nu geen,'' zei Daury toen hem werd gevraagd naar het vaartuig. Van der Sloot beweerde dat hij samen met Rodriguez het lichaam van de Amerikaanse in de boot van Daury naar open zee heeft gebracht en daar heeft gedumpt.

Volgens Rodrigues heeft hij na de spraakmakende reportage van Peter R. de Vries via een chatprogramma op internet contact gehad met Joran. Die maakte zijn excuses dat hij Daury had genoemd. ''Ik wist niet waar ik over sprak,'' liet Van der Sloot aan Daury weten.



Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie. Alle quotes uit de uitzending zijn ook op een rij gezet en terug te lezen op het forum.
Stemmen over de uitzending kun je in de FP-poll.

Gevangenen ontsnappen over tuinhek

Icoon Opmerkelijk Twee gedetineerden van de Antwerpse gevangenis zijn gevlucht door over het tuinhek van de directeur te klimmen.

De criminelen waren onlangs aangewezen als hoveniers voor de tuin, die bij het gevangeniscomplex ligt. Maandagmiddag hebben zij, toen ze volleyballen die in de tuin waren beland aan het verzamelen waren, onder het toeziend oog van een cipier het hazenpad kozen.

Onmiddellijk is er een zoekactie begonnen door agenten en werd er een helikopter ingezet, maar de gedetineerden blijven voortvluchtig. Volgens de politie zaten ze vast voor diefstallen, drugshandel en mishandeling.

Belgische vader schudt baby dood

Icoon ShockingEen 36-jarige Belg is gearresteerd nadat hij zijn dertien maanden oude baby zo hardhandig door elkaar zou hebben geschud, dat het jongetje is overleden. Dat meldde de krant Het Laatste Nieuws dinsdag.

Het kind is vorige week donderdag al overleden. Zijn vader had de hulpdiensten gebeld, omdat zijn zoon van de trap zou zijn gevallen. De doktoren ontdekten bij onderzoek echter sporen van zware mishandeling. Het kind had onder andere brandwonden van sigaretten op zijn gezicht en handen. Ook de 29-jarige moeder van het kind is opgepakt, omdat zij haar zoon onvoldoende hulp zou hebben geboden.

'Homo of vrouw als premier kan, moslim niet'

Icoon BinnenlandsNederlanders zijn selectief tolerant wat de privéomstandigheden van de minister-president betreft. Dat blijkt uit onderzoek van Eén Vandaag en dagblad De Pers. Sekse en seksuele voorkeur spelen veel minder een rol dan geloof en leeftijd.

Sekse en seksuele voorkeur
Een vrouw als premier is geen probleem voor 9 op de 10 Nederlanders. Ook heeft maar 13% bezwaar tegen een homoseksuele premier. Op dit gebied is de tolerantie dus groot te noemen.

Geloof en afkomst
Een ander beeld komt naar voren waar het gaat om geloof. Een joodse minister-president zou maar voor de helft van de Nederlanders acceptabel zijn. Moslims scoren nog slechter: maar een derde zou dat goedkeuren. Ook afkomst speelt een grote rol. Surinamers doen het hier nog het beste, maar dit is leeftijdsafhankelijk. Vier van de vijf tieners vindt het prima als de premier van Surinaamse afkomst is; onder mensen van boven de 65 is dat maar een kwart.

Overig
Ex-junks maken weinig kans. Driekwart keurt dit af. Opvallend is wellicht dat maar 19 procent een premier van boven de 70 goed zou keuren. Dit, terwijl onze koningin inmiddels óók de 70 gepasseerd is én ook nog vrouw is. Desondanks is ze nog steeds erg populair.

Het onderzoek is gedaan onder het opiniepanel van Eén Vandaag. Dit panel bestaat uit 21.000 Nederlanders.

Myst Online Uru Live gecanceld

De makers van Myst en zijn opvolgers en spinoffs, adventures rond het volk D'Ni, dat door middel van op een speciale manier geschreven boeken naar andere werelden kon reizen; probeerden enkele jaren geleden een online-versie van het spel te starten.

