Cosmeticareview

Als je haar goed zit en je gezicht ingesmeerd is, wordt het tijd voor de make up. Ook hier veel keuze, van lieve zachte kleurtjes tot knalpaars en knalblauw. Alles mag, als je je er zelf maar goed bij voelt. Wat hebben de diverse merken zoal te bieden?

Laten we beginnen bij Sebastian, die je ook al geholpen had je haar in model te brengen. Veel leuke felle kleuren, in mooie verpakkingen. Het ziet er allemaal heel professioneel uit, dus het kan haast niet anders dan dat je er erg van opknapt.


De producten van de Boots lijn 17 zien er grappig uit en bestaan uit heel veel leuke kleurtjes. Leuk is dat de lijnen op elkaar afgestemd zijn en je dus je nagels in dezelfde kleur kan lakken als de oogschaduw op je ooglid. Nieuw en erg leuk zijn de Flirty Blush Sticks. Rouge in stick vorm, met heel veel kleine subtiele glittertjes. Als je van de zon geen kleurtje krijgt, moet je toch op een andere manier een gezonde blos op je wangen toveren tenslotte. De Flirty Blush Sticks heb je in de tinten Playful (brons), Bashful (perzik) en Lustful (roze/rood). Ook verkrijgbaar zijn Flirty Lip Sticks in dezelfde tinten.


No7 is de wat luxere lijn van Boots met heel veel handige producten, zoals de Eye Shadow Trio. Drie kleurtjes in dezelfde kleurlijn in een doosje, zodat je ze goed kan combineren. De Ultimate Waterproof Mascara heb ik hoogstpersoonlijk getest op "waterproofheid". Die is prima, ik heb er meninge regenbui mee doorstaan. Hou er wel rekening mee dat de mascara wat moeilijk te verwijderen is. Natuurlijk helpt Boots je daarbij: de Dual Action Eye Remover heeft je ogen zo weer schoon.


Lancaster brengt je deze zomer Luminizer. Een make up lijn die gebaseerd is op een nieuwe formule van kleine, reflecterende deeltjes die inspelen op de verandering van het licht. Een glinsterend en stralend effect zijn het gevolg. Door de lichtinval op je huid, ziet je make up er steeds weer anders uit. Klinkt heel mooi en de producten zien er ook erg mooi uit. Met productnamen als Magic Powder en Magic Lipgloss spreken de producten in ieder geval erg tot de verbeelding.




Helena Rubinstein tenslotte speelt ook in op de "glittertrend". De nieuwe lipsticks, Ritual Rouge Brilliant "The Stellars", bevatten miniscule glasdeeltjes voorzien van een laagje puur zilver, die je lippen doen glinsteren zoals ze nog nooit eerder gedaan hebben. Omdat de kleuren grotendeels transparant zijn, is het effect toch vrij naturel.

Ook de Extravagant Mascara van Helena Rubinstein is nieuw. Het resultaat is drievoudig: het bereidt de wimpers voor op de make up, omhult ze en laat ze mooi krullen. Ook deze mascara is door mij uitvoerig getest. Om te beginnen ben ik erg onder de indruk van de glimmende gouden verpakking. Gelukkig is ook de inhoud erg fijn: je hoeft maar één laagje aan te brengen en geen klontertje te zien.