Boek: Michael Flocker - Metroseksueel

Misschien heb u na het lezen van de eerste twee pagina's de indruk gekregen dat het hier een meesterstuk betreft. Laat ik u gelijk uit die droom helpen. 'Metroseksueel, het handboek voor de moderne man’, is een leuk boek om te lezen, als je tien jaar van je opvoeding hebt gemist of hebt verloren. Is dit bij jou niet het geval? Dat kan ik je het kopen van dit boek ten zeerste afraden. De mediahype die is ontstaan rond het woord metroseksueel is uit de bol en misleidend. In feite is een metroseksueel niemand anders dan iemand die op een normale manier aandacht besteed aan zijn leven, en zich niet op een boerse wijze kleed of onbehouwen gedraagt.

Metrosexual


The New York Times noemt het dan ook ‘Het handboek voor een goede levensstijl’. Een perfect statement waarmee de krant de spijker precies op de kop slaat. Een goede levensstijl, niet echt iets waarvoor je een speciaal handboek nodig hebt, dunkt mij. Of je zou moeten zijn vergeten in wat voor een hand je een vork houdt. Want iets anders dan een opsomming van gedragsregels is het boek over het algemeen niet.

De andere helft van het boek, besteed aan het programmeren van je lievelingskleur, interesses en stijl als die van de metroseksuele man, is nog het meest belachelijke gedeelte. Hier wil ik eigenlijk helemaal geen woorden aan vuil maken.



Heropvoeding, in 170 bladzijden.

Metroseksueel - Michael Flocker
Oorspronkelijke titel: The Metrosexual Guide to Style, Michael Flocker, ISBN: 9022988740, prijs: eu. 12.50, 172 blz.