Daarin zouden spelers samen puzzels op kunnen lossen in een archeologische opgraving van een D'Ni-stad. Ook zouden er steeds nieuwe werelden toegevoegd worden na de 'ontdekking' van oude boeken in pas gerestaureerde huizen of bibliotheken. Men kreeg echter de servers niet stabiel genoeg om meer dan een handvol bezoekers tegelijk toe te laten en het project mislukte.

Vorig jaar besloot GameTap, een bedrijf dat vele oude games online heeft gezet die tegen betaling van een abonnementstarief legaal te downloaden zijn voor inwoners van Noord Amerika, het project nieuw leven in te blazen, en met succes. Tientallen spelers tegelijk konden door de werelden van URU lopen en naar andere werelden reizen, met elkaar chatten of puzzels oplossen.




Er werden inderdaad met enige regelmaat nieuwe puzzels en werelden toegevoegd, en er ontstond een community. Ook in de weken dat er geen nieuwe content verscheen kwamen de bezoekers bijeen om de voortgang van de restoratie van de stad te bespreken, de archeologen (acteurs) te ontmoeten of gewoon een praatje met elkaar te maken en van de mooie werelden te genieten. Ook Europeanen kregen toegang tot de Myst Online Uru Live (MOUL)-servers (maar niet de andere games van GameTap).

Ondanks dit redelijk succesvolle resultaat heeft GameTap besloten de stekker uit het project te trekken, zo werd vandaag bekend gemaakt. De servers blijven nog twee maanden online, zodat de bezoekers die nog niet alle puzzels hebben opgelost dat alsnog kunnen doen, en zodat men afscheid kan nemen van elkaar. Op 4 april 2008 komt er definitief een einde aan de online wereld van Myst.

Beter leren met twee ouders en veel geld

Icoon OnderwijsKinderen die bij hun beide ouders wonen, doen het beter op school. Dat blijkt uit cijfers die het CBS gisteren presenteerde.

Het CBS heeft gekeken naar leerlingen uit de eerste klas, niveau 4 van het VMBO. Bij eenoudergezinnen bleek na vier jaar dat 12 procent op een lager niveau afgezakt was, terwijl maar 7 procent opgeklommen was naar havo of vwo. In tweeoudergezinnen klom juist 12 procent op naar havo of vwo, terwijl minder dan 8 procent afgezakt was naar een lager niveau.

Rijkere ouders
Vergelijkbare resultaten zijn te zien voor rijkere gezinnen ten opzichte van armere gezinnen. In gezinnen waar maximaal twee keer het minimumloon binnenkomt, is de kans om af te zakken naar een lager schooltype ruim drie keer zo groot als in gezinnen waar meer dan vier keer het minimumloon verdiend wordt. In die laatste gezinnen klimmen kinderen ook gemakkelijker op: ruim 16 procent slaagt daarin, tegen 8 procent in de armste gezinnen.

Een en ander hangt waarschijnlijk samen; in eenoudergezinnen zal gemiddeld minder geld binnenkomen dan in tweeoudergezinnen. Ook kan het zo zijn dat ouders met een hoger inkomen gemiddeld intelligenter zijn dan ouders met een lager inkomen; daardoor zou het kunnen dat kinderen in rijkere gezinnen gemiddeld ook wat intelligenter zijn.

Europees gezien slecht
Nederland scoort met deze cijfers slecht in vergelijking met veel andere Europese landen. In Nederland bepaalt de afkomst van een kind relatief sterk op welk niveau de kinderen terecht komen. Een oorzaak daarvan zou zijn dat in Nederland kinderen op hun 12e al een schooltype moeten kiezen; in veel andere landen is dat veel later. Een voordeel van die vroege keuze is echter wel dat kinderen eerder op hun eigen niveau les krijgen.

CD: VA - A Nightmare Outdoor - Symp.toms Vol. 3

Van het label Symp.tom, een sublabel van het Neophyte label, komt A Nightmare Outdoor - Symp.toms Vol. 3. Dit label richt zich op de donkerdere en experimentelere hardcore. Na iedere Nightmare Outdoor wordt er een cd uitgebracht. De opnamen voor dit exemplaar zijn gemaakt op "A Nightmare Outdoor 2007" (15-09-2007). We worden verblijd met een liveset van Mindustries en een live PA van Synapse & Sei2ure.

A Nightmare Outdoor – Symp.toms Vol. 3

CD: The Cardigans - The Best Of...

