Cosmeticareview

De zomer is het seizoen bij uitstek voor lekkere frisse geurtjes. En er zijn er weer genoeg dit jaar!

Dicini is een heel nieuw parfummerk, dat zich in haar geuren inspireert op edelstenen. De eerste geur is Dicini per Donna-Ametista, gebaseerd op de amethist. Een supervrouwelijke geur in een mooie strakke verpakking.


Ook nieuw is Yané. Een heel nieuw concept: Als je opstaat doe je een basisgeur op die je in de loop van de dag aan kan vullen met een andere geur, afhankelijk van je activiteiten en je stemming. De basisgeur heet New Day, de aanvullingen Dressing Up, Lounging, Boundless en Whispering. De namen geven goed aan wanneer welke geur geschikt is. Heel slim verzonnen vind ik zelf.


Annick Goutal Parfums is een zeer exclusief merk, dat in Nederland maar op een zeer beperkt aantal plekken wordt verkocht. In het buitenland vind je dit merk in exclusieve warenhuizen als Harrods, Saks Fifth Avenue en Tiffany. Er zijn maar liefst 14 damesgeuren, waarvan Le Chèvrefeuille de nieuwste is.


Natuurlijk zijn er ook van die geurtjes die je eigenlijk nooit zat bent, de klassiekers.

Anaïs Anaïs is zo'n geur. Met de bloementrend van deze zomer weer helemaal trendy, al is de geur nooit echt uit geweest. Al in 1978 werd de geur gelanceerd en vanaf dag 1 was het een succes. Bloemig, met onder andere lelie, jasmijn en hyacint, maar toch duidelijk aanwezig. Waarschijnlijk ook de komende jaren nog wel een absolute topper.


Ook NOA is zo langzamerhand wel een klassieker, al werd de geur pas in 1998 gelanceerd, misschien wel door de boodschap die het parfum met zich meedraagt: rust, hoop en vrede. De mooie flacon met de parel, de zachte, vrouwelijke geur: waarschijnlijk zal NOA het ook de komende jaren goed blijven doen.


Ook al een tijdje heel populair zijn de geuren HE en SHE van Armani. De mooie flesjes, die precies in elkaar passen en de bij elkaar passende geuren maakten deze geur al snel geliefd, met name bij stelletjes. De vrouwelijke variant kun je omschrijven als Subtiel Oriëntaals, met onder andere muskus en vanille.


De laatste klassieker in dit rijtje is Davidoff Cool Water Woman. Ook zo'n geur waar de mannelijke en vrouwelijke variant goed bij elkaar passen. De geur is lekker verfrissend, wat met name in de zomer natuurlijk erg lekker is.


Een hele nieuwe geur, die natuurlijk ook hoopt een klassieker te worden, is Gloria, van Cacharel. Een concentraat van genot, verleiding en vrouwelijkheid. Kijk, dat moeten we hebben. De geur is Oosters-fris, de flacon mooi roze/paars.


Roze zien we ook bij de vrouwengeur van Paul Smith, simpelweg Paul Smith Women genaamd. Een combinatie van elegantie, brutaliteit en extravagantie. Je ziet het, met de geuren van deze zomer kun je alles worden wat je maar wil. Het is een lekkere geur, goed geschikt voor de zomer, waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende fruit-en-bloemsoorten.

Hou je niet zo van roze? Gelukkig is de nieuwe lijn van Ralph Lauren, Ralph, niet aan één kleur gebonden. Het geurtje zit in een mooie blauwe flacon, de overige producten tref je onder andere in paarse en oranje verpakkingen aan. De geur is jong, fris, vrolijk en erg goed geschikt voor de zomer.


Nieuw van Givenchy is Eau Torride. Zuiver en fris en goed geschikt voor de zomer. De geur is intens maar niet overheersend. De flacon is gebaseerd op het thema Vuur onder IJs en erg mooi om te zien.


Lancaster brengt deze zomer maar liefts twee nieuwe geuren op de markt: Summer Moods Day en Summer Moods Night.
De Day variant straalt frisheid, vitaliteit en helderheid uit, terwijl de Night variant staat voor liefde, warmte en sensualiteit. De geuren zullen alleen deze zomer verkrijgbaar zijn, dus wees er snel bij!


Ook Dolce & Gabbana lanceerde dit jaar een frisse geur: Light Blue. Lekker fris, met citroen, appel, jasmijn en bamboe, maar ook wat warmer, door cederhout, amber en musk. Al met al een lekkere geur voor de zomer en de rest van het jaar.


IKKS kende je misschien al van de kleding. Sinds kort hebben ze ook een geurlijn, zowel voor mannen als vrouwen. De vrouwengeur is geheel volgens de trends, lekker fris en bloemig, met zwoele accenten. Een aanwinst in parfumland, al is het maar vanwege de mooie sobere verpakking, die opvalt tussen al het roze.


Roze. Dat is wel het eerste wat in je opkomt bij het horen van Fiorucci. Roze en engeltjes, om precies te zijn. Dit kledingmerk heeft ook een eigen geurlijn, Fiorucci Loves You. De flacon is hartvormig, de inhoud fris met bijvoorbeeld groene citroen, jasmijn en cederhout. Een heerlijke geur voor iedereen die jong is of zich jong voelt. Of van roze houdt...


De allerlaatste geur in deze lange rij is een van mijn favorieten: Celine. Net als vele andere geuren licht en fris, met veel bloemen, maar ook wat zwaarder, met wierook, musk en vanille. Overigens is er ook van deze geur een mannenvariant. De flacons zijn mooi strak en lekker luxe, met de letters CELINE die duidelijk aanwezig zijn. Een nieuwe geur, die van mij nog heel lang mag blijven.