Festival van de Fantastische Film 2003


Evil Dead


Negentien
De negentiende editie van het Festival van de Fantastische Film alweer, nog maar een jaartje te gaan tot weer een leuk jubileum voor de filmverslaafden achter het FFF.

Bloed, Borsten en Banaliteit
Zoals ieder jaar is ook de 19e editie weer een waar festijn voor de liefhebbers van bloed, banaliteit, blote vrouwenlichamen en beestachtige moordpartijen.
Dit jaar staat het festival programma van twee landen die meer met elkaar te maken hebben dan je zou vermoeden: Spanje en Japan.
Vanuit Spanje worden we bedolven door een retrospectief over Jesùs Franco - een Spaanse meester in de blote-borsten-horror die inmiddels al zo'n luttele 150 films op zijn naam heeft staan - en Japan zorgt ervoor dat ook de Anime fans dit jaar hun hart kunnen ophalen met juweeltjes als: Spirited Away, Ghost in the Shell, Akira, Mononoke en Perfect Blue.

Film. Op z'n 'anders.'
Uiteraard valt er op de FFF ook dit jaar waar meer te doen dan alleen film kijken zoals we gewend zijn.
Rocket Cinema is er natuurlijk ook weer bij en vermaakt ons deze keer met het welhaast psychedelische Suspiria. Voor diegenen die niet bekend zijn met Rocket Cinema: bij Rocket Cinema wordt de film live in de zaal voorzien van een soundtrack, in het geval van Suspiria door een team van drie DJ's. Een ervaring om niet te missen dus.
Daarnaast valt er ook een erg leuke collectie 'shorts' op het witte doek te bewonderen en kan de amateur filmmaker zijn lol op met de masterclass Make your own damn movie van Lloyd Kaufman


Perfect Blue