Het meest bekende beeld van The Cardigans zal bij de meesten wel de clip van 'My Favourite Game' zijn. Hierin speelt Nina Persson een vrij suïcidale rol, waarin ze in een oud barrel over een Amerikaanse snelweg scheurt. Met een zware steen op het gaspedaal en verband om haar pols gewikkeld, rijdt ze als een krankzinnige de dood tegemoet (tenminste in de ongecensureerde versie). Sindsdien werd de stempel van sexy rockchick steeds duidelijker op haar gedrukt. De stoere uitstraling in de clip, een flinke (nep)tattoo op haar bovenarm, mysterieuze, donkere ogen en een geile stem. Toch zijn The Cardigans veel meer pop dan rock en dat blijkt evident uit het historische overzicht van het vijftal, The Best of....

Meer details van Rainbow Six Vegas 2

Er zijn meer details bekend geworden van Rainbow Six Vegas 2. In de Maart editie van het blad Gamepro zullen veel details staan, waaronder 11 nieuwe wapens. Op die info moeten we nog even wachten maar Gamepro heeft al wat andere details vrij gegeven.

Vegas 2 zal verschillende nieuwe gameplay elementen bevatten. Zo zal er een sprint knop geïntroduceerd worden wat de game een snellere gameplay zal geven. Aan de cover is ook flink gesleuteld. Zo zal je cover langzaam kapot geschoten kunnen worden en zullen verschillende wapens door muren en deuren kunnen schieten.

Ook het levelen van je karakter zal anders gaan. Voor de multiplayer en singleplayer zal je hetzelfde karakter gebruiken. Het unlocken van wapens zal niet rechtlijnig verlopen. Voor het gebruik van verschillende tactieken kan je bepalen welke wapens je unlocked. Hou je van close quarters combat en gebruik je veel flashbangs, dan zal je submachine's unlocken. Ben je meer van de long-range kills, dan unlock je nieuwe sniper rifles.

We kunnen ook meer multiplayer modes verwachten. In Team Leader zal je de leider van de tegenstanders moeten ombrengen. Deze leider fulgeert als een mobiel spawn point voor de tegenstanders wat dit een echte uitdaging maakt. Total Conquest is ene mode die erg veel lijkt op de domination modes uit andere multiplayer games zoals Halo3 en Call of Duty 4. Hierbij moet je een aantal punten op de map behouden om de ronde te winnen. Verder heeft Ubisoft ons verzekerd dat de multiplayer kortere laadtijden krijgt, maar beter graphics.

Verder is bekend geworden dat de game in maart zal verschijnen voor de Xbox360, PS3 en PC.

Smurfensex

Er zijn dingen die ik niet wil weten, een van die dingen is hoe Alexxxx dit filmpje heeft gevonden, niet dat porno bijzonder is. Maar jezelf blauw verven en doen alsof je een smurf bent die smurfin aan het neuken is dat is toch wel een stukje creatief denken.

Oh, ja ook smurfensex is NSFW, want ook smurfen hebben tieten, piemels en kutjes

Met dank aan Alexxxxx voor de submit

Paris Hilton 'wordt' lesbisch

Icoon ShowbizzParis Hilton gaat een lesbisch personage spelen. Dat meldt het Amerikaanse blad Parade dinsdag in een interview met de hotelerfgename op haar website.  De 26-jarige beroemdheid gaat een rol vertolken in de succesvolle serie The L Word, die verhaalt over de besognes van een groep lesbiennes in Los Angeles.

Hilton kan overigens nog niet zeggen wat voor rol zij exact gaat spelen. "Maar ik vind het een erg goede serie", voegt ze daar wel aan toe. Op de vraag wat fijner is, rijk of beroemd zijn, antwoordt Hilton: "Het is fijner alleen maar rijk te zijn, dat is veel minder gedoe dan beroemd zijn. Maar ik zou ook gelukkig zijn als ik helemaal niets had."

Gaat een goede serie om zeep helpen

Rechter dwingt Britney tot psychiatrisch onderzoek

Icoon ShowbizzEen rechter in Los Angeles heeft besloten dat een psychiater Britney Spears moet onderzoeken. De arts zal onder meer moeten bepalen of de zangeres begrijpt hoe zij er op dit moment juridisch voor staat.  De psychiater moet het rapport over Spears op 13 februari aan de rechtbank overleggen, wanneer besloten wordt hoe lang haar vader de zeggenschap houdt over haar bezittingen.

