Game review: Freedom Force


De moedige bewoners van Patriot City gaan naar hun werk, doen hun boodschappen, de afwas, laten de hond uit... kortom, ze leven hun saaie leventje.
Niet wetende wat een kwaadaardig buitenaards ras, de Domain, van plan zijn.
Hun schepen werpen een kille schaduw over de aarde terwijl ze hun enrgy-X capsules uitwerpen om chaos en anarchie te stichten in Patriot City.


Energy-X is een radioactieve stof die heel wat teweegbracht in het eens zo rustige stadje. Mensen, zowel goed als slecht, krijgen superkrachten.
Eén van hen is een oude man, een amerikaan in hart en nieren, zijn leven wordt gered door Energy-X en hij wordt... de Minute Man!

Naast de Minute Man zullen nog veel meer superhelden op staan in Patriot City waaronder Bullet... een man zo snel als een kogel, Man-bot... een melancholieke kerel in een gigantisch harnas, El Diablo... een licht ontvlambare latino en de mysterieuze Mentor.


Met Minute Man als leider is het aan jullie, de gamers, om Patriot City te redden van bedreigingen als gigantische robots, loslopende dinosariërs, gigantische insecten, gestoorde goden, de mysterieuze Deja Vu en nog véél meer.

Tijdens deze missies zul je je bevinden op vele locaties in Patriot City, maar ook in andere dimensies, op een vliegdekschip, in een complex ondergronds tunnenstelsel, op een in de lucht drijvend eiland en nog veel meer originele locaties.


Freedom Force is helemaal in de stijl van de 'zilveren tijd' van comics, de goeie ouwe tijd dus. Zelfs de menu's zitten vol met stijlvolle comic animaties.

Ook bevat Freedom Force een flinke dosis heerlijke zelfspot, vooral door het gebruik van de stemmen, en gortdroge, clichématige teksten als "For Freedom!"