Beauty Zomerspecial



Haarverzorging
Om de zomer door te komen is er natuurlijk meer nodig dan zonnebrandcreme en aftersun. Wil je voorkomen dat aan het einde van de zomer je haar is veranderd in een bosje stro, dan is het handig om beschermende en herstellende producten te gebruiken die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Zoals je op de foto ziet zijn er genoeg: een hele glijbaan vol!

Linksbovenop de glijbaan staan 2 producten uit de Wella Sun Serie, de Sunshine Wax, een van mijn favorieten, met hele kleine glittertjes, en de Sunshine Lotion, die allebei je haar beschermen tegen de zon. Te koop bij de Wella-kapper. Hiernaast 2 zomerse producten van John Frieda, om je haar met behulp van de zon lichter te maken. Je kunt kiezen uit een natuurlijke variant op basis van citroensap, en een gel met een lichte waterstofperoxide, voor het stevigere werk. Rechts op de glijbaan zie je tenslotte nog wat producten van Wella, nu uit de Nutricare collectie. Deze uitgebreide collectie heeft producten voor elk moment, en voor elk haartype. Op de foto zie je de speciale serie voor de zomer, bestaande uit een shampoo, masker en gel.

Onderaan de glijbaan zie je (door de weerkaatsing van de zon helaas niet helemaal scherp, dat heb je in de zomer...) ook nog wat producten, die misschien niet tegen de zon beschermen, maar wel heerlijk zomers zijn. Links zie je de Sunny Day shampoo van Rituals, om onder de douche alvast in zomerse sferen te komen. Daarnaast de Ocean Waves spray van John Frieda, een stylingspray met echt zeewater en helemaal rechts ligt de High Hair Ocean Spritz van Wella, een lichte versteviging die niet plakt, en niet zichtbaar is in je haar. Juist omdat beide producten zo licht zijn van structuur, en niet plakken, zijn ze in de zomer een goed alternatief voor bijvoorbeeld haarlak en gel.

Op onderstaande foto nog wat echt zomerse producten, zowel voor je haar als voor je lichaam.

Rechts op de foto het zomersetje van Fuente, wat je haar optimaal beschermt tegen de zon. Het flesje olie van Yves Rocher Monoi Tahiti is te gebruiken als lichaamsolie, als badolie of zelfs als haarolie. Ook de douchegel, links op de foto, komt uit deze lijn, en ruikt echt naar de zomer!

Voeten-en-lichaamsverzorging
In de zomer kunnen ook je voeten vaak wel wat extra aandacht gebruiken. Die mooie sandaaltjes zien er schattig uit, nu moet je er nog voor zorgen dat dat ook voor je voeten geldt. De Lavande voetproducten van Yves Rocher verfrissen en verzorgen je voeten. Ook de rest van je lichaam kun je verzorgen met verfrissende producten. Voor na het zonnen kun je bijvoorbeeld de Aloe Vera gel van De Tuinen gebruiken, prima alternatief voor de gebruikelijke aftersun. Dat geldt ook voor de potten creme van Australmetics. Rechtstreeks uit Australië, met avocado of macadamianoten, en heerlijk als je houdt van rijke, verzorgende creme. Tenslotte kun je jezelf lekker verfrissen met de knalgele tube douchegel van Yves Rocher Aroma Pure.
Van links naar rechts: Macadamia Oil Cream en Avocado Oil Cream van Australmetics, Aloe Vera gel van De Tuinen en douchegel van Yves Rocher. Onder: Lavande voetproducten van Yves Rocher.