Maandag werd al besloten dat de getroebleerde ster nog zeker twee weken in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles moet blijven. Spears is opgenomen in het ziekenhuis omdat de strijd met haar ex om de kinderen haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Ze zou haar troost hebben gezocht in drank en drugs en "een gevaar voor zichzelf en anderen" zijn.


They're coming to take her away, hahaaa!

CD: The Cheaters - s/t

In de donkere sombere krochten van Oslo dalen drie jongens af naar de jaren '60. The Cheaters hunkeren naar warmte, genegenheid en passie. De tijd dat alles gezellig was, vetkuiven en vespa's. Vrind Balkenende zou het samen met z'n maat Rouvoet helemaal verantwoord vinden. Totdat ze erachter komen dat The Cheaters ook van invloeden zoals The Stooges en MC5 snoepen. Want ook een fuzzbox geeft warmte, genegenheid en passie. En sex, heel veel sex.


Chinees vrachtschip eindelijk los

Icoon Algemeen Vannacht is het gelukt om het Chinese vrachtschip, Zhen Hua 10, los te trekken uit de zandbank, waar het schip al sinds vrijdag lag. Na drie eerdere vruchteloze pogingen, was de vierde poging om het schip vlot te trekken wel succesvol. Bergingsbedrijf Smit Tak heeft hierbij hulp gekregen van een krachtige Duitse sleepboot.

Het schip ligt nu voor anker bij het loodsstation en daar wacht het op toestemming van de maritieme autoriteiten om de haven binnen te varen. Door de grote containerkranen, die erg veel wind vangen, is het nu nog niet veilig om het schip de haven binnen te loodsen.

Korte nieuws-update rond zaak Joran

Icoon HollowayJoran van der Sloot is maandag ondergedoken, maar beschikbaar om opnieuw door de politie te worden verhoord. Dat zei zijn advocaat Bert de Rooij in het actualiteitenprogramma NOVA. De politie weet volgens hem waar Van der Sloot verblijft. Het verhoor zou deze week nog kunnen plaatsvinden, zei De Rooij.

ABC news in Amsterdam vanwege Joran
Wie gisteravond over de Amsterdamse grachten liep, kon er de verslaggever Chris Cuomo van de Amerikaanse tv-zender ABC News tegen het lijf lopen. Hij was er niet vanwege de 'canals and the coffeeshops', maar om live verslag te doen van de bekentenis van Joran van der Sloot

OM: 'Zaak is niet opgelost door Peter R. de Vries'
"Met wat Peter R. de Vries op televisie heeft aangedragen is de zaak-Holloway niet opgelost, want het moet ook leiden tot een veroordeling in de rechtszaal." Dat heeft het Openbaar Ministerie op Aruba gisteren tijdens een persconferentie benadrukt.
"Het zijn twee verschillende waarheden", zei hoofdofficier van justitie Hans Mos. "Het is nu aan ons nu om te bekijken of het materiaal leidt tot een strafvervolging, en tot het voor de rechter brengen van de zaak. We moeten alles onderzoeken en weten bijvoorbeeld niet of Joran van der Sloot echt stoned was toen hij zijn verklaring in de auto aflegde."

Blond meisje
Joran bulkt van het geld en is er gek op. Dat meldde Patrick van der Eem. Zo zou hij zonder blikken of blozen 4000 euro per avond verspelen. Verder is hij naar verluidt verslaafd aan het internetspel Titan waar hij speelt onder Joran888 en een blond meisje als icoontje heeft. "Net als Natalee", aldus Van der Eem bij Pauw en Witteman maandag.

Litteken
Het litteken van zakenman Patrick van der Eem is overigens het resultaat van een vechtpartij. Dat zei de infiltrant bij Pauw en Witteman. Het incident gebeurde 14 jaar geleden. De ondernemer was toen 20.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie. Alle quotes uit de uitzending zijn ook op een rij gezet en terug te lezen op het forum.
Stemmen over de uitzending kun je in de FP-poll.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.