Gadget: StreamZap PC-Remote

Zoals de naam al doet vermoeden is de StreamZap-Remote een afstandbediening voor je PC. Wat moet je je hierbij voorstellen? Je kunt sowieso je films, plaatjes en volume van je muziek bedienen met behulp van deze gadget. Verder kun je naar door jouw ingestelde internetadressen surfen, programma's aanroepen en zelfs je computer met één druk op de knop uitzetten. Sterker nog, je hebt zelfs je muis niet meer nodig, want ook deze kun je besturen vanaf je StreamZap-Remote!

Installatie
De StreamZap-Remote wordt geleverd in een blisterverpakking waar helaas geen batterijen bij zitten, maar in ieder geval wel een CDtje met instructies. Verder zit er naast de afstandbediening zelf, een zeer kleine handleiding bij en natuurlijk de infrarood ontvanger die je op je PC moet aansluiten via je USB-poort. In het papiertje (je kunt het eigenlijk geen handleiding noemen) wordt al netjes gewaarschuwd dat je de ontvanger nog niet mag insteken in je computer. Eerst moet je de CD-rom moet laten draaien, waarna verdere instructies zullen volgen.

Na het voeren van de CD aan mijn computer verschijnt er een vriendelijk uitziende installatie wizard die mij gaat vertellen hoe ik de boel aan de praat moet krijgen. Nadat je hebt aangegeven waar je de software wil laten installeren enzovoort, wordt je gevraagd de infraroodsensor in je computer te pluggen, waarna Windows deze automatisch moet detecteren. Er wordt ook al keurig aangegeven dat het schermpje vanzelf zal verdwijnen en wat je moet doen wanneer Windows de hardware niet detecteert.



De detectie ging bij mij vlekkeloos en na een minuutje kwam er dus ook een grote getekende duim in beeld die mij vertelde dat het er tot nu toe goed uitzag voor mij en mijn StreamZap-Remote. De installatie ging verder soepel. Je mag alle knopjes tijdens de installatie al uitproberen, waarna er informatie op je scherm verschijnt over de betreffende knop en zijn functie. Wat mij betreft een uiterst vlotte en vooral gebruiksvriendelijke installatie.