Gezichtsverzorging
Ook voor je gezicht zijn er speciale zomerse producten verkrijgbaar. Zomers, omdat ze je bruiner maken, verfrissen of verzorgen. Heel leuk zijn de Eye & Face pads, verfrissende en verzorgende pads met fruitmotieven. Ok, je ligt even voor gek met die dingen op je gezicht, maar zeker na een warme zomerdag knap je er echt van op. Ook de verfrissende doekjes van Yves Rocher hebben dit effect, even over je gezicht halen na een lange dag op het strand, heerlijk. Wil je echt extreem verfrist worden, leg dan de pads of de doekjes van tevoren even in de koelkast!
Van links naar rechts: Orange en Kiwi Eye & Face pads, gezichtverzorgingssetje (scrub en creme) van Yves Rocher, Verfrissende doekjes van Yves Rocher, Terra Sun Bronze poeder van Maybelline en zelfbruinende gezichtscreme (Yves Rocher)

Gewoon onmisbaar
Op deze foto zie je allerlei producten die je eigenlijk niet mag missen deze zomer.
Van links naar rechts, bovenste rij: Coral Beach Scrub van Rituals, om je huid voor het zonnen te scrubben, zodat je egaal bruin wordt, ongeparfumeerde deo van Deoleen onmisbaar bij warme dagen, verfrissend Mango Meloen masker van Dr van der Hoog heerlijk na het zonnen, en de luxe verpakte Hydrating Daily Sun Block van Ariane Inden, een sunblock voor je gezicht in de vorm van een hydraterende gezichtscreme, en daardoor geschikt voor iedere dag. Onderste rij: Ultra Lip lippenbalsem met factor 15, Estee Lauder Amber Bronze Lip Gloss Balm en Lip Tint Balm (de eerste geeft gloss, de tweede kleur, en beiden hebben factor 15) en tenslotte een waterproof oogpotlood uit de Silky Eyes Waterproof lijn van Helena Rubinstein. Een handige aanvulling op waterproof-mascara!

Zomerse ongemakken en ongelukjes
De zomer kan ook zorgen voor verschillende ongemakken. Hooikoorts, insecten, kleine verwondingen: handig om op voorbereid te zijn. A.Vogel heeft verschillende homeopatische producten die je de zomer door kunnen helpen (bovenste foto). Aromed heeft voor de zomer een uitgebreid, op aromatherapie gebaseerd, assortiment, bestaande uit een anti-insectenspray, een insectenroller (als je toch gestoken wordt), en producten tegen wondjes en kneuzingen (onderste foto). Wordt je gestoken door een insect, kun je ook het op de bovenste foto afgebeelde insectenpompje (Utermohlen) gebruiken om het gif snel en veilig te verwijderen.

Voor ongelukjes onderweg of op vakantie zie je op de bovenste foto twee ehbosets (Utermohlen), in een compacte verpakking, en dus makkelijk mee te nemen. Aan alles is gedacht, van pleisters tot mitella, van splinterpincetten tot steriele gaasjes. Om ongelukjes van een hele andere orde te voorkomen, zie je op dezelfde foto het zogenaamde Vrijbewijs. Een Hot Rubber condoom, discreet verpakt als ware het een rijbewijs. Zeker niet verkeerd om op zak te hebben!
Homeopatische producten van A.Vogel: Pollinosan neusspray tegen hooikoorts en en Calendula creme en druppels tegen kleine wondjes en (zonne)verbranding, Verbanddozen, Gif Weg pompje en Vrijbewijs

De producten van Aromed: Picadura Insectenspray en insectenroller, Symphita Blessure olie en Tricura voor huidkwetsuren

Lekker ruiken

Ook in de zomer wil je natuurlijk lekker ruiken. In het maandelijkse Beautynieuws op FOK! komen regelmatig nieuwe geurtjes aan bod, maar ook in deze Zomerspecial mag een lekker luchtje niet ontbreken. We hebben gekozen voor de zomeredities van Tommy. De blauwe fles voor hem, de roze fles voor haar!


Mocht je meer informatie willen over een bepaald product, wil je bijvoorbeeld weten hoeveel iets kost, of waar het te koop is? Stuur me gerust een mailtje op pluisje@fok.nl