Bordspel: Expedition pyramide

De inhoud van de doos is erg zwaar en meestal beloofd het dan een uitdagend spel te zijn. In dit geval klopt deze aanname echter niet.

De basis van dit spel draait om ruimtelijk inzicht. Als je hierin goed voorzien bent dan zijn alle puzzels op de codekaarten erg snel op te lossen waardoor het spel erg snel afgelopen kan zijn. De codekaarten hebben gelukkig wel twee moeilijkheidsgraden, maar zelfs de hoogste moeilijkheidsgraad is erg snel opgelost. Hoewel er een flink aantal code kaarten in de doos zitten is de kans ook redelijk groot dat je na een aantal keer spelen bepaalde puzzels uit je hoofd kent waardoor degene die het spel het meest speelt voordeel kan hebben. Het is jammer dat dit gedeelte van het spel door de lage moeilijkheidsgraad niet erg leuk is om te spelen, want het tweede gedeelte van elke ronde zit een stuk beter in elkaar.


Het diamantenbord


Ook al heb je alle rondes gewonnen en de meeste diamantjes, dan nog hoef je niet te winnen, het gaat namelijk om het verzamelen van de meeste diamantjes in één kleur. Doordat er vijf rijen zijn met diamantjes en er een beperkte keuzevrijheid is uit welke rij je diamantjes kunt pakken kun je hierdoor andere spelers proberen te dwarsbomen (door te zorgen dat zij net niet bij de rij met de gewenste diamantjes kunnen komen) of jezelf juist helpen door de voor jou goede diamantjes te pakken. Dit maakt het spel erg leuk en zorgt voor de nodige strijd onderling.

Als het eerste gedeelte van elke ronde leuker zou zijn geweest dan had ik dit spel zeker aangeraden voor iedereen, maar dat is niet het geval. Ik denk dat kinderen vanaf ongeveer acht jaar er erg veel plezier aan kunnen beleven en dat ook hun ouders leuk mee kunnen spelen. Ieder ander raad ik aan om het spel een keer bij vrienden thuis te spelen, want hoewel het leuk is om een keer te doen, zijn er vele andere spellen die de aankoop meer waard zijn.