Game Review : C&C Renegade

Speelbaarheid


Over het algemeen speelt het spel er lekker. De interface en besturing is wel even wennen, het is door de nieuwe engine totaal anders dan de meeste spellen. Lopen gaat soepel en snel, en andere bewegingen zijn ook erg goed. Er is ook rekening mee gehouden met de "echte" wereld. Zo kan je niet eventjes een muurtje overspringen, bukken, draaien en verder springen.

Met een sprong verlies je aardig wat snelheid, en bukken en opstaan gaat ook niet al te soepel. Daardoor zijn 'oude' trucks als bunny-hoppen niet meer mogelijk.
Voertuigen zijn ook erg mooi gedaan. Er is rekening gehouden met het gewicht van het voertuig, de snelheid en kracht van de motor, en natuurlijk, het voertuig zelf . Daardoor rijdt elk voertuig anders. Ook na het oplopen van de nodige schade rijd je tank anders. Natuurlijk is het ook weer mogelijk soldaatjes plat te rijden . Pas wel op, want de vijandelijke tanks doen precies hetzelfde!

Het enige nadeel is dat het na een tijdje wel erg langdradig wordt. Vijanden respawnen af en toe, dus het wordt niet saai, maar lange gangen en veel heen-en-weer geloop maakt het spel slaapverwekkend.
Hoe dit online zit weet ik niet. Ik heb even offline gespeeld en het idee is me wel duidelijk. Je moet net zoals een gewone C&C match de vijandelijke basis vernielen. Het geld dat je verdient met harvesten kan de teamleader gebruiken om voertuigen te kopen. Zelf heb je het geld ook tot je beschikking, om jezelf up te graden. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het zit met de balance, dat kon ik niet testen .