Party: The Reflex of the 80's-Party!

Surpriseact
De show wordt aan elkaar gepraat door een vlotgebekte maar soms iets krijsende Bridget Maasland. Ze heeft een surpriseact voor ons klaarstaan. Het publiek zindert. Wie is het? René Froger die op dat moment in de ArenA optreedt kan het niet zijn. Is het DuranDuran? Tears for Fears. Talk Talk misschien?
Nee, het is Richenel, de over het paard getilde homo die destijds dacht zich te kunnen meten met Prince of Michael Jackson. Helaas, zijn wapenfeit bleef slechts bij Dance Around The World en na dat liedje mag hij ook weer via de achterdeur verdwijnen.
Nee, dan Roberto Jacketi & The Scooters. Je zou het haast vergeten, maar naast I Saved The Day hadden ze nog drie hits, die ze allemaal enthousiast spelen. Maar als het publiek vraagt om een toegift, geven ze die met tegenzin. Sja jongens, een halfvolle Heineken Music Hall is natuurlijk niets met die tour die jullie in 1986 gaven in de toenmalige USSR.

Babes
De dames van Bananarama hebben er wel echt zin in. Alleen Sarah en Keren zijn nog over, maar dat doet niet onder voor de act. Oke, het is een muziekband en alle hits zijn voorzien van een dancebeat, maar we kunnen ze allemaal meezingen. Robert DeNiro's Waiting, Guilty, Venus, ze komen voorbij en we kennen de tekst nog. De zangeressen dansen alsof ze twintig zijn, sterker nog, zo zien ze er ook uit. Het zijn nog steeds babes. Slank en in een spijkerbroek met strak shirt zijn ze nog steeds overtuigend als meidengroepje.

De tweede surpriseact is Harry Slinger die alleen zijn Je Loog Tegen Mij zingt, maar het publiek brult mee. Jammer dat het slechts dit nummer is, ik had ook graag mee geblèrd op Marianneke en Oh Middernacht.

De avond wordt afgesloten door Spargo. Het is de originele bezetting, en ze klinken nog steeds zo funky als twintig jaar terug. Uiteraard komen alle hits voorbij. Een waardige afsluiter voor een waanzinnig gezellige avond. De Jaren Tachtig, het is misschien niet voor iedereen het perfecte decennium, maar voor mij zijn de herinneringen talrijk. Mijn eerste single, mijn eerste zoen, mijn eerste biertje, het halen van mijn diploma, het gebeurde allemaal in de Jaren Tachtig.
Dankzij deze geslaagde Reflex of the 80's-party haal ik vanavond weer een LP van het Goede Doel van zolder. En ik ga met een biertje in de tuin proberen om eindelijk eens die Kubus van Rubik in elkaar te draaien. Al is het maar één zijde.